Dat fiind faptul ca varietatea de modele, brand-uri, texturi, materiale este una foarte mare, alegerea este cu atat mai grea. Asadar, pentru ca totul sa fie mai simplu, iata ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca alegerea unui scutec sa fie atat usoara cat si potrivita:
Scutece de unica folosinta sau refolosibile?
Exista doua tipuri de scutece: cele de unica folosinta si cele refolosibile. In ambele cazuri sunt prezente atat avantaje cat si dezavantaje.
SCUTECE DE UNICA FOLOSINTA
Avantaje
Scutecele de unica folosinta sunt foarte practice, usor de schimbat iar posibiliattea ca cel mic sa isi murdareasca hainutele este mult mai mica. Ele se muleaza foarte bine pe corpul copilului si prezinta siguranta. Pe deasupra vei scapa de chinul spalatului. Astfel de scutece reprezinta alegerea ideala atat pentru folosirea de zi cu zi cat si in cazul deplasarilor deoarece capacitatea de absorbtie este una destul de mare. Ele reprezinta o solutie cu adevarat practica si comoda.Dezavantaje
Principalul dezavantaj este legat de materialele ce sunt folosite. Compozitia scutecelor de unica folosinta are o baza chimica ce poate produce iritatii la nivelul pielii bebelusului. Din punct de vedere al pretului, ele sunt mai costisitoare decat scutecele refolosibile.
SCUTECE REFOLOSIBILE
Avantaje
Principalul avantaj al scutecelor refolosibile este acela ca materialele folosite sunt naturale, biodegradabile, deci santatea micutului tau nu este deloc pusa in pericol. Ele permit pielii sa respire, prevenind astfel aparitia iritatiilor sau alergiilor. Pretul este un alt punct forte al scutecelor de acest tip, fiind mai ieftine decat cele de unica folosinta.
Dezavantaje
Principalul aspect negativ al scutecelor refolosibile, este acela ca necesita spalarea din acest motiv ele nefiind o alegre practica. De asemenea, gradul de absorbtie este unul mai scazut, precum si faptul ca ele nu se muleaza atat de bine precum cele de unica folosinta.
Masura potrivita
Si aceasta face parte din categoria problemelor cu care mamicile se confrunta atunci cand vine vorba de alegerea scutecului potrivit. Care este marimea optima pentru micut? Daca pe unele dintre pachete este specificata categoria de varsta, pe altele acest lucru nu este mentionat. Si atunci trebuie sa se tina seama de cateva reguli general valabile: elasticul din talie si cel de la picioruse nu trebuie sa stranga, sa incomodeze bebelusul. De asemenea, in cazul sistemul de prindere cu scai, acesta trebuie fixat in asa fel incat sa ii dea libertate de miscare micutului insa totodata sa impiedice orice scurgere.
Un alt pas foarte important pe care trebuie sa il parcurgi atunci cand cumperi scutece bebelusului tau, este sa studiezi cu atentie ambalajul. Din dorinta de a economisi bani, exista tendinta de a alege produse ieftine, care pot insa pune in pericol sanatatea micutului. De aceea este bine ca de fiecare data sa se urmareasca daca pe ambalaj este mentionat daca produsul a fost sau nu testat si aprobat precum si componentii acestuia.
Confortul bebelusului asigura linistea oricarei mamici. Asadar, tu cum ai ales scutecul potrivit?