Vacanța cu copiii: Cum puteți călători mai ieftin în Europa

Vacanța cu copiii: Cum puteți călători mai ieftin în Europa

Mariana Voinea

Crezi că ai nevoie de mii de euro pentru a vizita întreaga Europa împreună cu copiii? O mamă din Marea Britanie te învață cum să faci economii, cum să îți organizezi călătoriile, planificând totul dinainte, până la ultimul bilet de tren sau de autobuz. Practic, poți vedea lumea cu bani puțini, de mână cu copilașii.

Familiile cu copii trebuie să își aleagă cu grijă următoarea locație în care își vor petrece vacanța. Fie că vor să facă o excursie de câteva zile în străinătate pentru a le asigura copiilor amintiri de neuitat sau un sejur complet la un ultra all inclusive, o astfel de vacanță în străinătate presupune costuri destul de ridicate. Există posibilitatea de a călători împreună cu copiii cu un buget relativ redus, așa cum mărturisește o mamă care obișnuiește să își ducă micuții foarte des să viziteze alte țări.

„Fă totul pe cont propriu când vine vorba de călătoriile împreună cu copiii”

copil centru oras porumbei

De origine britanică, mama pe nume Poppy din Warrington, proprietara unui salon de coafor, cu o familie frumoasă compusă din doi copii și doi adulți a dorit să își ducă micuții în vizită în Laponia pentru a-l întâlni pe Moș Crăciun. Reprezentanții unei agenții de turism au estimat întreaga călătorie la 7000 de euro, ceea ce determinat-o pe curajoasa mămică să facă totul pe cont propriu, reușind astfel să reducă costul excursiei la doar 1700 de euro pentru toți cei patru membri ai familiei.

Încă de atunci, Poppy se ocupă de toate detaliilepe cont propriu atunci când vine vorba de călătoriile împreună cu familia, împărtășindu-și experiențele pe rețelele sociale pentru a ajuta și alți părinți să cheltuiască mai puțin atunci când merg în vacanță.

În urmă cu puțin timp, familia lui Poppy s-a întors dintr-o vacanță minunată în care au reușit să viziteze șapte țări europene, turneul incluzând Italia, Elveția, Croația, Slovenia, Austria și Belgia. Mama susține că a călătorit cu 2 avioane, 6 autobuze, 13 trenuri, numeroase metrouri, tramvaie, taxiuri, funiculare și chiar cu o trăsătură cu cai.

„Cred că am câștigat competiția cu agențiile de turism atunci când am realizat că pot găsi oferte stil chilipir și în acest domeniu”, susține mama.

Vacanța cu copiii: ce lucruri nu trebuie să-ți lipsească din bagajul de călătorie

„Mi-am propus să vizitez 30 de țări anul acesta”

Doar pentru că are doi copii mici, nimic nu o împiedică pe Poppy să își anuleze sau să își amâne planurile de călătorie, ci mai mult, acest lucru a determinat-o să aibă aspirații înalte și vrea să viziteze 30 de țări într-un singur an.

„Știu că este greu să vizitezi 30 de țări în acest an, având în vedere că micuții merg la școală, eu am angajamente la locul de muncă, avem un buget în care trebuie să ne încadrăm, așa că știam că trebuie să iau în calcul mici vacanțe în stil excursie de o zi pentru a mă apropia de obiectivul meu”, susține femeia. Așa că, până la jumătatea lunii februarie 2024, Poppy a zburat către Milano și și-a pus în aplicare planul de a vizita 7 țări în 7 zile.

„Toată lumea ne privește ciudat. Clienții, părinții noștri, prietenii, chiar am început să ne îndoim de propriile noastre planuri, dar m-am ținut de ele și vreau să vizitez toată Europa anul acesta”, mărturisește ea.

Cum să călătorești fără stres cu doi copii mici în Europa?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The World On A Budget 🌎💸✈️ (@the.worldonabudget)

Planificarea corespunzătoare a unei excursii este cea mai bună modalitate de a asigura familiei o experiență plăcută și lipsită de stres. Popy a rezervat majoritatea autobuzelor, trenurilor în avans, știind dinainte următoarea mișcare. A pus copiilor brățări cu datele de identificare pentru că susține ea: „deși ochii mei sunt mereu ațintiți asupra copiilor, aceste brățări mi-au dat puțină siguranță și încredere, știind că dacă existau incidente, îmi putea urmări copii în câteva secunde, mai ales în orașele aglomerate unde sunt mii de oameni”.

În plus, copiii se pare că preferă să călătorească cu trenul pentru că se deplasează liber, există vagoane restaurant, vagoane de dormit, unele trenuri au chiar spații speciale dedicate copiilor unde se pot uita la televizor și au scaune ca la cinema, jocuri de societate și tobogane.

Patru destinații pentru copii în care poți merge folosind voucherele de vacanță

Cum să te bucuri de o excursie stil Bernina Express încadrându-te în buget?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The World On A Budget 🌎💸✈️ (@the.worldonabudget)

Una din activitățile preferate ale familiei lui Poppy a fost să viziteze Elveția și să meargă cu trenul pitoresc Bernina Express într-o călătorie de patru ore din Tirano, Italia, până la Chur, Elveția. Traseul include 55 de tuneluri, 196 de poduri și un sit al patrimoniului mondial UNESCO. Poppy a descoperit că un singur bilet pentru adult costa 90 de euro la clasa a II-a, și 140 de euro la clasa întâi, unde există vederi panoramice excepționale, așa că a devenit creativă.

