Comunicarea este cea mai importanta parte din tot ceea ce inseamna viata. Fiecare fiinta a planetei comunica in felul ei. Ceea ce face ca omul sa fie atat de dezvoltat, este faptul ca reuseste sa comunice atat de bine cu semenii lui. Totusi, fiecare tara, zona, chiar si fiecare sat poate dezvolta un limbaj diferit, mai ales daca sunt comunitati izolate de relief. De exemplu, in Papua Noua Guinee se folosesc 832 de limbi diferite!
Cele mai vorbite limbi la nivel global, tinand cont de numarul de vorbitori nativi si de cei care vorbesc a doua limba, conform cifrelor oferite de UNESCO, sunt: chineza, spaniola, engleza, hindi, araba, bengali, rusa, portugheza, japoneza, germana si franceza.
Natiunile Unite foloseste 6 limbi oficiale pentru comunicarea in mediul de afaceri: engleza, franceza, spaniola, chineza, rusa si araba.
Din 2010 Uniunea Europeana are 23 de limbi oficiale folosite in comunicarea de afaceri: engleza, franceza, germana, greaca, italiana, spaniola, romana, bulgara, ceha, daneza, olandeza, estoniana, finlandeza, ungara, irlandeza, letoniana, lituaniana, malteza, poloneza, portugheza, slovaca, slovena, suedeza.
In 2012 s-a dovedit ca limba spaniola a devenit cea de-a doua cea mai vorbita limba din lume, imediat dupa chineza, si depasind engleza. Ea este vorbita de 495 de milioane de oameni, asa cum specifica ministrul spaniol al Afacerilor Externe, Jose Manuel García-Margallo si directorul Institutului Cervantes, Víctor García de la Concha intr-un raport al Institutului Cervantes, relateaza Agerpres.
Pentru comunicare internationala topul se schimba, engleza ramane pe primul loc, urmata de spaniola, iar pe internet tot engleza este cea mai folosita limba, urmata de chineza si de spaniola. Se pare ca pana in 2030, peste 7.5% din populatia Globului, aproape 535 de milioane de oameni, va vorbi spaniola, iar Statele Unite ale Americii va fi tara cu cel mai ridicat procent de locuitori vorbitori ai acestei limbi.
Tu ce limbi straine vrei sa invete copilul tau?
Surse: Agerpres, Yahoo News, BBC News