Alãturi de Daniela Nane și de doamna dr. Ana Culcer care s-au alãturat campaniei în luna mai a acestui an, cele trei vedete vor sprijini World Vision România în lupta pentru dreptul la sãnãtate al copiilor din comunitãțile rurale defavorizate și vor încerca sã strângã fonduri pentru a putea oferi unui numãr cât mai mare de copii șansa de a crește sãnãtoși. Totodatã, pe parcursul implicãrii lor în campania „Mame bune, copii sãnãtoși", Melania Medeleanu, Simona Bãlãnescu, Magda Vasiliu și Daniela Nane vor vizita, alãturi de echipa World Vision, mãmicile și copiii din mediul rural și vor încerca sã conștientizeze societatea cu privire la problemele cu care se confruntã aceștia.
Din pãcate, din cauza sãrãciei, lipsei resurselor și a nivelului scãzut de educație sau informare al mamelor din zonele rurale defavorizate din România, mulți copii nu beneficiazã de îngrijire corespunzãtoare, ajungând sã se confrunte cu lipsuri grave. Prin intermediul campaniei "Mame bune, copii sãnãtoși", World Vision România va asigura copiilor șansa de a crește sãnãtoși și va facilita accesul la servicii medicale de bazã pentru femeile gravide și copii, campania având la bazã o componentã educaționalã puternicã.
„Mã bucur cã mi s-a oferit oportunitatea de a îi ajuta pe micuții din mediul rural, de a le oferi șansa la o viațã mai bunã. Cu drag mã voi implica în toate acțiunile World Vision din cadrul campaniei și voi încerca sã conving cât mai mulți oameni sã se alãture cauzei campaniei pentru ca un numãr cât mai mare de copii din România sã fie sãnãtoși", a declarat Melania Medeleanu.
„Este atât de simplu sã fii bun. Trebuie doar sã vrei, sã îți canalizezi atenția și în aceastã direcție. Sãnãtatea copilului este cel mai de preț dar pentru orice mamã. Din pacate, foarte mulți copii din România se confruntã cu probleme de sãnãtate care le afecteazã întreaga evoluție. Sunt fericitã cã am un copil sãnãtos, însã îmi doresc ca un numãr cât mai mare de copii din România sã nu aibã probleme de sãnãtate. Putem sã îi ajutãm", a declarat Magda Vasiliu.
„Este foarte trist cã mulți bebeluși din comunitãțile rurale defavorizate nu beneficiazã de îngrijire corespunzãtoare. Din aceastã cauzã ajung sã se confrunte cu grave probleme de sãnãtate care le pot afecta evoluția pentru totdeauna. Oamenii trebuie sã fie conștienți cã pot ajuta acești copii, cã le pot oferi șansa de a crește sãnãtoși", a declarat Simona Bãlãnescu.
Pentru susținerea campaniei, World Vision România a încheiat parteneriate și cu Radio România Actualitãți, Radio România Oltenia și Radio Itsy Bitsy.
Implicã-te și tu și oferã-le bebelușilor defavorizați șansa de a crește sãnãtoși!
www.mamebunecopiisanatosi.ro
www.worldvision.ro
Despre World Vision România
World Vision România este o organizatie crestinã, care desfãsoarã programe de interventie umanitarã de urgentã, dezvoltare si advocacy. Organizatia noastrã este concentratã asupra muncii cu copiii, familiile si comunitãtile, în scopul depãsirii sãrãciei si nedreptãtii. Inspirati de valori crestine, lucrãm cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasã, etnie sau gen.
Despre campania „Mame bune, copii sãnãtoși"
Din 2009, la nivel mondial, World Vision International desfãsoarã o campanie globalã amplã - "Child Health Now". Pornind de la aceasta, World Vision a dezvoltat în România programul "Mame bune, copii sãnãtosi" ce îsi propune îmbunãtãtirea stãrii de sãnãtate si nutritie a gravidei si a copilului mic din mediile rural defavorizate.
Interventiile World Vision în cadrul campaniei „Mame bune, copii sãnãtoși" constau în:
• Educarea asistentilor medicali si a asistentilor comunitari din zonele rurale privind sãnãtatea si nutritia mamei si copilului mic;
• Educarea femeilor însãrcinate si constientizarea lor privind riscurile si consecintele deosebit de grave pe care anemia le are asupra lor, a fãtului si copilului de sub 2 ani;
• Educarea femeilor însãrcinate si a mamelor cu privire la cresterea, îngrijirea si necesitãtile copilului cu vârstã pânã în 2 ani (cu accent pe promovarea unei alimentatii sãnãtoase);
• Facilitarea accesului la asistentã medicalã primarã în timpul sarcinii: efectuarea analizelor de sânge/ urinã obligatorii (laborator mobil de analize);
La nivel mondial, aproape 9 milioane de copii sub 5 ani mor anual din cauze cum ar fi pneumonia, diareea, malaria. Toate aceste cauze pot fi prevenite prin interventii simple si ieftine cum ar fi: o nutritie mai bunã, asistentã medicalã corespunzãtoare la nastere, recunoasterea timpurie si tratamentul bolilor copilãriei. Ca urmare, numerosi lideri mondiali, politicieni, membri ai societãtii civile si ONG-uri, printre care si World Vision, si-au exprimat intentia de a milita pentru reducerea cu 75% a mortalitãtii infantile si reducerea cu douã treimi a mortalitãtii materne la nivel mondial pânã în 2015, aceste obiective numarându-se de altfel printre Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului.