Un studiu a analizat un număr de 1060 de persoane divorțate (femei și bărbați) din Marea Britanie. Acestea aveau o vârstă medie de 54 de ani și li s-au pus 30 de întrebări legate de viața personală, de motivele care le-au determinat să divorțeze. Concluziile au fost următoarele:
• După divorț, femeile foloseau mai des decât bărbații cuvinte pozitive, precum „fericită", „mulțumită", „sărbătorire". Bărbații utilizau mai frecvent cuvinte precum „eșec" sau „dezamăgire"
• 61% dintre femeile incluse în studiu au declarat că se simt mai „fericite" singure și că nu sunt în căutarea unei relații
• 47% dintre bărbați au declarat aceleași lucruri
• 17% dintre bărbați au recunoscut faptul că încă mai aveau sentimente pentru fostele soții
• 8% dintre femei au recunoscut acest lucru
• Bărbații erau mai nerăbdători decât femeile să înceapă iar să meargă la întâlniri, 30% dintre cei participanți în studiu fiind deja implicați în noi relații
Alte concluzii au arătat că aproximativ jumătate dintre persoanele implicate în studiu au precizat că divorțul a fost o hotărâre pe care au luat-o rapid (în cel mult 6 luni), femeile reflectând mai profund decât bărbații la relație înainte să se implice în procedurile legate de o demarare a divorțului.
Un alt aspect evidențiat prin studiu a fost că, în cuplurile căsătorite de mai mult timp, care aveau și copii, decizia de divorț s-a luat mai greu.
Studiul menționat a evidențiat un alt aspect de actualitate: divorțurile sunt mai rare în Marea Britanie decât în urmă cu 25 de ani de exemplu pentru că și tot mai puține persoane ajung să se căsătorească.
Surse:
www.madamenoire.com, www.metro.co.uk, www.thetimes.co.uk