„Speranța de a ne readuce viața de dinainte de izolare si de Ordonanțele Militare, impreună cu speranța de a reporni economia, ar putea explica graba de avea un numar din ce in ce mai mare de persoane testate pentru COVID-19. Dar această dorință vine la pachet cu numeroase riscuri, dintre care cel mai mare, este folosirea unor teste INADECVATE.
Testele care determină prezența UNOR anticorpi in sangele persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 sunt mai IEFTINE si mai RAPIDE decât testele complicate ce identifică prezența actuala a virusului in corpul pacientului bolnav, testele efectuate prin așa numita tehnică PCR, de aceea par atractive” - așa începe mesajul doctorului, adresat tuturor celor care adoptă o metodă eronată de diagnosticare a noului virus COVID-19.
Cu toate acestea, este mai bun un test ieftin decât lipsa unui test per ansamblu?
„Marea Britanie a invățat pe pielea proprie, la modul cel mai costisitor, că graba strică treaba. A cumparat, peste 3,5 milioane de astfel de teste, pentru determinarea anticorpilor, si a aflat (cu suprindere?!) că nu funcționează atat de precis cât au sperat…”, mai adaugă domnul doctor. Totuși, vorbim despre Marea Britane. Oare România și-ar permite o asemenea cheltuială și un asemenea efort, pentru a-și da seama în cele din urmă că totul a fost făcut în van? Poate că ar fi mai bine să nu riscăm..
"A nu testa deloc este mai bine decat a folosi un test prost" - Dr Busch, director la Vitalant Research Institute din...
Posted by Spitalul Virtual pentru Copii on Monday, 20 April 2020
„Sensibilitatea (adica abilitatea de a găsi pe acei pacienți care sunt realmente infectați) si specificitatea (adica abilitatea de a găsi acei pacienți care NU au trecut prin infecție) sunt extrem de modeste, in unele cazuri, desi există speranțe că cercetarile actuale vor crește abilitatea acestor teste. O spune acest articol incă nepublicat al experților din SUA, Australia, Elvetia, Finlanda”, declară Mihai Craiu.
Sursa: facebook.com
Surse foto: facebook.com