Fugim de stres cât de mult se poate, dar se pare că ne urmărește cu orice preț. Asta pentru că reprezintă reacția naturală a creierului la anumite evenimente de impact. Fie că este vorba despre tensiuni la locul de muncă, sau probleme financiare, ori probleme de sănătate, sau dificultăți în creșterea copilului, stresul cotidian face parte din viața ta, chiar dacă nu îți dai seama.
Efectele stresului cotidian asupra organismului
Crezi despre tine că ești un părinte cerebral, cu o viață perfect organizată, în care nu are loc nici urmă de stres. Totuși, anumite stări emoționale și probleme îți pot perturba echilibrul perfect. Iată care sunt principalele efecte ale stresului:
- Ai pierderi dese de memorie
- Apare des lipsa de concentrare
- Ești ușor iritabilă și agitată
- Ai insomnii
- Nu mai ai un program regulat de masă
- Ai dureri de cap
- Apar palpitațiile și durerile în piept
- Simți nevoia să petreci mult timp singură
Din păcate, asta nu este tot! Atunci când traversezi o perioadă stresantă corpul trece printr-o serie de modificări la nivelul sistemului nervos și circulator, ceea ce înseamnă că întregul organism va fi afectat. Asta înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, vei avea probleme cu stomacul, pentru că nivelul ridicat de stres face ca acest organ să fie predispus inflamațiilor.
Stresul – inamicul principal pentru stomac
Cu siguranță te întrebi care este legătura dintre stresul cotidian și flora intestinală. Ei bine, atunci când apare în scenă dezechilibrul emoțional stomacul este principala victimă. Nu mai ești atentă la cantități, nu mai respecți programul meselor zilnice și nu te mai interesează regimul sănătos.
În urmă cu mai bine de 2000 de ani, Hipocrate a afirmat cu tărie că “toate bolile încep în intestin”, lucru dovedit tot mai des de experții momentului în medicină. De curând, s-a descoperit că stresul este cauza apariției sindromului de intestin permeabil. Acesta se manifestă printr-o permeabilitate crescută a mucoasei intestinale, ce facilitează accesul toxinelor și agenților patogeni. Prezența substanțelor nedorite provoacă inflamație în flora intestinală, dar și la nivel general. Dacă dezechilibrul persistă, inflamația poate deveni cronică și crește riscul apariției bolilor degenerative. Permeabilitatea intestinală anormală poate fi un factor declanșator pentru afecțiuni precum:
- Boala Crohn
- Diabet zaharat de tip 1
- Intestin iritabil
- Boala celiacă
- Dermatită atopică
- Scleroză multiplă
- Obezitate
Din fericire, părinții stresați au un nou ajutor împotriva stresului cotidian. OMNi BiOTiC@ STRESS Repair are un rol important în reducerea inflamației la nivel general în organism cât și la nivel intestinal. Odată restabilit echilibrul florei intestinale vei vedea cum se îmbunătățește calitatea vieții, îți va crește simțitor capacitatea de concentrare, de memorare și te ajută chiar să ai rezultate mai bune la locul de muncă.
Studiile recente au arătat că există noduli nervoși și la nivel intestinal. Asta înseamnă că între creier și stomac se produc schimburi de informații sub formă de impulsuri nervoase. Descoperirile nu se opresc aici. La 85% dintre oameni, stresul afectează funcțiile organelor digestive și determină apariția constipației sau a diareei. Astfel, OMNi BiOTiC@ STRESS Repair vine în ajutorul celor ce prezintă astfel de probleme prin:
- Menținerea barierei naturale de apărare
- Suport pentru sistemul imunitar
- 9 tulpini bacteriene care se regăsesc în mod natural în intestinul uman
- Prevenirea colonizării intestinului cu germeni
OMNi-BiOTiC® STRESS Repair este util inclusiv în cazul persoanelor care suferă de stres prelungit pentru că pe lângă echilibrarea florei intestinale ajută și la echilibrarea interioară.