Situația s-a petrecut în Arad, în cadrul Liceului Teoretic 'Adam Muller Guttenbrunn' și din păcate nu este prima de acest gen din România. În urmă cu puțin timp, în Timișoara a avut loc o situație similară, din care s-ar crede că am învățat ceva. Mai mulți copii din cadrul instituției de învățământ au ajuns de urgență la spital, în urma unei intoxicații cauzată de produsele utilizate în procesul deratizării și neglijența angajaților școlii.
În urmă cu puțin timp, doi copii au murit în Timișoara, după ce au fost intoxicați în urma procesului de deratizare. Citește AICI
ISU Arad precizează că o multitudine de probe au fost prelevate de pe bănci și diverse alte obiecte din incinta școlii, urmând să fie analizate în laborator. Un număr îngrozitor de 40 de copii au ajuns marți dimineață la spital, prezentând vărsături, greață și erupții la nivelul feței. 14 micuți au rămas internați.
„Nu este normal ca după evenimentele tragice de la Timişoara o astfel de situaţie să se repete la numai două luni. Am dispus atunci să fie verificate toate firmele care efectuează operaţiuni de deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, dar se pare că la Arad nimeni nu şi-a făcut treaba. (...) Am dispus trimiterea de îndată a Corpului de Control din MS, dar şi a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a stabili modul cum firmele care folosesc biocide au fost controlate. Vor fi măsuri drastice, iar cei vinovaţi care atentează la sănătatea publică vor plăti, chiar de vom fi nevoiţi să schimbăm radical legislaţia”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.
La momentul actual, Poliția caută firma care a efectuat deratizarea pentru a putea fi trasă la răspundere. Toxicitatea din sălile de curs este și ea testată și se încearcă o restructurare a situației. „Echipajul C.B.R.N executa misiunea de cercetare în sălile de clasă unde au desfășurat cursurile elevi ce prezintă simptome de intoxicație”, menționează ISU Arad:
Surse: digi24.ro, facebook.com, dcnews.com
Surse foto: facebook.com