Semne că bebe are pielea sensibilă
Am stabilit deja că bebelușii sunt diferiți din toate punctele de vedere, chiar și la nivelul pielii. Însă un lucru este clar: au nevoie de produse de îngrijire naturale și cât mai puțin agresive. Cu siguranță ai întreprins un amplu proces de selecție a lucrurilor ce intră în contact direct cu cel mic. În ciuda acestui fapt, pielea bebelușului poate deveni mai sensibilă, ceea ce înseamnă că trebuie să schimbi radical ritualul de curățare/hidratare a pielii copilului.
Iată care sunt semnele că bebelușul tău are o piele sensibilă:
- Piele uscată după baie - loțiunea pentru curățare are în compoziție agenți agresivi cu pielea bebelușului, ce atacă sistemul natural de autohidratare a epidermei.
- Roseață însoțită de prurit - posibilă reacție alergică la unul dintre ingredientele chimice existente în produsele de îngrijire.
- Pete roșii pe față sau pe pliurile pielii - semn de dermatită atopică; apare în zonele unde se transpiră intens și pielea nu respiră (față, membre, gât, spatele genunchilor, încheieturi, zona genitală). Trebuie evitat scărpinatul pentru ca iritația și roșeața să nu se extindă pe o suprafață mai mare. Dacă petele revin mai accentuate și sunt însoțite de bășici sau cruste, trebuie să ceri în cel mai scurt timp sfatul medicului.
- Tulburări de somn - de cele mai multe ori apariția unei iritații pe piele reușește să tulbure programul de somn al bebelușului. Disconfortul provocat de sensibilitățile din anumite zone ale micului corp îl vor împiedica să se odihnească.
- Stare de agitație - există șanse mari ca sensibilitatea pielii bebelușului să se manifeste în primă fază la nivel de dispoziție, astfel încât juniorul va fi mai agitat decât în mod obișnuit.
Produse naturale, piele sănătoasă, bebeluș fericit!
Sensibilitatea pielii bebelușului apare ca urmare a contactului cu agenți chimici, ori schimbări bruște de mediu/temperatură. Pentru ca îngrijirea mezinului să nu mai fie o problemă, te sfătuim să cercetezi cu atenție eticheta produselor pe care le alegi pentru cel mic. Vrem să pleci cu lecția pe deplin învățată la capitolul pielea bebelușului, tocmai de aceea îți oferim și lista de ingrediente pe care trebuie să le eviți mereu, mai ales când vine vorba despre cel mic:
- parfum (provoacă dezechilibre la nivelul pielii)
- parabeni (ucid bacteriile dar sunt agenți iritanți comuni)
- polietilenglicol (compuși chimici pe bază de petrol)
- siliconi (împiedică apa și uleiul să pătrundă în piele)
- sulfați (potențial ridicat de iritare)
Acum că ai văzut lista de "AȘA NU" a compușilor din produsele de îngrijire pentru bebeluși, îți facem cunoștință și cu o gamă prietenoasă pentru piticul tău. Este vorba despre Good Bubble, din magazinul online orgabeauty.ro. Produsele de îngrijire au recunoaștere internațională, sunt aprobate de medici și sunt 100% naturale și sigure chiar și pentru cea mai sensibilă piele. Au la bază extracte din plante și fructe și reușesc să curețe delicat epiderma bebelușilor, fără să îndepărteze stratul natural de protecție și fără să usuce în exces.