- Adaugă castravete și coajă de lămâie în apa pe care o bei
- Îngheață pâinea pe care dorești să o folosești pentru prăjit
- Securizează-ți pungile cu chipsuri fără a mai fi nevoie să folosești un dispozitiv special
- Transformă fructele în gem în numai câteva secunde
- Bucură-te de lapte aromat alături de cerealele favorite
- Păstrează alimentele fără să le videzi
- Decojește fructele ca un adevărat profesionist
- Pregătește unt aromat pentru gătit
- Curăță coaja ouălor fierte în mai puțin de 20 de secunde
- Nu lăsa bananele să se strice
- Păstrează la congelator bananele prea coapte
- Taie mai ușor roșiile cherry
- Scapă de respirația cu aromă de usturoi cu ajutorul unor alimente
- Prepară praf de copt chiar la tine acasă
- Ține ceapa roșie în apă pentru a-i mai atenua din aroma puternică
- Păstrează vinul rămas în suporturile pentru cuburile de gheață
Adaugă castravete și coajă de lămâie în apa pe care o bei
Dacă ți-au rămas castraveți și lămâi pe care crezi că nu ai de ce să le mai folosești, încearcă un truc simplu: pune coajă de lămâie și felii de castravete în apa pe care o bei.Nu numai că vei face o schimbare în alimentația ta, în sensul în care vei consuma o apă cu arome naturale, dar nu vei mai mai risipi unele dintre cele mai răcoritoare alimente ale verii.
Nu uita: hidratarea este esențială pentru buna funcționare a organismului, așa că străduiește-te să bei cel puțin 8 pahare de apă pe zi!
Îngheață pâinea pe care dorești să o folosești pentru prăjit
Oricine visează la un mic-dejun din care să nu-i lipsească pâinea proaspăt prăjită.
În cazul în care nu vrei să fii nevoită să cumperi prea des pâine tip toast, procedează în felul următor: pur și simplu feliază franzela preferată și pune-o de îndată la congelator. Pentru ca aceasta să se mențină cât mai bine, ai grijă să o învelești foarte bine în plastic.
Îți va lua numai câteva secunde să o pui în toaster și să te răsfeți cu un mic-dejun savuros!
Securizează-ți pungile cu chipsuri fără a mai fi nevoie să folosești un dispozitiv special
În mod sigur că îți dorești să te bucuri cât mai mult timp de chipsurile preferate. Pentru ca acestea să se mențină proaspete și crocante pentru cât mai mult timp, procedează după cum urmează:
• Rulează de mai multe ori partea superioară a pungii de chipsuri
• Îndoaie punga la colțuri
• Rulează zona care a fost îndoită pe direcția opusă, astfel încât să fie încă o dată îndoită în partea sa superioară.
Transformă fructele în gem în numai câteva secunde
Va fi la îndemâna oricui să facă următoarea schimbare în alimentație: în loc de gemul procurat din comerț, să consume un gem homemade, preparat în câteva secunde.
Tot ce vei avea de făcut este să zdrobești fructul preparat și să-l întinzi pe felia de pâine. Presară apoi puțin zahăr pe fructul zdrobit și vei avea un gem cât se poate de natural.
Bucură-te de lapte aromat alături de cerealele favorite
În loc să folosești iaurturile cu fructe din comerț pentru a da un plus de savoare cerealelelor simple, mai bine încearcă următoarea „rețetă": toarnă niște lapte cu arome de ciocolată, vanilie sau căpșune peste cereale.
Fără nicio îndoială că și copilul tău va fi încântat de rezultat!
Păstrează alimentele fără să le videzi
Nu este nevoie să folosești un dispozitiv special de vidare pentru a-ți depozita la congelator alimentele.
Este mai ușor să procedezi așa:
• Când pui alimentele pe care vrei să le congelezi în pungile speciale pentru vidat, nu le închide perfect, ci lasă un mic spațiu gol în lateral
• Umple un vas cu apă și vei introduce pungile acolo. Cufundă-le în apă treptat, iar presiunea creată va scoate aerul din ele și va crea un efect similar celui ce apare ca urmare a utilizării unui aparat special pentru vidat.
