Idei geniale de depozitare pentru o casa cu copii

Idei geniale de depozitare pentru o casa cu copii

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Sa mentii ordine intr-o casa cu copii nu e lucru usor. In special jucariile sunt lucrurile de care te lovesti cel mai des, mereu ti se par ca sunt prea multe si nu stii ce sa faci pentru ca ele sa poata fi pastrate intr-un mod cat de cat organizat. Pentru a-ti fi mai usor in acest demers, in randurile de mai jos vei gasi cateva idei de depozitare a jucariilor, numai bune de pus in practica atunci cand ai copii. Sa va fie de folos!

I. Idei pentru depozitarea jucariilor de dimensiuni mici

I.1. "Adapost" pentru de toate

Tot felul de jucarii isi pot gasi locul in urmatorul model de cutie de depozitare.
Nu va trebuie decat o cutie ramasa de la servetelele umede ale copilului, de pe care sa scoateti ambalajul original si sa o accesorizati cu banda adeziva imprimata. De asemenea, puteti sa desenati sau sa pictati oricum va place.
Jucariile vor fi usor de gasit, iar cutia nu va ocupa mult loc si va putea fi asezata in orice camera.

depozitarea jucariilor intr-o cutie ramasa de la servetele de bebelus

I.2. Suport-mobil pentru tot felul de jucariidepozitarea jucariilor int-un suport de sapun

Cu siguranta ca te-ai saturat sa te impiedici prin casa de carti de joc, jetoane de la alte jocuri, piese de puzzle, monede de plastic etc.
Urmatoarea sugestii nu este potrivita doar pentru depozitarea jucariilor mentionate, ci si a oricaror alte jucarii marunte, ce pot fi usor imprastiate.
Pur si simplu vei face rost de cutiute de voiaj pentru pastrarea sapunurilor. Ai insa grija ca acestea sa fie transparente, astfel incat micutul sa-si poata da seama cu usurinta ce se afla acolo.
Cutiutele pot fi amplasate oriunde, nu ocupa mult spatiu si sunt usor manevrabile, chiar si de catre un copil mai mic. Important este ca acesta sa invete sa fie ordonat si sa stie unde-i sunt jucariile preferate.

Citeste si: 10 Jocuri pentru a dezvolta independenta copilului

I.3.Borcanele cu tot felul de jucarii

Ca si variante de mai sus, si aceasta ofera o depozitare usoara a jucariilor marunte. In plus, se vor integra perfect printre acestea si nu sunt greu de manipulat.
Luati niste borcane de plastic simple, curate, cu capac de plastic. In capac vor fi date mici gauri, in care vor fi puse apoi bucatele de panglici colorate.
Impreuna cu copilul puteti desface toate capacele si veti pune in borcane jucariile dorite, astfel incat acesta sa le poata gasi oricand.

borcanele pentru depozitarea jucariilor mici

I.4. Galetuse cu de toate

Nu numai jucariile pe care copilul le foloseste in casa pot pune probleme de depozitare, ci si cele utilizate pe-afara.
Inspira-te din ideea urmatoare pentru a-ti ajuta copilul sa gaseasca mult mai usor jucariile preferate pentru activitatile din aer liber.
Va trebui sa achizitionezi doar niste galetuse de aluminiu (simple sau colorate) si, daca nu ai deja unul, un suport cu rafturi (din orice fel de material). In acest suport vor fi asezate galetusele cu jucarii, preferabil in afara casei.
Vei mai face rost apoi de niste hartie autocolanta si de un marker permanent.Din hartia respectiva vei decupa mai multe etichete, pe care vei scrie apoi denumirile jucariilor ce vor putea fi gasite in galetusa.
Etichetele vor fi lipite pe galetuse.

