Dinții câinelui sunt extrem de puternici, întocmai pentru a putea mărunți orice îi place să mănânce. Aici îi sunt de ajutor și glandele salivare care secretă constant salivă ce lubrifiază orice câinele dorește să mănânce. Totuși, ce te faci atunci când pe câinele tău îl dor dinții? Mai exact când îți dai seama de acest lucru și când este necesar să te prezinți la un cabinet veterinar.
Igiena orală a câinelui tău - cum o execuți corect?
Este absolut necesar să îți obișnuiești animalul de companie cu spălatul pe dinți de la o vârstă fragedă. Dacă apelezi la specialiști din cadrul unui cabinet veterinar, ei îți vor recomanda să folosești un degetar pentru a-ți obișnui adultul de mâine cu periajul dentar.
Mai mult decât atât, vizita periodică în cabinetul veterinar al medicului tău înseamnă și o inspecție profesională a stării de sănătate a cavității bucale a câinelui. El va ține cont de rasa câinelui, talia, tipul de mușcătură, dar și vârstă pentru a fi sigur că animalul tău de companie nu se confruntă și cu alte probleme.
Cum îți dai seama că pe câinele tău îl dor dinții?
De ar putea vorbi, multe ar mai avea de spus aceste ființe nevinovate. Există o mulțime de semne la are dacă ești atent îți poți da seama că ceva este în neregulă cu animalul tău de companie.
Să știi că în principal câinii sunt foarte pricepuți în a ascunde durerea. În unele cazuri, aceștia continuă să mănânce mâncare dură, ignorând durerile severe de la nivelul dinților.
Cele mai importante indicii vizavi de probleme orale ale câinelui tău sunt mestecatul doar pe o parte, înghițitul nemestecat, dar și lipsa de energie.
Nu lăsa problemele orale și gingivale să îi răpească buna dispoziție. Ele se pot agrava, iar în unele cazuri îi pot pune cățelului viața în pericol.
Plânsul câinelui - un semnal de alarmă pe care nu trebuie să îl ignori
Există momente în care durerile animalului tău de companie pot deveni insuportabile și poate părea la propriu că acesta plânge de durere. În astfel de cazuri, vizita la cabinetul medicului veterinar devine o luptă contra cronometru.
Totuși, plânsul câinelui mai poate ascunde și alte afecțiuni. Amintim aici de alergii, canale lacrimale blocate sau infecții, chiar și la nivelul cavității bucale.
Fii un stăpân responsabil și du-ți animalul de companie ori de câte ori este nevoie la cabinetul veterinar. Controalele de rutină pot descoperi o mulțime de boli în fază incipientă. Tot direct de la cabinetul veterinar sau de la o farmacie de profil este important să achiziționezi produsele de îngrijire orală pentru animalul tău de companie!