• Pungile vor fi ținute în apă până când și spațiul lăsat liber se va închide și până când aerul va ieși complet din ele.
Decojește fructele ca un adevărat profesionist
Următorul „truc" te poate ajuta să faci o schimbare importantă în alimentația ta: vei fi tentată să mănânci mai multe fructe proaspete. Motivul va fi următorul: vei putea să decojești mult mai repede fructele favorite, care vor rămâne mai aspectuoase și mai ușor de mâncat.
Iată doar câteva sugestii de fructe care pot fi decojite mai ușor decât îți închipuiai:
• Kiwi se decojește ușor în felul următor: taie capetele sale laterale și apoi scobește miezul cu o linguriță.
• Mandarina se va decoji mai repede dacă îi vei felia părțile laterale, o vei tăia apoi dintr-o parte laterală spre mijloc și vei separa ulterior feliile.
• Rodia se decojește rapid dacă o vei tăia în partea superioară și vei tăia apoi coaja, urmând direcția cele cinci membrane din interior.
• Mango se curăță mai ușor în două moduri. De exemplu, îl poți tăia pe laterale și vei folosi apoi un pahar pentru a decupa coaja de pe fiecare bucată. De asemenea, îl poți tăia pe jumătate, vei tăia cubulețe miezul din cele două jumătăți și spoi vei împinge cubulețele în afară.
Pregătește unt aromat pentru gătit
Următoarea rețetă te va ajuta să faci o schimbare semnificativă în alimentația ta: vei evita să mai consumi unt aromat din comerț, preferându-l pe cel pe care l-ai preparat tu însăți.
Poți pregăti ușor unt cu ierburi aromate, ce va da un gust aparte mâncărurilor tale. Vei avea nevoie de ingredientele de mai jos:
• o jumătate de cană de unt nesărat, lăsat la temperatura camerei
• un sfert de ceașcă de ierburi aromate (precum busuioc, pătrunjel, salvie, tarhon, oregano, rozmarin etc.)
• o linguriță de sare de mare
• o linguriță de piper negru, proaspăt măcinat
După ce ți-ai procurat ingredientele, vei urma instrucțiunile menționate:
• Vei amesteca ingredientele într-un castronel, până când vei observa că ierburile sunt pătrunse uniform în unt.
• Untul va fi pus într-o foaie de hârtie de copt, care va fi rulat sub forma unui cilindru sau a unui disc. Ambalajul va fi bine securizat și untul va fi dat la frigider până se întărește.
• Va putea fi păstrat la frigider cam două săptămâni și până la câteva luni la congelator.
Citește și: Unt VS.Margarina. Afla ce este recomandat pentru copilul tau si de ce
Curăță coaja ouălor fierte în mai puțin de 20 de secunde
Pentru a reuși să cureți mai rapid ouăle fierte tare vei avea nevoie de un castron de plastic și de apă rece.
Ce va trebui să faci:
• Pune ouăle fierte în castron și umple-l pe jumătate cu apă rece.
• Acoperă castronul cu un capac și agită-l cu putere pentru aproximativ 10 secunde.
• Scoate ouăle din apă și vei vedea că toate au coaja foarte crăpată și ușor de îndepărtat (prin ciocnire, coaja ouălor s-a crăpat deja, iar apa le-a înmuiat și mai mult).
Poți să mai cojești ouăle fierte și mai ușor de atât dacă le vei pune într-un borcan cu capac și vei agita borcanul de mai multe ori.
Nu lăsa bananele să se strice
Bananele sunt un aliment cu calități nutritive deosebite și este bine să faci o schimbare în alimentație, în sensul în care le poți consuma frecvent.
Din păcate, ele se pot strica ușor și pot căpăta un aspect neplăcut odată ce încep să devină maro.
