Acest complex de substante nutritive pe care laptele matern il contine face din alaptare cel mai sanatos mod de hranire al bebelusilor, asigurandu-le acestora un start sanatos si o dezvoltare armonioasa din prima zi.
Probioticele sunt elemente esentiale in functionarea corecta si dezvoltarea organismului bebelusului. Acestea sunt microorganisme vii, bacterii benefice, care, in cantitatea optima, ofera protectie organismului. Pentru bebelusi, echilibrul florei intestinale este cu atat mai important cu cat sistemul lor digestiv este in plina formare, procesul incheindu-se abia spre varsta de trei ani. Un tract digestiv sanatos asigura filtrarea elementelor nutritive din hrana si eliminarea celor daunatoare, iar micutul se bucura de o stare de bine.
Studii recente au demonstrat ca laptele matern este bogat in bacterii benefice. Compozitia laptelui matern se modifica pe parcursul cresterii bebelusului astfel incat sa ii ofere exact dozele de nutrienti de care are nevoie. Probioticele din laptele matern ajuta la formarea sistemului imunitar al micutului, reducand riscul aparitiei bolilor autoimune, astmului sau alergiilor.
Probioticele sunt transmise in mod natural de la mama catre copil in timpul alaptarii. Asa ajunge in organismul sugarului si Lactobacillus Fermentum, o lactobacterie cu beneficii de protectie dovedite clinic¹. Pe langa actiunea in zona tranzitului si florei intestinale, cea mai importanta calitate a acestui probiotic ramane faptul ca se gaseste in mod natural in laptele matern, idealul absolut in nutritia sugarului.
Laptele de crestere Celia Expert 3, dezvoltat in laboratoarele Lactalis Nutrition din Franta, cu tehnologii de ultima ora si in colaborare cu specialisti in nutritia sugarului, are o formula special dezvoltata pentru a acoperi nevoile nutritionale ale copilului in perioada de crestere, cand acesta nu mai este alaptat. Contine pe langa vitamine si minerale, nucleotide ce se gasesc si in laptele matern, acizi grasi esentiali Omega 3 si Omega 6 si Lactobacillus Fermentum CECT 5716.
Prolacta, un alt element inovator al laptelui de crestere Celia Expert 3, reprezinta un complex unic de proteine, extrase direct din lapte si nu din zerul rezultat in urma obtinerii branzeturilor, pastrand astfel puritatea proteinei si evitand procesele de tratare termica si chimica care denatureaza profilul nativ al proteinei si duc la deteriorarea valorii biologice a acesteia. O valoare biologica mare a proteinei inseamna o asimilare mai buna de catre organism, si totodata o digestibilitate mai mare.
Complexul de vitamine pe care juniorul il consuma este un alt element important in cresterea si dezvoltarea sa. Astfel, vitamina D ajuta la absorbtia calciului si contribuie la functionarea normala a sistemului imunitar, iar vitamina C stimuleaza asimilarea fierului. Vitaminele B6 si B12 contribuie la diviziunea celulara normala si la functionarea normala a sistemului imunitar.
Laptele de crestere Celia Expert 3 reprezinta o sursa importanta de nutrienti valorosi, calciu si vitamine² (A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K) pentru copiii de varsta mica, ce nu mai sunt alaptati. Nutrientii prezenti in laptele de crestere Celia Expert 3 vin in intampinarea nevoilor specifice acestei varste, marcate de o crestere accelerata si in special de dezvoltarea sistemelor osos, nervos si muscular.
¹ Studiul Maldonado et al. 2012
² in conformitate cu legislatia in vigoare