1. Confort și siguranță pentru bebeluș - pe primul loc în alegerea unui cărucior sunt siguranța și confortul copilului tău. Două motive foarte importante atunci când ești pusă în fața faptului împlinit. Copilul are nevoie de confort atunci când este scos din spital, la fel de mult cum are nevoie și de siguranță atunci când este transportat, scos la plimbare. Când vorbim de confort ne referim la un landou ( de preferat cu o saltea cu spumă de memorie), iar când vorbim de siguranță ne referim la scoică, singurul mijloc de transport al copilului în mașină. Mai multe informații despre când și cum să le folosești, la punctul numărul 3.
2. Calitatea produsului - care atrage după sine și prețul. Oferta în ceea ce privește cărucioarele este foarte variată. Un preț mai ridicat presupune în această situație un produs net superior. Așadar este foarte important ca, atunci când alegi un cărucior, dacă îți dorești să fie unul de calitate, să ai în vedere și prețul.
3. Optează pentru o variantă de cărucior complet 3 în 1 - mai exact un cărucior care să aibă un cadru atât pentru landou, scoică cât și pentru scaun sport. Sună complex, dar lucrurile nu sunt atât de complicate precum par. Un cărucior 3 în 1 înseamnă siguranță și confort pentru noul născut și liniște pentru părinți. Fiecare etapă a vieții micuțului tău, presupune un sistem de transport, și anume:
- Landoul - este un sistem de transport folosit de regulă până la vârsta de 6 luni, recomandat pentru plimbările mai lungi, cum ar fi cele în parc. O caracteristică importantă a unui landou este salteaua. Ar fi de preferat că aceasta să fie una moale cu spumă de memorie, dat fiind faptul că plimbările cu cel mic pot fi mai lungi, dar și pentru faptul că landoul poate fi folosit fără nicio problemă și ca loc de odihnă pentru bebeluș. O altă caracteristică importantă a landoului, ar fi greutatea. De preferat să nu depășească 5 kilograme. Sfat: Cel mai ușor ladou din lume există la brandul Musty, modelul I2 - 3,4 kg.
- Scoica - este singurul mijloc cu care poți transporta copilul în mașină, pe care îl vei folosi până la vârsta de 6 luni. La fel ca și landoul, scoica se poate folosi și pe cadrul căruciorului, dar, spre deosebire de acesta, în scoică nu poți ține copilul mai mult de două ore. Așadar, scoica a fost proiectată pentru siguranță, nu pentru confort. Și iată de ce ai nevoie de landou.
- Scaunul sport și cadrul - acestea două pot fi folosite pe o perioadă mai îndelungată de timp, respectiv până ce copilul va renunța singur la cărucior. În ceea ce privește scaunul, acesta ar fi indicat să fie reversibil, mai exact să poată fi pus pe cadru și cu fața și cu spatele la sensul de mers și să aibă o saltea confortabilă (de preferat tot cu spumă de memorie, ca și în cazul landoului). Legat de cadrul căruciorului, decizia este simplă: ușor, dar rezistent în același timp ( ne referim aici la un cadru de aluminiu).
- Sistem de pliere compact - plimbările în parc, vizitele la medic și mai ales vacanțele, presupun drumuri cu mașină. Iată un alt motiv suficient de important atunci când alegi un cărucior, să ai în vedere sistemul de pliere compact. Acesta te ajută să strângi căruciorul și să îl depozitezi în mașină, fără nici cea mai mică problemă. Sistemul compact te ajută să îl depozitezi foarte ușor și, în cazul în care în locuință duci lipsă de spațiu. Mai mult decât atât, există anumite tipuri de șasiuri (cum ar fi cele de la I2) la care pot fi scoase și roțile, astfel încât căruciorul se transformă într-o servietă.
- Materiale folosite în realizarea acestuia: ne referim aici la țesături moi din bumbac și accente din piele ecologică; huse detașabile lavabile, materiale ignifuge, carcase din plastic sau aluminiu.
- Accesorii - în funcție de tipul de cărucior ales, acesta poate să includă și o serie de accesorii. În funcție de necesități și perioada în care se naște copilul, poți opta pentru: husă/copertină de ploaie; husă pentru iarnă (asigură confort termic bebelușului), umbrela protecție soare, copertină anti- UV (oferă protecție atât împotriva razelor soarelui cât și împotriva insectelor), geantă (extrem de utilă pentru transportul produselor necesare bebelușului și pentru înfășarea acestuia), etc.
Pentru cele mai fashion mămici, dornice ca și cel mai mic membru al familiei să fie în pas cu moda, există desigur și opțiunea de cărucioare fashion. Acestea pot fi folosite până la vârsta de 4 ani. Diferențele premium constau desigur în materiale de înaltă calitate, dar și în preț, și continuă cu sistem de reglare, cadru, accesorii incluse, etc.
Indiferent de tipul de cărucior ales, este extrem de important ca bebelușul să se simtă confortabil, să aibă un somn liniștit și mai ales să fie transportat în cele mai sigure condiții.