- Ce presupune ca un copil să aibă inteligență emoțională
- Sugestii de jocuri de societate educative, numai bune pentru un copil inteligent emoțional
- Elefănțelul vesel- Aventuri culinare
- Buboo-Numerele
- „Buggy Boogie"
- Globe Whizz-Animale
- „Joc Bla-Bla" (ediție 2)
- „Copacul Fermecat"
- Buboo-Descoperă corpul uman
- „Cameleon-Joc românesc"
- „Tomapan"
Ce presupune ca un copil să aibă inteligență emoțională
Conform specialiștilor, inteligența emoțională are 5 dimensiuni:• Să fii conștient de propriile emoții
• Să fii capabil să-ți gestionezi emoțiile
• Să fii motivat
• Să fii empatic
• Să poți să construiești relații sociale
Pentru ca al nostru copil să beneficieze de acestea, noi, ca părinți, vom avea misiunea de a-l orienta în aceste direcții. Acest lucru nu va fi însă posibil dacă noi înșine nu le stăpânim bine. Iată de ce este important să începem să lucrăm mai întâi cu noi înșine.
Abia după ce am asimilat componentele inteligenței emoționale, vom putea să „lucrăm" și cu ai noștri copii. Cel mai important lucru pe care va trebui să-l facem pentru a reuși va fi să ne detașăm, pe cât posibil, de stresul cotidian, insuflându-le și copiilor o stare de relaxare, de bună-dispoziție.
Un ajutor pentru obținerea acestei stări îl are și timpul de calitate pe care-l vom petrece alături de ei. Acesta nu va presupune doar să stăm pur și simplu împreună, ci și să le împărtășim din cunoștințele noastre, dar într-o manieră mai relaxată. Jocul ne poate ajuta mai mult decât ne-am închipui. Mai exact, este vorba despre jocurile educative, ce pot fi de ma multe feluri.
Sugestii de jocuri de societate educative, numai bune pentru un copil inteligent emoțional
Jocurile de societate ne pot sprijini și ele în realizarea unui timp de calitate petrecut alături de cei mici. În plus, ele le pot dezvolta acestora abilități menite să le stimuleze inclusiv dezvoltarea inteligenței emoționale.
Să vedem câteva exemple de astfel de jocuri, propuse de către „D-Toys ":
Elefănțelul vesel- Aventuri culinare
Este un nou joc interactiv-educativ cu ilustrații captivante, care stimulează gândirea asociativă și imaginația, fiind potrivit copiilor de la 4 ani în sus.
Jocul „Elefănțelul vesel- Aventuri culinare" introduce copiii în lumea apetisantă a diferitelor mâncăruri. Cei mici se pot familiariza cu diferite ingrediente naturale, cu modul de preparare a alimentelor de bază, cu fructe, cu legume și multe altele. De asemenea, vor răspunde la întrebările ilustrate, iar creionul muzical în formă de elefănțel va cânta o melodie drăguță de fiecare dată când vor da răspunsul corect.
Buboo-Numerele
„Jocul Buboo - Numere și operații matematice" dezvoltă logica, gândirea asociativă, memoria și agilitatea prin exerciții de asociere distractive.
Copiii (de la 4 ani în sus) vor învăța să identifice numerele de pe jetoanele de joc și să rezolve operațiuni matematice distractive prin asocierea acestora cu imaginile de pe planșe. Jocul conține planșe de joc cu 2 fețe pentru jucători începători și avansați.
Citește și: Cum iti inveti copilul matematica: idei de activitati pe varste
„Buggy Boogie"
Este un joc de societate educativ destinat copiilor de la 6 ani în sus. Acest joc va dezvolta: gândireea logică și strategică, abilitățile matematice, atenția și perspicacitatea.
„Buggy Boogie" presupune să se colecționeze cât mai multe jetoane cu insecte pentru a câștiga. În acest scop, va trebui să completezi imaginea insectelor de pe cărțile de joc și să calculezi a le așeza în locurile potrivite. Dacă așezi cărțile în mod isteț, vei primi jetoane de joc cu insecte.
Globe Whizz-Animale
Jocul „Globe Whizz-Animale" este un joc educativ ce-ți va permite să navighezi pe urmele marilor exploratori într-o expediție de neuitat.
În cadrul acestui joc vei avea parte de: „adevărat sau fals", „alege", „completează", „răspunde, surpriză!" și „câte știi?".
„Globe Whizz-Animale" este adresat copiilor mai măricei (de la 10 ani în sus) și conține: 1 glob, 1 zar, 1 tablă de joc, 128 de cărti de joc cu peste 330 de întrebări despre animale, 1 hartă, 6 pioni.
„Joc Bla-Bla" (ediție 2)
Este un joc educativ de societate potrivit pentru copiii de la 7 ani în sus.
„Bla-Bla" poate fi jucat în 3 până la 12 jucători, are variantă pentru echipe și conține expresii interzise și obligatorii.
Scopul jocului este descrierea cuvintelor de pe cărțile de joc în funcție de indicațiile culorilor de pe zar. De aceea, va dezvolta vocabularul, imaginația și atenția.
Componentele jocului sunt: 1 tablă de joc, 110 cărți de joc cu două nivele de dificultate, 1 zar special colorat, 1 clepsidră, 4 pioni, 1 regulament de joc.
Citește și: 10 Jocuri pentru a dezvolta vocabularul copilului
„Copacul Fermecat"
Jocul „Copacul Fermecat" este potrivit pentru copiii de la 8 ani în sus. El este un joc de societate educativ cu multe întrebări și activități jucăușe despre animale și protecția mediului.
Buboo-Descoperă corpul uman
La fel ca și jocul anterior, „Buboo-Descoperă corpul uman" este adecvat copiilor de la 8 ani în sus. Cu ajutorul acestuia, copiii vor învăța să identifice 14 organe și să le localizeze în cadrul corpului omenesc.
Jocul are următoarele componente: 16 planșe de joc cu două fețe.
„Cameleon-Joc românesc"
Reprezintă un joc de societate educativ, tip „quiz" (pentru 2-6 de jucători), care dezvoltă gândirea logică și strategică. În plus, jocul va îmbogăți și cunoștințele generale
„Cameleon-Joc românesc" este destinat copiilor de la 8 ani în sus și conține: 1 tablă de joc, 2 zaruri, 1 clepsidră, 72 elemente de puzzle, 6 pioni, 42 jetoane de joc, 128 cărți de joc cu 6 întrebări pe o față și 6 răspunsuri pe verso, 1 regulament de joc.
„Tomapan"
Este o variantă inedită a jocului clasic, revenind cu 8 categorii noi.
Jocul „Tomapan" (ideal pentru copiii de la 10 ani în sus) dezvoltă cultura generală, atenția și capacitatea de concentrare. Regula sa de bază este următoarea: spune primul un cuvânt care începe cu litera și categoria dată de bufniță pentru a colecționa cât mai multe jetoane.
Voi mai știți și alte jocuri de societate educative, potrivite pentru a dezvolta inteligența emoțională a copilului?
Surse:
www.jucariipentrutine.com; www.psychologytoday.com
Surse poze:
www.pixabay.com