Ce putem face pentru a ne menține copiii sănătoși în restul anului școlar? Există modalități de a stimula sistemul imunitar și de a ne feri de COVID-19, dar și de alte boli? Răspunsul este DA! Există câteva metode prin care îi poți asigura micuțului tău o imunitate puternică și poți reduce riscul ca acesta să se îmbolnăvească, iar noi ți le vom dezvălui, pe rând.
Iată 6 metode prin care se poate îmbunătăți imunitatea copiilor, în această perioadă!
Asigură-te că doarme suficient și bine!
La fel ca apa și mâncarea, somnul este necesar pentru organismul nostru. Un somn odihnitor menține sănătatea creierului și bunăstarea emoțională și crește calitatea vieții. În cazul celor mici, somnul este foarte important pentru o dezvoltare armonioasă! Atunci când nu dorm suficient, copiii sunt morocănoși și nervoși, nu au suficientă energie, se descurcă mai greu la școală și răcesc mult mai ușor, fiindcă sistemul lor imunitar devine slăbit.
Cantitatea de somn de care are nevoie un copil variază în funcție de vârstă - de la 12-16 ore pe zi pentru sugari, la 11-13 ore pentru preșcolari și 8-10 ore pentru școlari și adolescenți. De asemenea, specialiștii recomandă încurajarea unui somn sănătos prin limitarea timpului petrecut în fața ecranelor (dispozitivele ar trebui într-adevăr să fie închise cu o oră sau două înainte de culcare), dar și prin crearea mediului perfect pentru somn. Verifică temperatura din camera copilului (nu ar trebui să depășească 21 de grade Celsius) și aerisește înainte de somn!
Învață să recunoști semnele de stres
Sănătatea psihică este la fel de importantă precum cea fizică și, la fel că și noi, adulții, și copiii pot suferi de pe urma stresului. Nu sunt puține studiile care arată că atunci când suntem stresați, imunitatea scade și ne imbolnavim mai ușor.
Din păcate, stresul este frecvent întâlnit și în rândul celor mici. Stresul la copii se poate manifesta în diferite moduri, de cele mai multe ori prin schimbarea comportamentului, afectând atât performanțele școlare, cât și abilitățile de socializare în familie, la școală sau în grupul de prieteni.
Există mai mulți factori care pot cauza stresul la copii, printre care stilul de viață, schimbările de colectiv școlar, trecerea de la o etapă școlară la altă, schimbările din cadrul familiei (un divorț, mutarea într-un alt oraș sau într-o altă locuință etc), bullying-ul sau activitățile extrașcolare suprasolicitante.
Îti poți da seama că prichindelul tău este stresat dacă este mai retras decât de obicei, nu are poftă de mâncare, are deseori insomnii, reacționează exagerat în anumite situații și are diferte izbucniri emoționale.
Asigură-te că respectă, în continuare, reguli simple de igienă
Chiar dacă nu mai sunt restricții, nu înseamnă că trebuie să acordăm mai puțină importantă unor reguli simple de igienă. Copilul tău trebuie să înțeleagă că igiena îl ajută să se protejeze mai bine de viruși, bacterii, paraziți și chiar infecții, așa că încurajează-l să adopte comportamente sănătoase și să respecte anumite măsuri de igienă, mai ales în colectivitate.
Învață-ți copilul să se spele des și corect pe mâini, cu apă și săpun, sau să folosească un dezinfectant pentru mâini, înainte să mănânce, după ce strănută, tușește sau își suflă nasul și înainte să își ducă mâinile la ochi, nas sau gură. Spune-i, de asemenea, că deși nu mai este obligatorie purtarea măștii de protecție, o poate purta dacă vede că unul dintre colegii săi tușește, strănută sau își suflă nasul în mod repetat.
Oferă-i o alimentație echilibrată
Credeai că am uitat să menționăm cât de importantă este o alimentație echilibrată pentru o imunitate puternică? Nu vom înceta niciodată să îți reamintim că este foarte important ca prichindelul tău să adopte o dietă sănătoasă, bazată pe fructe și legume, cereale integrale și proteine slabe. O dietă sănătoasă conține, de asemenea, lactate sau o altă sursă de calciu și grăsimi sănătoase, cum ar fi uleiurile vegetale.
Alimentele care trebuie evitate sunt cele procesate, cu adaos de zahăr, precum și grăsimile saturate care se găsesc în produsele de origine animală. Nu este cazul să elimini carnea sau lactatele din alimentația sa, ci doar să limitezi consumul acestora.
Ia în calcul administrarea unor suplimente alimentare
Anumite suplimente alimentare pot contribui la consolidarea sistemului imunitar, iar noi te sfătuim că, în această perioada, să ai în casă câteva kit-uri de imunitate pentru prevenția și tratamentul infecțiilor respiratorii și recurențelor la copii! Avem două sugestii pentru tine, în funcție de nevoile prichindelului tău:
- kitul de imunitate format din 3 suplimente FRUTDEP® IMMUNO, pe bază de betaglucan, lactoferină, resveratrol, vitamina C, betacaroten, vitamine din grupa B și îndulcitori naturali.
Datorită nutraceuticelor și sucurilor concentrate din fructe conținute, FRUTDEP® IMMUNO:
- contribuie la întărirea sistemului imunitar înainte de intrarea în colectivități și în boli contagioase;
- contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
- reduce recurențele infecțiilor de tract respirator;
- reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
- tonifică organismul în perioadele de convalescență;
- reduce oboseala și extenuarea.
- kitul de imunitate format din 3 suplimente FORTIMMUNO KIDS, formulă special concepută pentru susținerea funcționării normale a sistemului imunitar.
Datorită combinației eficiente de Lactoferină, Vitamine și Zinc, FORTIMMUNO KIDS:
- contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar;
- este eficient în profilaxia și tratamentul infecțiilor respiratorii acute și/ sau recurente, inclusiv cea cu Sars-Cov-2;
- protejează celulele împotriva stresului oxidativ;
- reduce durata și severitatea infecțiilor respiratorii;
- menține homeostazia fierului, facilitând absorbția să intestinală și transportul în sânge;
- tonifică organismul în perioadele de convalescență.
Pentru o consolidare eficientă a imunității, este recomandat ca FRUTDEP® IMMUNO și FORTIMMUNO KIDS să fie administrate câte 10 zile pe lună, timp de 3 luni, consecutiv, astfel: 10 zile FRUTDEP® IMMUNO, apoi 10 zile FORTIMMUNO KIDS, după care 10 zile pauză. Apoi repetăm încă 2 luni.
Cauți mai multe sugestii despre cum poți consolida imunitatea copilului tău în această perioadă? Vizitează site-ul drphyto.ro pentru mai multe informații!
Surse foto: istockphoto.com