Există o credință greșită în rândul adulților că doar copiii mici au nevoie de iubire, de alinare, de cuvinte frumoase, de mângâieri și îmbrățișări. Nimic mai fals. Copilul are nevoie de iubire, inclusiv la maturitate, dar mai ales în anii preadolescenței și adolescenței. Nu doar copiii mici și bebelușii sunt drăgălași, jucăuși adorabili, ci și preadolescenții.
De regulă, adulții când se gândesc la ideea de adopție își imaginează că aduc acasă un copil mic. Există suficient de multe motive pentru a lua în considerare adoptarea unui copil mai mare, în special a celor peste trei ani. Această călătorie a adultului către rolul de părinte deschide porți nebănuite către experiențe profunde, mai ales dacă are alături un copil mai mărișor.
Pe măsură ce adulții se adâncesc în aventura plină de căldură a adoptării unui copil mai mare, nu numai că îi oferă o casă, ci își oferă lor înșile oportunitatea de a-i modela viitorul și de a forma o legătură durabilă.
De ce ar trebui să luați în considerare adoptarea unui copil mai mare?
Comunicarea
Unul din principalele avantaje ale adoptării unui copil mai mare este capacitatea lui de a comunica eficient. Este foarte posibil să începeți imediat să legați o prietenie, să vă distrați cu un copil puțin mai mare.
Puteți comunica cu el într-un mod pe care cu un bebeluș sau cu un copil mic nu îl puteți face încă. Așadar, copilul mare poate spune ceea ce simte, ceea ce gândește, astfel încât să primească îngrijirea și sprijinul de care are atât de mare nevoie.
Când și mai ales CUM îi spui copilului tău ca este adoptat?
Timp de așteptare mai scurt
Dacă pentru un bebeluș, timpul de așteptare pentru adopție este destul de lung, iar procedura destul de laborioasă, pentru un copil mai mare, lucrurile stau diferit. În domeniul adopției, timpul poate fi un factor critic.
Din fericire, dacă decideți să adoptați un copil mai mare, veți avea și un timp de așteptare mai scurt. Cu un număr tot mai mare de copii care au nevoie de cămine iubitoare timpul de așteptare va fi mult mai scurt. Iar părinții vor oferi stabilitate, dragoste și șansa către un viitor mai luminos.
Mai multe informații esențiale
În ceea ce privește adopția, a avea acces la informații complete despre trecutul și nevoile specifice ale copilului este un lucru de neprețuit. Așadar, copiii mai mari vin „la pachet” cu mai multe informații disponibile, deoarece au petrecut mai mult timp în sistemul de îngrijire de stat.
Asistența Socială și profesioniștii implicați în creșterea și îngrijirea copilului pot oferi informații despre dezvoltarea lui, preferințele și orice provocări cu care s-a confruntat. oferind posibilitatea părinților adoptivi să ia decizii informate. să ofere sprijinul de care are nevoie.
Am adoptat un copil. Dumnezeu m-a lăsat să îi cunosc mama, încă dinainte ca ea să se nască
Descoperirea intereselor comune
Cei care adoptă un copil mai mare vor avea plăcuta surpriză de a descoperi că au interese, pasiuni comune, care pot întări legăturile de familie. În timp ce copiii mici au nevoie de îngrijire constantă, copiii mai mari sunt adesea dornici să participe la activități și discuții care se potrivesc cu interesele și cu pasiunile lor.
Așadar, dacă părinții se angajează în interesele comune cu un copil adoptat, conexiunea de familie se va lega mult mai ușor, constituind fundația pentru o relație împlinită, dar și pentru un sentiment de apartenență și acceptare în cadrul dinamicii familiei.
Pot adopta un copil mai mare decât al meu?
Sunt și familii care au deja unul sau mai mulți copii mici, dar acest lucru nu îi împiedică pe părinți să adopte. Cu toate acestea, recomandarea specialiștilor este ca micuții adoptați să fie cu cel puțin doi ani mai mici decât copiii existenți deja în familie.
Fără doar și poate, venirea pe lume a unui copil în familie, indiferent că este pe cale naturală sau prin procedeul adopției este motiv de mare sărbătoare. Iar copiii mari sunt la fel de drăgălași și de iubitori că și cei mici!
Surse foto: pexels.com, pexels.com, pexels.com, pixabay.com
Surse articol: adoptbirmingham.co.uk