- Copilul va avea parte de dragoste necondiționată
- Copilul va fi mai fericit
- Copilul se va bucura de mai multă forță emoțională și va trece mai ușor peste traume
- Copilul va fi mai puțin predispus depresiei
- Un copil crescut de bunici va avea șansa de a-și întări sentimentul de apartenență la o familie
- Datorită bunicilor, copilul va dobândi numeroase abilități
- Copilul va putea să-și cunoască mai bine părinții
- Bunicii ce se ocupă de nepoți sunt mai longevivi
Copilul va avea parte de dragoste necondiționată
Alături de dragostea necondiționată venită din partea părinților, copilul se va simți în siguranță și iubit dacă va ști că are parte de o astfel de dragoste și din partea altor adulți îndrăgiți.
Bunicii oferă din plin atenție, grijă, sfaturi valoroase și susținere emoțională, toate acestea venind în completarea celor dăruite de părinți.
Copilul va fi mai fericit
În special în primii ani de viață ai copilului, când părinții sunt adesea foarte epuizați, ajutorul venit din partea bunicilor este ca o „gură de aer proaspăt”. Astfel, ce poate fi mai frumos decât să-ți vezi copilul zâmbind și distrându-se alături de bunici, care și-au pus la dispoziție toată energia, dragostea și priceperea lor pentru a-ți binedispune puiul?
Copilul se va bucura de mai multă forță emoțională și va trece mai ușor peste traume
Un studiu efectuat în cadrul „Oxford University” a demonstrat că o apropiere mai mare între bunici și nepoți îi va determina pe aceștia din urmă să fie mai puternici din punct de vedere emoțional, să aibă mai puține probleme de comportament și să depășească diferite traume (precum un divorț, bullying-ul de la școală etc.).
Analizându-se impactul prezenței bunicilor în creșterea copiilor, s-a constatat că bunicile au rolul de a asigura confortul emoțional și starea de bine, în timp ce un bunic este mai degrabă mentor și stimulează copilul să se implice în cele mai diverse activități.
Copilul va fi mai puțin predispus depresiei
Dacă un copil este crescut de bunici de la o vârstă fragedă, va avea șansa de a fi mai puțin expus stărilor depresive pe măsură ce va crește, au explicat oamenii de știință americani într-un studiu.
De asemenea, prezența nepoților pe lângă bunicii lor îi va ajuta pe aceștia să se simtă mai utili și să aibă permanent preocupări, astfel încât vor fi mai puțin predispuși la apariția unei depresii.
Un copil crescut de bunici va avea șansa de a-și întări sentimentul de apartenență la o familie
Cercetările efectuate de-a lungul timpului au evidențiat următorul aspect: copiii care stau în mod constant alături de bunici au posibilitatea să cunoască mai multe date despre istoria familiei, despre tradițiile acesteia, iar treptat își vor dezvolta un sentiment de apartenență puternic. Un asemenea sentiment îi va ajuta, chiar și în momentele mai dificile ale vieții, să simtă că nu sunt singuri, că se pot bucura de sprijin necondiționat, sunt de părere psihologii.
Datorită bunicilor, copilul va dobândi numeroase abilități
Dacă un copil va fi crescut de bunici, va putea să se bucure din plin de atenția acestora și să învețe lucruri la care nici nu te-ai fi gândit. Bunicii sunt răbdători și interesați să le împărtășească nepoților din cunoștințele lor, așa că nu este de mirare că micuții vor ajunge să dobândească abilități ce le vor fi de folos pe parcursul întregii vieți.
Copilul va putea să-și cunoască mai bine părinții
Pe măsură ce cresc, copiii vor deveni tot mai curioși să știe cât mai multe despre cum erau părinții lor când erau și ei mici. Bunicii sunt cei mai potriviți să le aducă în prim-plan informații prețioase. Copiii vor fi încântați când vor auzi povestioare despre părinții lor, vor avea câte ceva de învățat din ele și vor ajunge să-i aprecieze și să-și întărească relația cu ei.
Bunicii ce se ocupă de nepoți sunt mai longevivi
Mai multe cercetări au atras atenția asupra următorului aspect: cu cât bunicii se vor implica mai mult în viața nepoților, cu atât vor fi mai activi și mai puțin supuși stresului și stărilor depresive. În aceste condiții, speranța lor de viață poate crește, în medie, cu aproximativ 5 ani.
Surse: family.lovetoknow.com, liveabout.com, mother.ly
Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com