galetusa pentru depozitarea jucariilor pentru afara

II. Idei pentru depozitarea jucariilor mai mari, cartilor si jucariilor din baie

II.1.Ladita mobila pentru depozitarea de jucarii si carti

Prima data iti vei lua la indemana o ladita de lemn, cat mai nefinisata. O vei vopsi, o poti da cu lac pentru luciu si apoi o poti decora impreuna cu copilul.
Urmeaza sa te mai "echipezi" cu cateva scandurele, cu niste cuie, cu un ciocan, o bormasina, niste suruburi si niste rotite.
Scandurelele vor fi batute in cuie dedesubtul laditei. Acestora li se vor da gauri (in functie de dimensiunile rotitelor), in care vor fi prinse (cu suruburi) rotitele.
Copilul va avea acum la dispozitie o ladita mobila, in care isi va putea pune atat jucarii, cat si carti si pe care o poate manevra cu usurinta in casa, fara a strica parchetul, covoarele sau orice altceva se afla pe jos.

cutie mobila pentru depozitarea jucariilor

II.2.Leagan pentru animalute de plus

Iata o modalitate inedita de a depozita jucariile de plus favorite: pregatirea unui leagan homemade.
Pentru acesta veti avea nevoie de: bucati de lemn gata taiate (cu latimea de 10 cm si lungimea de 60 de cm), 48 de bucati de lemn subtiri (asa-numite "leaturi", de cate 30 si de 60 de cm), de o bormasina, de niste carlige, de sfoara din material textil sau din cea pentru prins rufe, de adeziv special pentru lemn si de cateva cuie.
Cum se va proceda:
• Se incepe prin a separa bucatile de lemn mai inguste. Vor fi necesare 2 de cate 60 de cm si 2 de catre 30 de cm (pentru fiecare nivel al leaganului).
• Apeleaza la lipici pentru lemn pentru a lipi, initial, bucatile de 30 cm de celelalte bucati mai late. Asigura-te ca bucatile mai inguste ies un pic in afara celor mai late.
• Procedeaza la fel pentru toate nivelurile leaganului, obtinand astfel locurile pe care vor sta asezate jucariile.
• La capetele bucatilor de lemn inguste (barele leaganului) se va da cate o gaura, prin care va fi introdusa sfoara.
• Sfoara va fi innodata in jurul barelor si se vor face noduri atat deasupra locurilor din leagan, cat si dedesubtul acestora.
• Poti construi oricate niveluri doresti, repetand pasii anteriori. Desigur, totul va depinde si de locul in care stabilesti sa fixezi leaganul.Cel mai usor este sa-l fixezi cu carlige de niste cuie pe care le-ai montat in prealabil.

Leagan pentru depozitarea jucariilor de  plus

Citeste si: Amenajarea camerei copilului in functie de varsta

II.3. Cosulete pentru jucariile din baie

Si depozitarea jucariilor din baie poate fi o provocare intr-o casa cu copii.
Inspira-te insa din urmatoarea idee si vei vedea cat spatiu poti economisi. In plus, vei putea mentine mai usor ordinea in baie.
Va trebui sa ai la dispozitie urmatoarele materiale: o vergea lunga pentru agatat prosoapele (precum cele pe care le avem deasupra cazii), cosulete din material plastic, niste inele de plastic pentru prinderea cosuletelor.
Initial va trebui sa se monteze vergeau in spatele cazii, pe peretele de deasupra ei, paralel cu cada, la un nivel nu prea ridicat fata de marginea acesteia.
De aceasta vergea vor fi agatate cosuletele. Le puteti umple apoi cu orice fel de jucarii pentru baie, dar si cu produse cosmetice.

suport pentru depozitarea jucariilor din baie

Voi ati avut pana acum niste idei geniale de depozitare atat pentru jucarii, cat si pentru alte lucrusoare ale copilului/copiilor vostru/vostri?

