Fostă vegană, devenită carnivoră
Gloria Zasso, în vârstă de 30 de ani, a optat pentru vegetarianism încă de la vârsta de 12 ani deoarece nu aprecia gustul de carne și considera un gest crud uciderea animalelor, deși medicul de familie a avertizat-o cu privire la riscul de a dezvolta anemie. La început nu a avut nicio problemă de sănătate, până la 20 de ani a ajuns să se confrunte frecvent cu gripă, infecții de tract urinar și bronșită. Ajunsese să ia antibiotice de 2-3 ori pe an, așa că la 24 de ani, pentru a-și stimula sistemul imunitar (dieta vegană era considerată benefică pentru imunitate), a renunțat complet la produsele de origine animală și a devenit vegană. După nașterea fiului său Isaac, în vârstă de 2 ani, a ajuns să dezvolte o boală autoimună, artrita reumatoidă, caracterizată prin simptome precum durere și rigiditate la nivelul articulațiilor; boala apare când sistemul imunitar atacă celulele de la nivelul articulaților. Astfel, mâinile o dureau atât de tare încât abia se putea spăla pe dinți și nu își putea ține fiul în brațe. Medicii i-au recomandat ca tratament o variantă de medicamente imunosupresoare (chimioterapie), dar a refuzat.
Proaspăta mămică a decis să încerce să se trateze singură, pe cale naturală. Prin urmare, a început să citească și să se informeze, ajungând la concluzia că alimentația ei din trecută ar putea fi o cauză pentru problemele sale de sănătate, fiind vorba de o deficiență a anumitor nutrimente care se găseau în produsele de origine animală. Deși a fost vorba de o schimbare radicală a stilului alimentar, trecând de la o alimentația bazată pe plante la una bazată exclusiv pe carne, durerile resimțite erau mult prea mari. Era dispusă să încerce orice.
Carnea face parte din alimentația întregii sale familii
Încă din august 2017 a început să introducă încet produse de origine animală, precum ouă, lapte și zeamă de carne și a observat o ameliorare a simptomelor artritei. Apoi, în septembrie 2018, când durerea a atins un nivel ridicat, a mâncat pentru prima dată după foarte mulți ani carne. Deși i-a fost dificil să înghită carnea, starea ei de sănătate s-a ameliorat considerabil, însă nu complet. În timp ce căuta pe internet diverse soluții, a dat peste dieta carnivoră și primul aliment consumat a fost ficatul crud. Îi era greață de carnea crudă inițial, dar în timp s-a obișnuit și a început să se simtă tot mai bine, mai veselă și mai sănătoasă. Apoi, în luna următoare, a optat pentru o alimentație exclusiv din carne, care a fost adoptată și de soțul său Thomas și de fiu. În prezent cu toții mănâncă alimente precum măduvă crudă, grăsime crudă de vită, coaste de porc, rinichi sau creier crud, pe care le cumpără de la măcelari locali. Uneori la cină gătește preparate din carne fiartă.
Deși este criticată de multe persoane și desemnată iresponsabilă, în special cu privire la alimentația fiului său, Gloria Zasso recunoaște că în calitate de mamă se gândește întotdeauna la binele copilului său și la ceea ce mănâncă. Iar atâta timp cât este sănătos și activ, nu vede nicio problemă. În plus, băiatul mănâncă și fructe alături de carne.
Recunoaște că este destul de costisitoare această alimentație și în continuare este împotriva uciderii animalelor, însă se asigură atunci când cumpără carne că aceasta provine de la animale crescute corespunzător și încearcă să consume tot ce se poate, începând de la coadă și până la cap. Femeia a declarat că "în continuare nu îmi place gustul de carne, dar o privesc ca pe un medicament. Acum mă simt mult mai bine și pot să trăiesc din nou cum doresc."
Nutriționistul Daniel O'Shaughnessy din cadrul Clinicii Naked Nutritionist avertizează cu privire la consumul de carne crudă "într-o astfel de alimentație nu există fibre, ceea ce nu este un lucru sănătos, mai ales pentru un copil în curs de dezvoltare. Copiii au nevoie de nutrimente provenite din plante pentru a crește și a nu se confrunta cu deficiențe de vitamine și minerale. Nu aș recomanda această dietă dacă o persoană suferă de artrită reumatoidă, ci să apeleze înainte de orice schimbare alimentară la sfatul unui specialist."
Citește și: Carnea în alimentația copilului
Surse: www.dailymail.co.uk
Surse foto: /www.dailymail.co.uk https://headtopics.comhttps://theworldnews.net