Află care este rolul magneziului în sarcină, care sunt semnele carenței de magneziu, dar și când este cazul să apelezi la suplimente alimentare pe bază de magneziu, în sarcină!
Care este rolul magneziului în sarcină
Pe toată durata sarcinii, în special în ultimul trimestru, atât tu cât și bebelușul aveți nevoie de un aport crescut de magneziu. Acesta relaxează musculatura și ligamentele, reglează ritmul cardiac, nivelul de insulină și previne contracțiile uterine premature, dar este responsabil și cu repararea țesuturilor care se deteriorează în organismul tău din cauza sarcinii.
Totodată, magneziul scade riscul de osteoporoză, ajută în caz de insomnie și ajută la reducerea crampelor. De asemenea, pregătește organismul pentru momentul nașterii, ajutându-te totodată să faci față mai ușor travaliului.
Magneziul este important și în cazul mămicilor care alăptează, fiindcă acesta este transferat copilului prin laptele matern care conține în jur de 3 mg de magneziu la fiecare 100 ml. De altfel, este recomandată menținerea unui aport corespunzător de magneziu pe durata întregii sarcini, dar și după naștere, până la înțărcare.
Semnele carenței de magneziu
Organismul obișnuiește să ne dea diverse semnale de alarme atunci când există o carență. În cazul lipsei de magneziu există simptome precum:
- greață și vărstăuri;
- lipsa poftei de mâncare;
- oboseală;
- insomnie;
- probleme de memorie;
- crampe musculare;
- puls neregulat, palpitații;
- stare de slăbiciune.
Din fericire, simptomele se ameliorează după corectarea deficitului de magneziu și nu are efecte negative asupra sarcinii.
Care sunt alimentele bogate în magneziu
Din fericire există alimente bogate în magneziu. Nucile și semnintele (de floarea-sorelui și de in) au cel mai ridicat conținut de magneziu, după care germenii de grâu și ovăzul. Spanacul, produsele lactate, alunele, somonul, migdalele, bananele și brânza tofu conțin, de asemenea, acest mineral esențial.
Însă chiar și așa, organismul nostru nu poate asimila tot magneziul din alimente. Uneori are nevoie de ajutor, iar acest ajutor vine sub forma suplimentelor alimentare.
Suplimentele cu magneziu în sarcină - sunt sau nu indicate?
Suplimentele alimentere, cu magneziu și nu numai, se administrează numai la recomandarea medicului care îți urmărește sarcina. În timpul consultațiilor prenatale, acesta îți va face o serie de analize pentru a depista carențele de care suferi.
Societatea Germană de Nutriție recomandă un aport zilnic de magneziu de 310 mg pe zi pentru femeile însărcinate. După naștere, mămicile care alăptează au nevoie, de asemenea, de un aport crescut de magneziu, în jur de 390 mg pe zi, fiindcă o mare parte este transferat bebelușului în prin laptele matern. Însă aceste valori pot să difere în funcție de vârsta mamei și starea de sănătate a acesteia.
Un supliment cu magneziu pur, care să nu conțină și alte vitamine sau minerale, te va ajuta să te asiguri că organismul tău primește aportul necesar pentru a fi sigură că nu depășești doză zilnică recomandată.
Bioelectra Magnesium Direct 300 mg este un supliment alimentar care asigură aportul zilnic de magneziu pentru nevoi sporite și susține echilibrul balanței electrolitice. Conține 300 mg de ion de magneziu absorbabili în organism cu două arome naturale plăcute: portocală sau lămâie. De asemenea, conține sorbitol și este indicat și în diabetul de sarcină. Cu Biolectra Magnesium Direct primești magneziul esențial, pur, care este vital pentru funcționarea normală a musculaturii corpului tău și sistemului nervos, cât și pentru transmiterea impulsurilor nervoase. |
Nu conține zahăr, lactoză, gluten sau alți alergeni!
Suplimentul este extrem de ușor de administrat. Torni conținutul pliculetului de Bioelectra Magnesium Direct pe limba și lași să se topească, fără să mai fie nevoie de lichid.
Așadar, o sarcină sănătoasă nu presupune doar controale medicale regulate și investigații specializate. Este foarte important să îi oferi organismului tău toți nutrienții de care are nevoie pentru dezvoltarea sănătoasă a bebelușului din burtică.
Surse foto: istockphoto.com