Poți să le păstrezi proaspete pentru mai mult timp dacă vei lua bandă adezivă, folie de aluminiu sau de plastic și le vei înveli codițele cu aceasta.
Citește și: 5 probleme pe care bananele le rezolvă mai bine ca medicamentele
Păstrează la congelator bananele prea coapte
Dacă ai niște banane care s-au copt prea tare și nu știi ce să faci cu ele, încearcă următorul „truc": taie-le în bucăți groase de câte 1 cm, aranjează-le intr-o punga și pune-le la congelator.
Se vor menține mai bine decât o banană întreagă și le poți scoate oricând pentru a pregăti o rețetă delicioasă.
Taie mai ușor roșiile cherry
Dacă ți se pare că îți ia prea mult timp să tai fiecare roșie cherry individual, încearcă să procedezi astfel:
• Vei face rost de capace de plastic de la două recipiente (de dimensiuni mici) pentru păstrarea alimentelor
• Vei lua roșiile cherry și le vei așeza între cele două capace, dispuse în felul următor: capacul de deasupra va fi așezat în poziție obișnuită, iar cel de dedesubt va fi așezat invers.
• Ține bine capacul de deasupra și, cu un cuțit bine ascuțit, taie pe jumătate roșiile. Vei obține jumătăți de roșii, numai bune pentru tot felul de preparate.
Scapă de respirația cu aromă de usturoi cu ajutorul unor alimente
Dacă îți place să consumi usturoi, nu este nevoie să faci o schimbare în alimentația ta, în sensul în care să renunți să-l mai consumi.
Astfel, dacă ai consumat usturoi, poți să-i atenuezi mirosul consumând, cât mai repede posibil, oricare dintre următoarele alimente: pătrunjel, mere, spanac, ciuperci, busuioc, citrice sau un pahar cu lapte.
Grăsimea din lapte va anihila aroma de usturoi, iar celelalte alimente conțin enzime ce elimină compușii pe bază de sulfur, considerați principalii „vinovați" pentru aroma puternică a usturoiului.
Prepară praf de copt chiar la tine acasă
Dacă nu ai praf de copt în casă, prepară-ți tu propria rețetă.
Nu vei avea nevoie decât de cremă de tartar (aceasta este un aditiv alimentar, ce se găsește sub forma unei pudre albe, fără miros și care se folosește adesea în următoarele scopuri: pentru stabilizarea albușurilor, pentru a preveni cristalizarea în siropuri, ciocolată sau alte dulciuri) și de bicarbonat de sodiu.
Pur și simplu vei amesteca două părți de cremă de tartar cu o parte de bicarbonat de sodiu, stins în apă. Vei obține îndată praf de copt.
Ține ceapa roșie în apă pentru a-i mai atenua din aroma puternică
Ca și în cazul usturoiului, nu este neapărat nevoie să faci schimbări în alimentație, în sensul în care să renunți să mai consumi ceapă roșie din cauza apariției respirației cu miros puternic.
Dacă vrei să fii sigură că respirația ta nu va mai avea o puternică aromă de ceapă roșie, pur și simplu feliază ceapa și las-o la înmuiat în apă rece.
Păstrează vinul rămas în suporturile pentru cuburile de gheață
Numeroase rețete se bazează pe vin. Dacă îți plac asemenea rețete, nu arunca vinul rămas într-o sticlă, ci depozitează-l corespunzător.
Tot ce ai de făcut este să umpli suportul pentru cuburile de gheață cu vin și să-l pui apoi la congelator.
Se va dezgheța repede atunci când îl vei folosi dacă vei pune cuburile într-o tigaie încinsă.
Voi mai știți și alte „trucuri” alimentare ce ne pot schimba viața?
Surse:
www.cakespy.com; www.chatelaine.com; www.dailymail.co.uk; www.epicurious.com
www.food52.com; www.huffingtonpost.com;www.lifehacker.com; www.telegraph.co.uk;
www.thekitchn.com; www.theartofdoingstuff.com
www.youtube.com