Surse:
http://www.budgetsavvydiva.com/2012/12/reusable-toy-organizer-baby-wipes-container/
http://domesticcharm.blogspot.ro/2012/08/organizing-outside-toys.html
http://dollarstorecrafts.com/2011/08/brilliant-storage-for-card-games/
http://www.frugal-freebies.com/2012/08/frugal-tip-bathtub-toy-storage.html
http://www.itsalwaysautumn.com/2012/10/31/stuffed-animal-swing-diy-hanging-toy-storage.html
http://myfrugaladventures.com/2014/02/easy-diy-rolling-toy-book-crate-toy-storage-idea/
http://www.thingstoshareandremember.com/recycled-storage-jars/

Surse poze:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/d0/22/ab/d022ab16c5c515c07e15881d600605c0.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/71/c3/67/71c3673a3d1404ad04e4ddace312cc68.jpg
http://www.hellowonderful.co/admin/Postfiles/1-stuffedanimalstorage3.jpg
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/de/11/6a/de116adf0754145a598d5577802ba5d4.jpg

 

Articolul urmator
Iată ce se întâmplă când nu faci curățenie 4 zile într-o casă cu 4 copii
Iată ce se întâmplă când nu faci curățenie 4 zile într-o casă cu 4 copii

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Povestea Cosminei, tânără crescută la casa de copii care si-a văzut visul cu ochii. A reușit să își construiască o casă lângă locul unde a copilărit să fie alături de alți copii orfani
    Povestea Cosminei, tânără crescută la casa de copii care si-a văzut visul cu ochii. A reușit să își construiască o casă lângă locul unde a copilărit să fie alături de alți copii orfani

    Ajunsă la vârsta de doar trei anișori într-o casă de tip familial, Cosmina și-a văzut la maturitate visul devenit realitate. La vârsta de 28 de ani, după peste un...

    5 idei de rețete de bomboane proteice pentru copii
    5 idei de rețete de bomboane proteice pentru copii

    Într-o lume în care gustările dulci procesate abundă, părinții caută mereu opțiuni sănătoase și hrănitoare pentru copiii lor. Bomboanele proteice reprezintă o...

    7 idei de petrecere pentru copii acasă
    7 idei de petrecere pentru copii acasă

    Fie că este vorba despre o aniversare ori despre celebrarea unei zile de vacanță sau a unei prietenii, o petrecere este oricând așteptată cu nerăbdare. Dacă te hotărăști să...

    Idei de la Carrefour TEX pentru sărbători alături de copii
    Idei de la Carrefour TEX pentru sărbători alături de copii

    Sărbătorile aparțin copiilor. Nu numai celor mici, ba chiar tuturor copiilor, indiferent de vârsta biologică. Odată cu sosirea Crăciunului, o mulțime de adulți descoperă...

    David Popovici, un copil cu suflet mare, care vrea să ajute alți copii mai puțin norocoși. Își donează echipamentul de la Jocurile Olimpice pentru 11 copii fără casă
    David Popovici, un copil cu suflet mare, care vrea să ajute alți copii mai puțin norocoși. Își donează echipamentul de la Jocurile Olimpice pentru 11 copii fără casă

    Campionul olimpic la înot David Popovici își donează echipamentul cu care a fost îmbrăcat atunci când a primit medalia de aur și de bronz la Jocurile Olimpice de...

    5 idei de mâncăruri ușoare de seară ideale pentru copii
    5 idei de mâncăruri ușoare de seară ideale pentru copii

    Vrei ca copilul tău să mănânce mai sănătos, dar ai rămas fără idei pentru cină? Află în acest articol de ce nutrienți are nevoie cel mic și descoperă câteva...

    Trei copii rămași orfani de mamă imediat după Crăciun au rămas și fără casa. Un necaz nu vine niciodată singur...
    Trei copii rămași orfani de mamă imediat după Crăciun au rămas și fără casa. Un necaz nu vine niciodată singur...

    Cu ochii brăzdați de lacrimi și sufletul gol, trei copii și tatăl lor dintr-o localitate din județul Buzău își strigă disperarea. Mămica lor a murit imediat după Crăciun...

    Copilul meu de 10 luni are deja treburi casnice. E important să-i învățăm pe copii să ajute de mici în casă
    Copilul meu de 10 luni are deja treburi casnice. E important să-i învățăm pe copii să ajute de mici în casă

    Mama unui copil de doar 10 luni a uimit internauții de pe site-ul TikTok cu abilitățile exraordinare ale fiului ei de a o ajuta la treburile casnice la o vârstă atât de...

    © 2024 Qbebe