Unele oglinzi au facilități moderne, fiind cu LED-uri încorporate sau chiar cu ceasuri. Altele pot avea o formă deloc obișnuită. Mai există și varianta de dulapuri cu oglindă, o soluție clasică, ideală pentru băile minimaliste. Așadar, găsirea unei oglinzi care să se potrivească poate fi o adevărată provocare!
Criterii de care trebuie sa ții cont în alegere
De multe ori, cele mai bune rezultate le obținem atunci când suntem foarte bine informați. Pentru a face o alegere cât mai bună cu privire la oglinda de baie potrivită, iată cele mai importante criterii de care să ții cont:
1. Stilul băii
În primul rând, trebuie sa fii foarte atent asupra stilului proiectat în baie. Nu fiecare oglindă pe care o găsești se potrivește în orice spațiu. Dacă ai optat pentru un stil mai minimalist, poți opta pentru o oglindă simplă, fără ramă, deasupra căruia să montezi un corp de iluminat.
În cazul unei băi moderne, ai o varietate de opțiuni, începând de la oglinzile cu LED-uri încorporate, până la cele cu touchscreen sau caracteristici interesante. Formele liniare și elegante sunt caracteristice stilului modern, astfel, evită să alegi un model prea atipic.
În băile vintage se potrivesc oglinzile cu ramă de lemn sau metal, fără tehnologii prea avansate.
2. Dimensiunea oglinzii
Nu îți dorești un model care să ocupe tot peretele dintr-o baie mică, dar nici unul care să para inexistent într-o baie spațioasă, nu-i așa?
Înainte de a cumpăra orice oglindă, este important să măsori blatul lavoarului. Lungimea acesteia nu trebuie să depășească dimensiunea blatului. Dacă mergi pe varianta pătrată sau dreptunghiulară, ideal ar fi să fie exact de aceeași lungime cu blatul. Același lucru este valabil și dacă optezi pentru dulapuri baie cu oglindă.
3. Funcționalitățile pe care le are
Mare parte dintre oameni percep oglinda din baie ca fiind un element utilitar unic. Și anume, folosită doar pentru a se vedea atunci când se coafează, machiază sau bărbieresc. Cu toate acestea, oglinzile actuale pot avea funcționalități multiple.
Spre exemplu, dulapurile de baie cu oglindă se pot utiliza și pentru a depozita diverse produse de igienă și cosmetică. Acestea sunt potrivite mai ales în băile mici, în care spațiul de depozitare este redus.
Oglinzile cu lumină încorporată sunt ideale în băile spațioase, în care corpurile clasice de iluminat nu fac față.
4. Cu ramă sau fără ramă?
Una dintre enigme atunci când se alege oglinda pentru baie este reprezentată de existența sau lipsa ramei.
Oglinzile fără ramă economisesc spațiul, au un design simplu și totodată elegant. Funcționează foarte bine în băile clasice, minimaliste sau chiar moderne.
Cele cu ramă pot deveni piese de declarație, care atrag privirile oaspeților. Cadrele pot fi de lemn sau metal, astfel că, aceste oglinzi sunt ideale pentru băile vintage, rustice sau scandinave.
5. Bugetul disponibil
Fără nicio îndoială, bugetul trebuie să fie un criteriu atunci când se alege oglinda baie. Spre exemplu, oglinzile simple, fără ramă, tind să fie mai ieftine, astfel că, sunt ideale pentru cei care alocă un buget de mobilare baie redus.
Dacă bugetul este ceva mai generos, se poate opta pentru dulapuri de baie cu oglinzi ori pentru variantele actuale, care includ senzori de atingere și becuri LED încorporate. Unele modele de oglinzi baie sunt atât de dichisite încât întrec așteptările chiar și pe ale celor mai pretențioși.