Acum avem o alternativa si la scutecele de unica folosinta, facute din plastic si pline cu chimicale pentru absorbtie (gelul polimer de tip SAP). Este vorba despre scutecele refolosibile din bumbac lavabil, care se spala si se refolosesc de la nastere pana cand copilul invata sa faca la olita. Ba chiar se pot folosi si la urmatorul copil!
Sunteti reticenti in a le incerca? Iata care sunt avantajele scutecelor refolosibile:
1. In primul rand vorbim de sanatatea bebelusului: pielea lui nu intra in contact zilnic cu chimicale care ii pot provoca iritatii sau dermatita de scutec. Sunt chiar multi copii cu dermatita atopica, accentuata de folosirea scutecelor de unica folosinta. In schimb, scutecele lavabile invelesc funduletul bebelusului intr-un material natural, moale si absorbant. Cand ii luati hainute, le alegeti pe cele din bumbac, nu din poliester sau alte fibre artificiale. De ce nu ati face la fel si in cazul scutecelor?
2. Sunt mai economice: daca faceti un calcul la o medie de 7-8 scutece schimbate pe zi, ajungeti in 2,5 ani la aproximativ 6800 de scutece. Cu un cost mediu de 1 leu/scutec ajungeti la cheltuieli de 3 ori mai mari decat daca ati lua 10-15 scutece lavabile (costul spalarii inclus). Fiind reutilizabile, le puteti folosi si la urmatorul copil, dubland astfel economia facuta!
3. Sunt ecologice: cu ajutorul scutecelor refolosibile ajutam si noi mediul sa reziste sanatos mai mult timp, evitand formarea de sute de kilograme de deseuri rezultate din folosirea scutecelor nereciclabile din plastic.
4. Sunt practice si usor de folosit. Sunt formate dintr-un chilotel impermeabil frumos colorat si un interior din bumbac organic cu aripioare elastice. Interiorul se prinde cu capse de chilotel si se poate schimba separat, permitand refolosirea chilotelui. Caracterul practic este dat de faptul ca odata atasat interiorul cu capse de chilotel se imbraca la fel ca un scutec de unica folosinta si se inchide in talie cu capse sau arici. In plus, au o marime unica, adica pe masura ce bebe creste scutecul se ajusteaza printr-un sistem de capse.
5. Bebe invata mai repede la olita deoarece bumbacul ii va da senzatia de piele uda si va dobandi mai rapid controlul sfincterelor prin asocierea intre senzatia de ud si eliminarea pipiului. Copiii scuteciti cu bumbac invata sa faca la olita, in medie, in jurul varstei de 18 luni, spre deosebire de cele 30 de luni necesare copiilor care au folosit scutece de unica folosinta.
GroVia, o companie americana infiintata de o mamica, a creat un sistem inovator de scutece refolosibile, combinand materiale colorate si atragatoare pentru chilotelul impermeabil cu bumbacul organic pentru interiorul prins cu capse.
Inovatia consta in faptul ca interiorul din bumbac are pe laterale doua aripioare cu elastic care se muleaza pe piciorusul bebelusul, pastrand inauntru tot ce produce acesta si impiedicand scurgerile. Chilotelul moale impermeabil, captusit cu un strat de material perforat ce permite pielii sa respire, are si el elastic pe lateral pentru a se mula pe picioruse si solduri.
Scutecele GroVia all-in-two sunt cele mai practice scutece de pe piata, sunt din bumbac organic si le gasiti la magazinul online bioteca.ro , alaturi de alte tipuri de scutece (all-in-one si cu buzunar).
De asemenea, aici gasiti o gama larga de produse bio pentru bebelusul dvs, de la lapte praf bio si mancarica organica pana la cosmetice bio si detergenti ecologici.