Cartea bebeluşului este un album absolut minunat în care poţi insera câteva dintre cele mai importante momente ale familiei voastre dinaintea naşterii bebeluşului, detalii frumoase din timpul sarcinii şi de la naştere, dar şi câteva momente importante din primul an de viaţă al celui mic. Peste ani, acest album va fi cu siguranţă una dintre comorile copilăriei pe care o va preţui cu gândul că este realizat de mâinile părinţilor săi, cu drag, pentru el. Iată ce ar putea conţine şi cum poate fi realizată cartea bebeluşului.
Coperta albumului bebelușului
Cea mai simplă modalitate de a realiza coperta albumului bebeluşului este să alegi un biblioraft drăguţ de o dimensiune rezonabilă. Majoritatea părinţilor aleg dimensiunea B5, dar unii preferă şi formatul A4. Fiecare pagină poate fi realizată din coli de carton colorat pe care să le laminaţi pe rând, odată ce decideţi că pagina respectivă este completă şi nu mai doriţi să faceţi modificări.
Capitole
Evident ca această carte a bebeluşului trebuie împărţită în capitole pentru ca cel mic sa înţeleagă atunci când o va răsfoi despre ce este vorba şi să poată urmări mai uşor trecerea timpului. Qbebe îţ sugerează câteva idei de capitole:
1. Mami şi tati. Familia
Ar fi frumos ca acest capitol să înceapă cu un mic arbore genealogic al familiei voastre. Nu trebuie să fie foarte extins, este suficient să vă includeţi pe voi, fraţii, părinţii şi bunicii voştri. În dreptul fiecăruia lipiţi o fotografie micuţă şi menţionaţi gradul de rudenie şi numele. Apoi, acordaţi câte o pagină fiecăruia dintre voi, în care să inseraţi o fotografie din copilărie şi una actuală, dar şi să notaţi câteva cuvinte sau un motto care să simţiţi că vă defineşte. Următoarea pagină, ar trebui să conţină fotografii şi cuvinte despre cuplul vostru şi formarea familiei voastre.
2. Sarcina
Această perioadă a vieţii voastre este deosebită, iar copilului vostru îi va face cu siguranţă plăcere să afle cum a fost aşteptat. Aici puteţi include fotografii cu testul de sarcină şi cu burtica, ecografii şi alte detalii care să rămână mărturie a perioadei în care copilul era cu voi, înainte de a se naşte.
3. Naşterea
Cel mai simplu ar fi ca pentru acest prim eveniment important al vieţii bebeluşului vostru să ataşaţi , alături de fotografii, un fel de formular pe care să îl completaţi imediat după naştere, când toate detaliile vă sunt proaspete în minte. Iată câteva sugestii:
- M-am născut în ziua de ....... la ora ....... la maternitatea ..... în oraşul ............. şi am fost ajutat de doctor ......., iar moaşa mea a fost ......... În ziua aceea vremea era ......... La naştere am cântărit ...... şi aveam o lungime de ........., iar prima mea notă (scorul Apgar) a fost ..... La maternitate m-au vizitat, nerăbdători ..............., ........... şi .............. Am plecat acasă în ziua de ........... Acasă m-au întâmpinat .......................
- Primele cadouri au fost .................. şi le-am primit de la ............ şi de la ..............
Mai puteţi adăuga şi brăţara de identificare din maternitate şi alte suveniruri inedite din acele zile.
4. Primele săptămâni de viaţă
Evident, aici puteţi adăuga oricâte fotografii simpatice doriţi, printre care puteţi include: prima întâlnire cu fraţii mai mari ori cu animăluţul familiei, primul somnic în pătuţul propriu, prima băiţă şi întâlnirile cu primii vizitatori, dar şi prima plimbare ori prima mutriţă amuzantă. Trebuie să ştii că unii părinţi obişnuiesc să păstreze bontul ombilical; dacă vreţi să o faceţi, cartea bebeluşului poate fi un loc ideal pentru depozitarea acestuia.
5. Botezul
Ar fi minunat dacă în ceea ce priveşte acest eveniment minunat din viaţa puiului tău ai păstra ceva mai multe suveniruri, cum ar fi o invitaţie la botez, o mărturie oferită invitaţilor, dar şi câteva fotografii şi chiar felicitări primite cu această ocazie.
6. Momente frumoase
Pe parcursul primului an de viaţă, micuţul va trăi multe momente interesante, unice, frumoase care merită imortalizate. O şuviţă de păr, amprentele tălpilor şi palmelor, câteva gânduri scrise de mami şi tati, alături de multe fotografii pot deveni un adevărat cufăr al amintirilor pe care să îl faceţi cadou copilului când va creşte.
Albumul bebeluşului vostru ce ar mai conţine? Aşteptăm idei frumoase!
Surse: blessingssobig.blogspot.com, pinterest.com.