„Așa cum bănuiam, trenurile locale parcurg același traseu ca Expresul Bernina în fiecare zi. numai că la ore mai flexibile”, mărturisește mama. Singurul dezavantaj ar fi fost faptul că trebuia să se oprească cu întreaga familie în Saint Moritz pentru a prinde un alt tren, dar Poppy susține că s-au bucurat cu toții de o pauză binemeritată. Deși au călătorit cu un tren local, experiența a fost incredibilă, familia având aproape tot vagonul pentru ei. În plus, au avut parte de liniște, iar ferestrele se deschideau pe jumătate, perminițându-le să respire a aerul proaspăt și să obțină fotografiile perfecte. Astfel, familia a economisit 150 de euro.

Pentru părinții care călătoresc împreună cu copiii: plătiți pentru un bilet în vagonul de dormit”

Poppy sfătuiește părinții care călătoresc cu copiii, în special pe timpul nopții să cumpere un loc la un vagon de dormit pentru că, indiferent cât de goală ar părea cabina la început, pot apărea pasageri pe parcurs și copiii nu se vor odihni deloc. De asemenea, micuții au nevoie și de un pic de distracție în timpul unei călătorii atât de lungi, de aceea părinții trebuie să planifice experiențe de neuitat atunci când ajung la destinație.

De aceea, mama alege activități plăcute pentru copiii ei, de la distracția pe pârtiile de săniuș din Elveția, până la vizitarea piețelor locale și tunelurilor subterane din Croația. De asemenea, puteți face plimbări cu calul și trăsura, vă puteți opri în diferite săli de jocuri pentru copii, dar cel mai important este că se creează o legătura specială între membrii familiei pe toată durata călătoriei.

Am repeta totul încă o dată 1000% și deja discutăm despre următoarea noastră potențială călătorie și despre ce țări am putea include în itinerariu”, a mărturisit britanica.
Fără doar și poate, călătoriile cu copiii nu sunt ușoare și nici ieftine, dar pot deveni cu un buget bine stabilit, implicare și dorința întregii familii de relaxare.

Surse foto: instagram.cominstagram.com

Surse articol: g4media.roeuronews.com

Articolul urmator
Am plecat în vacanță numai cu un copil din cei doi. Iată de ce a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o
Am plecat în vacanță numai cu un copil din cei doi. Iată de ce a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Țara cu cea mai mare rată de abandon școlar din Europa: România! De ce renunță copiii la școală
    Țara cu cea mai mare rată de abandon școlar din Europa: România! De ce renunță copiii la școală

    România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește rata de părăsire timpurie a școlii. Datele Eurostat pentru anul 2021 arată în 2019, rata...

    Copiii nu mai au vacanță de Paște în anul școlar 2023-2024. Când vor beneficia de zilele libere
    Copiii nu mai au vacanță de Paște în anul școlar 2023-2024. Când vor beneficia de zilele libere

    La finalul lunii ianuarie, Ministerul Educației a lansat dezbaterea publică referitor la structura anului școlar 2023-2024. Se menține structura pe module, vacanța din perioada...

    Au ieșit la pensie și au decis să trăiască restul vieții pe nave de croaziere, pentru că e mai ieftin decât rata la casă
    Au ieșit la pensie și au decis să trăiască restul vieții pe nave de croaziere, pentru că e mai ieftin decât rata la casă

    După ce am aflat povestea a doi părinți au locuit într-un cort timp de un an, cu doi copii mici, din cauza problemelor financiare, a venit momentul să o descoperim pe cea a unui...

    Ce mari și frumoase au crescut fetițele Laurei Cosoi! Cum a fost vacanța de familie prelungită din Bali
    Ce mari și frumoase au crescut fetițele Laurei Cosoi! Cum a fost vacanța de familie prelungită din Bali

    Laura Cosoi este, fără îndoială, una dintre cele mai apreciate vedete din România. A devenit cunoscută publicului în urmă cu mai bine de 20 de ani, odată cu rolul...

    Elevii intră în vacanța „mobilă”! Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar
    Elevii intră în vacanța „mobilă”! Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar

    Elevii și profesorii din România au, între 20 și 24 februarie 2023 așa-numita vacanță „mobilă” de o săptămână. Parcurge articolul pentru mai multe...

    Noua structură a anului școlar: nu vor mai fi semestre, nici teze și vacanța de vară va fi mai scurtă
    Noua structură a anului școlar: nu vor mai fi semestre, nici teze și vacanța de vară va fi mai scurtă

    În urma ședinței de Guvern de pe parcursul zilei de ieri, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a prezentat propunerile legate de noua structură a anului școlar, dar a vorbit...

    Familia e sfântă...dar până când? Cumnata mea și copiii ei se mută la noi timp de trei săptămâni, în fiecare vacanță, fără să ofere vreun ajutor financiar
    Familia e sfântă...dar până când? Cumnata mea și copiii ei se mută la noi timp de trei săptămâni, în fiecare vacanță, fără să ofere vreun ajutor financiar

    Cea mai mare fericire a devenit cel mai mare coșmar pentru mine. După ce am cumpărat o casă în minunatul oraș și stațiune turistică Predeal, împreună cu soțul meu,...

    Cea mai mare rată a mortalității infantile din Europa în România. 91% dintre secțiile pentru nou-născuți nu sunt dotate corespunzător
    Cea mai mare rată a mortalității infantile din Europa în România. 91% dintre secțiile pentru nou-născuți nu sunt dotate corespunzător

    Oficiul pentru Statistică al Uniunii Europene (Eurostat) publică anual inclusiv date privind rata mortalității infantile. Conform informațiilor oferite de Eurostat, în ultimii ani...

    © 2024 Qbebe