Kathleen Mitchell (61 de ani) este vicepresedintele Organizatiei Nationale a Sindromul Acoolismului Fetal. Karli, fiica sa in varsta de 43 de ani, are comportamentul unui copil de 7 ani. Nu isi poate purta singura de grija, are nevoie sa fie indrumata atunci cand merge pe strada si nu poate face diferenta intre bine si rau.
Toate acestea au fost cauzate de alcoolul consumat de Kathleen in timpul sarcinii. Aparent, alcoolul ataca celulele in dezvoltare ale fatului. Asa apare sindromul alcoolismului fetal.
Copiii afectati de acest sindrom vor dezvolta probleme de adaptare in societate, retard mintal si multe alte probleme de sanatate. Aceste descoperiri au fost facute de Universitatea Medicala din Washington, in anul 1973. Insa, pentru Kathleen au aparut prea tarziu, pentru ca in acelasi an a adus-o pe lume pe Karli.
Femeia de 61 de ani a vorbit despre problemele pe care le-a avut cu alcoolul. Intr-un interviu acordat pentru Washington Post, aceasta a spus ca alcoolul a fost o traditie de familie. A recunoscut ca la varsta de 12 de ani experimentase de cateva ori starea de euforie adusa de alcool.
Pe masura ce crestea, dezvoltarea lui Karli nu urma calea normala. Copila avea probleme de concentrare si nu se putea deplasa normal. Diagnosticul de sindrom al alcoolismului fetal a fost stabilit cand Karli avea 16 ani, de catre medicii de la spitalul Georgetown.
Karli a devenit un adult cu minte de copil. Locuieste cu mama si cu tatal ei vitreg. Kathlen o adora pe fiica ei si o considera o binecuvantare. Insa nu a trecut nici macar o zi in care mama sa nu se intrebe "Cum ar fi fost daca...?". Daca alcoolul nu ar fi facut parte din viata ei, poate Karli ar fi fost o femeie normala.
Surse: washingtonpost.com, huffingtonpost.com, ailymail.co.uk.