- Încearcă să creezi spațiu pe verticală prin utilizarea unor rafturi suplimentare
- Pregătește un spațiu de depozitare „secret"
- Optează pentru un raft plasat la mare înălțime
- Rafturile pentru depozitarea condimentelor pot fi puse oricând și în baie
- Nu ocoli coșurile
- Mizează pe niște rafturi care să aibă colțare
- Transformă ușile de la dulapuri în mici spații de depozitare
- Poți să ai la dispoziție mai multe spații de depozitare dacă vei apela la recipiente din material plastic
- Borcanele de sticlă pot reprezenta și ele un spațiu de depozitare dintr-o baie mică
- Valorifică spațiul de la chiuvetă prin atașarea unor sertare glisante
- Benzile magnetice sunt un spațiu de depozitare potrivit mai ales pentru băile mici
- Asigură-ți un spațiu suplimentar de depozitare chiar și la duș
- Pune o tavă rotativă, gen „Lazy Susan", chiar sub chiuvetă
- Poți să oferi o destinație diferită unor recipiente pentru flori
Încearcă să creezi spațiu pe verticală prin utilizarea unor rafturi suplimentare
Dispunerea pe verticală a spațiilor de depozitare este necesară într-o baie neîncăpătoare. Spre exemplu, poți să faci mai mult loc dacă vei apela la niște rafturi suplimentare, pe care să poți pune felurite obiecte. Fie că le vei face de comandă, fie că le confecționa chiar tu, acestea își vor dovedi în timp utilitatea și te vor scuti de aglomerație și de dezordine.
Citește și: 10 trucuri de organizare de la cea mai organizată femeie de pe Internet
Pregătește un spațiu de depozitare „secret"
Ca să dispui de spațiu suplimentar, apelează la următorul truc: încearcă să faci rost de un fel de dulap, pe care să-l poți plasa într-un loc cât mai puțin vizibil. De exemplu, poți să ai un asemenea dulap alături de ușă și poți pune în el obiecte care nu sunt prea voluminoase, dar care te incomodează când mergi la baie.
Optează pentru un raft plasat la mare înălțime
Pentru a salva spațiu prețios într-o baie foarte mică nu ezita să ai la dispoziție și un raft care să fie așezat cât mai sus.
De pildă, un raft situat chiar deasupra ușii nu va fi prea vizibil și te va ajuta să depozitezi acolo din obiectele de care nu vrei să te „împiedici" ori de câte ori intri în baie.
Rafturile pentru depozitarea condimentelor pot fi puse oricând și în baie
Tot pentru a crea spațiu pe verticală vei putea să apelezi și la niște rafturi destinate depozitării mirodeniilor.
Contează să le găsești locul potrivit și apoi să așezi pe ele obiectele pe care vrei să le ai cât mai aproape când mergi la baie.
Nu ocoli coșurile
Coșurile pot fi și ele spații de depozitare adecvate unei băi foarte mici. Important este să găsești locația potrivită pentru amplasarea lor. De pildă, alege coșuri din material plastic sau de sârmă, care pot fi plasate pe o scară, pe care să o fixezi acolo unde ți se pare mai convenabil.Datorită lor poți să ai mereu la îndemână obiecte de care ai adesea nevoie la baie, cum ar fi suluri de hârtie igienică sau prosoape.
Mizează pe niște rafturi care să aibă colțare
Dincolo de aspectul plăcut, rafturile cu colțare îți pot fi și ele de ajutor pentru a crea mai mult spațiu într-o baie mică.
Poți să le plasezi în orice colț al băii, cu condiția să nu ai acces dificil la ele. Cel mai bine va fi să așezi pe ele obiecte care de obicei stăteau împrăștiate și de care ai nevoie zilnic, precum sunt prosoapele de mâini sau de față.
Transformă ușile de la dulapuri în mici spații de depozitare
Dulapurile din baie te pot ajuta și ele să scapi de înghesuiala dintr-o baie nu prea mare. De exemplu, dacă vei achiziționa dulapuri ale căror uși sunt dotate cu tot felul de „accesorii", cum ar fi o bandă magnetică și niște „buzunare" în care pot încăpea diverse obiecte, vei vedea că vei mult mai mult loc și îți va fi mai ușor să găsești ceea ce ai nevoie.
Ușile dulapurilor din baie pot deveni locul în care îți vei pune, de pildă, niște instrumente pentru îngrijirea unghiilor/părului. Chiar și un ondulator de păr sau un foehn mic pot încăpea în asemenea dulapuri.
Poți să ai la dispoziție mai multe spații de depozitare dacă vei apela la recipiente din material plastic
Când ai o baie foarte mică și ai senzația că ești copleșită de multitudinea de obiecte de acolo, iar ori de câte ori achiziționezi unele suplimentare te întrebi unde să le mai pui, atunci poți să recurgi la soluția de depozitare prezentată mai jos.
