Din 79 de cazuri vindecate, 53 sunt în Timișoara și toată lumea se întreabă cum s-a ajuns la această performanță. Pe teritoriul României au fost înregistrate până la momentul actual 794 de cazuri dintre care 79 vindecate și 12 decese.
Medicul Virgil Musta, din Timișoara, a declarat că folosește o altă schemă de tratament decât restul țării, ca urmare a faptului că se încearcă găsirea celui mai bun tratament și implicit, este nevoie să fie testate mai multe variante. Se pare că schema lui are cel mai mare succes, dar iată și de ce:
„Noi folosim o altă schemă de tratament decât restul ţării, dar şi conjunctura a fost favorabilă, pentru ca pacienţii pe care i-am tratat au fost pacienţi tineri, fără comorbiditati, fără boli asociate, la care teoria spune că evoluţia bolii este bună. Schema pe care o dăm noi este formată din o tabletă cu 2 antivirale, care la 3-4 zile după administrare dau teste negative. Aşteptam doua teste negative, după care îi externăm”, a explicat medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.
Pacienții tratați de Dr. Musta primesc, o dată cu tratamentul și un bilețel. Într-un interviu pentru ProTV, Andreea Esca l-a întrebat pe acesta care este scopul bilețelului. Dr. Musta a răspuns: "Noi, ca personal, să fim protejați. Riscul scade cu cât contactul cu pacienții este mai scurt. Mergem o dată pe zi la vizită, după care doar dacă este necesar. Am vrut să le facem cunoscut acest lucru pacienților, pentru că au tendința să creadă că sunt lăsați în izolare, fără ca cineva să aibă grijă de ei. În plus, am hotărât să le trimitem bilețele și să îi înștiințăm că orice problemă au ne pot contacta telefonic”.
Surse: stirileprotv.ro, sigi24.ro
Surse foto: istockphoto.com