Unii vecini sunt cu adevărat de coșmar. Nu acceptă nici cel mai mic zgomot și cred că mulți dintre noi cunoaștem această situație și am trecut cel puțin o dată prin ea. Sunt oameni care nu suportă zgomotele făcute de animalele de companie, de copiii mici, clinchetele cristaline ale râsetelor micuților.
Unele persoane nu suportă tropăitul piciorușelor copiilor, bineînțeles în afara orelor de liniște și sunt deranjate de orice mic pas făcut mai apăsat de copii. Orice bătaie de minge, orice strigăt de bucurie este un motiv de supărare pentru ei.
Cunoaște acest lucru cel mai bine o mamă care susține că vecinii ei i-au sugerat chiar să-și țină fetițele în casă, pe tablete, pentru a fi mai liniștite. Faptul că micuțele se bucură de copilărie nu este și un motiv de fericire pentru vecini. Să vedem de ce.
„Vecinii mei au chemat poliția pentru că fetițele se jucau prea gălăgios în propria noastră curte”
Albert, tatăl copiilor își amintește cum, timp de trei ani, oamenii legii s-au tot perindat pe la ușa familiei la insistențele vecinilor de peste drum care susțineau că fetițele sunt foarte gălăgioase, chiar și atunci când se joacă în propria lor curte.
„Am primit o notificare din partea unui vecin că fetițele voastre țipă foarte tare și am venit să ne asigurăm că totul este ok. Dar acum nu mai auzim nimic, domnule”, i-a spus polițistul tatălui care nu părea deloc surprins de vizita oamenilor legii.
„Da, domnule polițist, știm, vecinii noștri v-au chemat, ca de obicei, pentru că fetele noastre săreau pe trambulină în curte”, a răspuns tatăl iritat.
„Nu este nimic, ne bucurăm că totul este în regulă. Ne cerem scuze pentru deranj”, au spus ofițerii de poliție și au plecat.
Caroline, mama fetițelor a menționat în mediul online, în timp ce își relata povestea deloc plăcută și întâmplările prin care a trecut de-a lungul timpului cu vecinii săi, că nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.
Vecinii chiar și-au făcut un obicei din a chema ofițerii de poliție la ușa lor din diferite motive puerile. Caroline, mamă a cinci copii a mărturisit faptul că totul a fost în regulă primii doi ani după ce s-au mutat, până când vecinul a luat-o razna și le-a spus fetițelor în timp ce se jucau în fața curții să tacă din gură.
„Sunt trei ani de când ne tot hărțuiesc. Vecinii noștri se enervează pentru că fiicele mele se joacă la ora 14 pe trambulină, țipă și chicotesc ca niște copii normali. Chiar mi-au spus să-mi țin fetele în casă pe tablete sau pe iPad-uri ca să fie mai liniștite.
Mai mult decât atât, în schimbul nostru de mesaje, vecinul mi-a dat de înțeles că are probleme medicale serioase din cauza țipetelor copiilor mele. Odată mi-a scris chiar așa: „Îmi cer scuze să vă deranjez, dar soția mea are un atac de panică din cauza țipetelor copiilor voștri. Aveți o familie foarte frumoasă, trebuie să recunosc, dar țipetele ascuțite o deranjează foarte mult pe soția mea până la limita suportabilității”, a scris el.
I-am răspuns și eu la rândul meu vecinului și i-am spus: „îmi pare rău că soția ta are un atac de panică, dar nu pot să le pun scotch la gură copiilor mei doar pentru că ei nu-i convine acest lucru”, își amintește mama.
Aceasta i-a explicat în continuare vecinului în schimbul de mesaje pe care și le-au dat că vor fi multe petreceri, zile de naștere, zile de vară frumoase în care copiii se vor juca afară și nu are cum să le oprească strigătele de bucurie. Ulterior, vecinul i-a dat de înțeles că acest lucru nu ar fi normal din partea unui copil și este îngrijorat pentru starea lor de sănătate.
„Alo, poliția, copiii râd și se distrează și mie mi-e frică de mor!!!”
În urma acestei postări și a dovezilor schimbului de mesaje postate de mamă, internetul s-a împărțit în două tabere: cei care l-au condamnat pe vecinul și cei care au condamnat-o pe mamă.
„Poate că ar trebui să le spui copiilor tăi să dea volumul mai încet. Cu siguranță vor asculta de tine dacă au puține educație”, a scris cineva în comentarii.
„Sincer, îl cred pe vecinul tău. Am și eu o familie cu care locuiesc chiar gard în gard și care și-au așezat trambulina lângă curtea noastră. Copiii țipă, câinii latră, părinții râd, muzica răsună. Oare e corect așa?”, scris altcineva în comentarii.
„Ai și tu un punct de vedere, dar să știi că eu țin cu vecinii tăi. Controlează-ți copiii, femeie”, a scris altcineva un comentariu.
„Fie că trăiești la casă sau la bloc, vei avea parte de zgomote mai mult sau mai puțin plăcute. Cu excepția faptului în care acestea sunt excesive, deranjează foarte tare, sunt foarte puternice sau produc îngrijorare, fiecare ar trebui să mai închidă ochii la ceea ce se întâmplă în curtea vecinului”, a sugerat un internaut.
„Ce vecini groaznici ai! E oribil ce scrii tu aici, eu nu aș suporta așa ceva”, și-a exprimat părerea o altă persoană în comentarii.
„Alo, poliția, copiii râd și se distrează și mie mi-e frică de mor!!! Faceți ceva”, a scris altcineva un comentariu sarcastic.
„Eu m-aș urca pe trambulină și aș tipa mai tare decât copiii mei dacă aș păți așa ceva”, a sugerat un alt internaut.
Familia și vecinii nu ni-i putem alege pe această lume. Dar putem alege cum să fie relațiile cu ei. Lăsăm de la noi sau nu în asemenea situații? Ce spuneți? Sunt copiii niște bibelouri care ar trebui să stea la locul lor în casă, cu ochii țintiți în telefoane sau uneori micuții mai exagerează cu clinchetele de bucurie?
Surse foto: istockphoto.com
Surse articol: kidspot.com