Primul lucru pe care va trebui să-l faci va fi să identifici un loc în care să le poți plasa. Spre exemplu, spațiul din preajma chiuvetei poate fi adecvat acestui scop.
După aceea vei alege recipientele cele mai potrivite. Este preferabil să nu aibă capac și să fie cât mai ușoare, din material plastic. Vor avea mărimi diferite, așa că este indicat să ai grijă să le așezi pe cele mai mari spre exterior și pe cele mai mici spre interior.
Le vei fixa cu ajutorul unor dispozitive tip „Putty Museum" (acestea sunt prevăzute cu un adeziv special și pot asigura fixarea rapidă pe diverse suprafețe). Apoi poți să pui în ele tot felul de obiecte, în funcție de frecvența cu care le vei folosi.
În final, ca să fii și mai sigură că îți vei păstra ordinea, poți să lipești etichete cu denumirea obiectelor conținute pe recipientele de plastic.
Borcanele de sticlă pot reprezenta și ele un spațiu de depozitare dintr-o baie mică
În special obiectele mai mici, care de regulă ajung ușor să fie împrăștiate în baie, pot sta bine în niște borcane atașate de un panou de lemn.
Mai întâi va trebui să faci rost de acest panou (de scânduri), pe care să-l fixezi pe unul dintre pereții băii tale.
Urmează să achiziționezi și niște borcane de sticlă, care să aibă atașat un sistem special de prindere.
În final vor fi făcute niște găuri pe panoul de lemn, pe care se vor atașa borcanele de sticlă . Acestea vor fi dispuse oricum pe panou.
Astfel de spații de depozitare, pe verticală, sunt și ele numai bune pentru depozitarea dintr-o baie mică. De pildă, lacurile de unghii, unele produse pentru îngrijirea părului sau accesoriile pentru machiaj (cum ar fi pensulele) pot sta foarte bine în borcane.
Valorifică spațiul de la chiuvetă prin atașarea unor sertare glisante
Din nou spațiul de sub chiuvetă poate fi utilizat pentru a-ți crește spațiul liber dintr-o baie mică. Pur și simplu vei face rost de niște sertare ușor de manipulat, în care vei depozita obiecte de care nu ai mereu nevoie.
Benzile magnetice sunt un spațiu de depozitare potrivit mai ales pentru băile mici
Ca să-ți fie mai simplu să găsești obiecte metalice (precum pensete, pile etc.), apelează la benzi magnetice. Acestea nu se montează cu dificultate și vei fi încântată să vezi că în baia ta este mai multă ordine și nu mai ești în situația de a nu ști pe unde să mai cauți obiecte rătăcite la un moment dat. De exemplu, fixează una sau mai multe benzi magnetice pe ușa unuia dintre dulapurile din baie.
Asigură-ți un spațiu suplimentar de depozitare chiar și la duș
Dacă vrei să ai mai aproape obiectele ce fac parte din ritualul tău de îngrijire de la duș,poți să mai faci rost de o bară suplimentară pe care le vei putea agăța pe acestea.
Ideal va fi ca pe bara respectivă să poți agăța niște cârlige mari și solide, de care să poți agăța ceea ce utilizezi cel mai des. Vei fi uimită de ordinea din mica ta baie!
Pune o tavă rotativă, gen „Lazy Susan", chiar sub chiuvetă
Pentru a câștiga mai mult spațiu într-o baie ce nu este deloc încăpătoare, nu ezita să apelezi la următorul truc de depozitare: vei face rost de o tavă rotativă (de plastic de preferință), pe care-ți vei pune obiectele pe care le folosești des.
Cu timpul, vei constata că acestea vor fi regăsite mult mai ușor și ai oricând acces la ele, putând să te asiguri că le ai în cantități suficiente. Din acest motiv, nu vei mai fi tentată să faci în baie tot felul de „depozite" de produse .
Poți să oferi o destinație diferită unor recipiente pentru flori
O altă idee pentru a beneficia de mai mult spațiu într-o baie care nu este spațioasă este să dai altă utilizare recipientelor pentru flori. După ce le alegi pe acestea le vei atașa într-un loc potrivit și astfel vei putea pune în ele obiectele dorite.
Puteți și voi să veniți cu alte idei, menite să confere spații suplimentare de depozitare chiar și într-o baie foarte mică?
Citește și: Idei: cele mai frumoase băi rustice din lume
Surse:
www.alejandra.tv, www.bhg.com, www.goodhousekeeping.com,www.ourfifthhouse.com, www.ourlifeinaclick.blogspot.ro, www.skinnymeg.com
Surse poze:
www.facebook.com, www.youtube.com