Te-ai întrebat vreodată de ce în anumite cazuri, carnea poate fi atât de ieftină? Studiile pe populația din America demonstrează faptul că americanii cheltuie un procent extrem de mic din veniturile lunar pe alimente, în mod special pe carne. Specialiștii avertizează faptul că motivul pentru care carnea ajunge să fie foarte ieftină în anumite cazuri este strict legat de modalitatea în care sunt tratate animalele. Practic, nu primești neapărat ceea ce cauți tu sau ceea ce pare.
Bacterii transmise de la un animal la altul - condiții precare!
De foarte multe ori, animalele sunt injectate cu antibiotice sau alți aditivi, care în cele din urmă vor ajunge în sistemul nostru. O altă problemă des întâlnită constă în modalitatea în care trăiesc - foarte apropiate, ceea ce înseamnă că bacteriile pot fi cu ușurință transmise de la un animal la altul.
De cele mai multe ori, odată ce cumpărăm carnea sau o vedem așezată pe farfurie, nu ne întrebăm care este de fapt istoricul ei și nu realizăm cât de important este acest aspect.
Amestec de vită, porc, cal și ...cancer?
BBC declară faptul că ultimele analize de laborator au demonstrat că burgerii vânduți în anumite supermarket-uri sub eticheta „carne vită"/ „carne porc" sau „amestec", conțineau în proporție de până la 29% carne de cal.
Dacă nici aceste aspecte nu vă ridică un semn de întrebare, este important de știut și faptul că cercetătorii au corelat consumul de mezeluri precum parizerul sau salamul cu un risc crescut de cancer, mai precis cancer la colon.
Specialiștii avertizează cu privire la consumul de carne și la modalitatea în care o alegem, recomandând să investim în afacerile locale sau pur și simplu să încercăm să cumpărăm de la persoane de încredere, în măsura în care acest lucru este posibil.
Producția în masă a cărnii care se vinde în supermaket-uri nu afectează doar specia umană, ci și mediul înconjurător la rândul său. Ca urmare a cererii crescute, producția este nevoită să crească, motiv pentru care tot mai mult teren este ocupat și natura la rândul său devine tot mai distrusă.
Surse: bbc.com, mashed.com, theguardian.com