1. Cerealele
Cele mai indicate cereale pentru inceperea diversificarii sunt orezul, porumbul, hrisca si tapioca. De obicei, introducerea cerealelor in alimentatia bebelusului tau incepe cu varsta de 4 luni. Este foarte important ca cerealele alese pentru masa celui mic sa nu contina gluten (poti da bebelusului alimente ce contin gluten abia dupa varsta de 6 luni) si nici zahar. Cerealele pot fi servite in lapte sau fara lapte, integrate in piureul de fructe. Poti introduce cerealele prin inlocuirea unei masuri de lapte formula cu una de cereale la biberonul de seara, daca nu alaptezi.
Cerealele Humana cu mar, banane si pesmet sunt special concepute pentru gustul copiilor si pentru nevoile lor si pot fi introduse inca de la 6 luni in alimentatie. Cerealele Humana contin toate vitaminele importante necesare pentru puiul tau, precum vitamina C, niacina, acid pantotenic, vitamina B1, vitamina B6, vitamina A, vitamina B2, acid folic, vitamina D3, vitamina K1, biotina si vitamina B12.
Cerealele cu fulgi de ovaz si piersici sunt o alta varianta excelenta pentru inceperea diversificarii. Ele contin cereale de ovaz, lapte, sunt gustoase si satioase, au in componenta si cele 13 vitamine esentiale , fiind imbogatite cu fier, calciu si iod. Cerealele cu fulgi de ovaz si piersici nu prezinta adaos de arome si coloranti si asigura necesarul zilnic de energies si substante nutritive adaptat varstei.
Cereale cu mar, banane si pesmet | Cereale cu fulgi de ovaz si piersici |
2. Legumele
Legumele sub forma de piure pot fi introduse in alimentatia copilului incepand cu varsta de 5 luni si jumatate- 6 luni. Ele pot fi servite zilnic, in special la masa de pranz, in cantitati nelimitate, dar nu trebuie sa contina sare. Este important sa introduci in alimentatia celui mic mai intai legumele, in caz contrar, el se va obisnui mai greu si va fi mai reticent.
Piureul de legume Humana cu morcovi, cartofi si carne de pui poate fi introdus dupa varsta de 6 luni, administrat treptat cu 4-6 lingurite la inceputul diversificarii, cantitate ce poate fi crescuta pana la portii complete. Piureul nu contine gluten si adaos de sare, este delicios, nutritiv si nu contine arome si coloranti artificiali.
Dupa varsta de 8 luni, cand poti introduce in alimentatia copilului si spanac, mazare, varza si orez, poti incerca Piure Humana cu legume, orez si curcan ce contine morcovi, rosii, orez si carne de curcan. Piureul de legume cu orez si carne de curcan este gustos si satios si asigura necesarul zilnic de energie adaptat varstei.
Piure de morcovi, cartofi si pui | Piure de legume, orez si curcan |
3. Fructele
In acelasi mod cu legumele, fructele pot fi introduse in alimentatie incepand cu varsta de 6 luni, la masa a doua (intre orele 9.00 si 11.00) si la masa a 4-a. Ele pot fi amestecate cu cereale, cu branza de vaci sau cu iaurt.
Incepand cu 6 luni sunt indicate fructele precum mar Jonathan, para, gutuie, mango si morcovi sub forma de suc, caise si piersici.
Piureul de fructe si cereale integrale de la Humana contine mere si pere, dar nu are adaos sare, zahar cristalin, arome si coloranti. Totodata, piureurile Humana contin ingrediente bio alese cu grija din culturi ecologice si din crescatorii de animale strict controlate.
Asa cum am mentionat mai sus, fructele pot fi introduse in alimentatie in combinatie cu branza sau iaurt. Humana piure cu piersici, maracuja si iaurt poate fi introdus in alimentatie incepand cu varsta de 7 luni reprezentand o optiune excelenta pentru diversificare.
Foarte gustos si satios, piureul cu piersici este usor de consumat la temperatura camerei.Piure de fructe si cereale integrale | Piure cu piersici, maracuja si iaurt |
http://magazinvavianpharma.ro/