Cazul Sierrei Strangfeld a fost similar, atunci când a devenit pentru prima oară mămică. Ea nu a reușit să alăpteze din cauza unei afecțiuni pe care o avea bebelușul, însă odată ce a aflat de cea de-a doua sarcină, entuziasmul ei a căpătat o amploare deosebită. Cu toate acestea, puțin timp mai târziu a aflat că bebelușul suferea de Sindromul Edwards, lucru care presupunea faptul că micuțul nu avea să supraviețuiască și implicit, ea nu avea să alăpteze, din nou.
Vestea a fost cutremurătoare și a zguduit în profunzime sufletul Sierrei, însă odată ce a adus pe lume micuțul, a decis că trebuie să facă ceva în memoria lui. Mai înainte de toate, i-a pus numele Samuel, iar ulterior, cu gândul la mamele care doresc să alăpteze, dar nu pot, pentru că nu produc lapte, a decis ca tot laptele produs de ea să fie donat.
Sierra a documentat povestea sa în câteva imagini cutremurătoare.
Ce este Sindromul Edwards?
Sindromul Edwards mai este cunoscut și sub denumirea de Trisomia 13, caracterizată de prezența în plus a unui cromozom.
„Trisomia 13 completa este fatala. Bebelusii cu trisomie 13 partiala sau mozaicata pot supravietui pana la maturitate, dar acest lucru este foarte rar.
Toti bebelusii cu trisomie 13 au o varietate de probleme de sanatate. Din pacate, aceste probleme sunt foarte grave si pot include anonalii majore. Copiii cu trisomia 13 au adesea malformatii cardiace, anomalii ale maduvei spinarii, malformatii renale, ochi foarte mici sau slab dezvoltati (microftalmie), degete suplimentare la maini si picioare, despicaura de buza superioara (buza cleft sau buza de iepure) sau despicatura valului palatin (palatoschizis), dar si tonus muscular slab (hipotonie). In unele cazuri, pot fi prezente si urmatoarele defecte: coaste subtiri, bazin subdezvoltat, hernii sau dezvoltarea anormala a pancreasului.
Este dificil de spus cat de grave sunt efectele unei trisomii 13 partiale sau mozaicate inainte de nasterea copilului”, arată sursa citată
Surse: reginamaria.ro, crafty.diply.com
Surse foto: pixabay.com