Sughitul bebelusului poate dura mai putin de un minut sau chiar cateva minute, insa nu afecteaza bebelusul si nu reprezinta un pericol, daca il supraveghezi.
In general, bebelusul sughita mai ales dupa ce a fost alaptat, de aceea este important sa stii care este cea mai buna pozitie de alaptare si cum trebuie sa tii bebelusul dupa ce il hranesti. Specialistii afirma ca principalul motiv din cauza caruia bebelusii sughita este reprezentat de faptul ca sistemul sau digestiv nu este inca pe deplin dezvoltat. Mancand cu pofta, ei inghit si aer pe langa laptic.
Nu exista un medicament sau un sirop care sa-l faca pe nou nascut sa se opreasca din sughit. Toti ce poti face este sa ii dai o lingurita de apa sau ceai. Unii medici pediatri recomanda sa se administreze bebelusului 2-3 picaturi de lamaie, dar nu mai mult deoarece, in combinatie cu laptele provoaca voma. Altii interzic cu desavarsire aceasta practica babeasca, pentru ca se bazeaza pe socul papilelor gustative, si, automat, il sperie pe copil.