Balul Bucuriei are scopul de a strânge fondurile necesare terapiei de recuperare neuro-psihică a 139 de copii din centrele de terapie ATCA din București, pentru anul 2018. La eveniment vor fi prezente personalități din mediul de afaceri, diplomatic, cultură, artă, sport și divertisment.
Oricine își dorește să petreacă o seară elegantă, într-o atmosferă de poveste și să susțină în egală măsură o cauză caritabilă, poate achiziționa un bilet de intrare a cărui valoare este de 200 lei. Fiecare bilet cumpărat asigură două zile de terapie pentru un copil cu autism. Mai multe detalii despre înscrieri sunt disponibile aici sau aici.
Programul evenimentului va cuprinde un concert solo al Teodorei Buciu, câștigătoarea concursului "Vocea României" 2016, dansuri contemporane ale balerinilor de la Arthur Murray Dance Centers, un recital de vioară electrică susținut de Grazziela, momente artistice ale copiilor din centrele ATCA.
Balul Bucuriei va continua cu Licitația Bucuriei - invitații vor putea achiziționa prin licitație obiectele donate cu generozitate de galeria de artă Artmark, atelierul Wagner Arte, Bookletta, actrița Dorina Lazăr, istoricul Georgeta Filitti, pictorul Nicolae Blei, pictorița Ana Nicolau, dirijorul Tiberiu Soare, jucătorul de fotbal Ciprian Marica, echipa națională de fotbal și alți reprezentanți emblematici ai sportului românesc.
Amfitrionii evenimentului vor fi Veronica Soare, remarcabila susținătoare a cauzelor sociale, și actorul Silviu Biriș, îndrăgitul actor al Teatrului Național București.
Fondurile strânse în cadrul Balului Bucuriei prin intermediul licitației, biletelor de participare, donațiilor și sponsorizărilor vor asigură continuarea programelor de terapie recuperatorie în anul 2018, pentru cei 139 de copii. Balul Bucuriei oferă șansa unei vieți mai bune pentru fiecare copil cu autism din centrele ATCA.
În urma primei ediții a Balului Bucuriei, care a avut loc în 2016, au fost strânse fonduri în valoare de 40.000 de lei, suma fiind folosită în cursul acestui an pentru a susține recuperarea copiilor cu autism cazuri sociale din centrele ATCA și pentru achiziționarea de licențe pentru testele clinice ADOS (instrument esențial de diagnostic pentru autism).
Înființată în 2008, ATCA - Asociația de Terapie Comportamentală Aplicată a devenit un standard profesional prin rezultatele remarcabile în programele de intervenție pentru copiii cu tulburări comportamentale și din spectrul autist și s-a specializat în domeniul de formare a terapeuților ABA (Applied Behavior Analysis) din România. MISIUNEA ATCA este de a sprijini prin terapie specializată (1:1) recuperarea copiilor care suferă de tulburări comportamentale de nivel mediu (ADHD și ADD) sau sever (Autism) și de a oferi cursuri de formare, metodologii și instrumente actuale, dovedite științific ca fiind cele mai eficiente în îndrumarea și managementul tulburărilor de comportament. Cursurile de formare se adresează tuturor celor implicați în dezvoltarea copiilor atipici: părinți, profesori, educatori și terapeuți.