Ce se vede în ianuarie la Teatrul Ion Creangă

Ce se vede în ianuarie la Teatrul Ion Creangă

Andreea Constantin

O nouă filă din povestea Teatrului Ion Creangă începe să fie scrisă și în acest an. Ne regăsim astfel dornici de noi experiențe, povești și prietenii. Mai mulți spiriduși ne-au șoptit la ureche că urmează să avem și să aveți parte de foarte multe activități, unele noi, gândite special pentru voi, iar altele pe care le cunoașteți deja, dar pe care le vom relua cu nerăbdare.  

Aceste fiind spuse, ce spectacole doriți să vedeți în această lună? Poveștile noastre sunt pentru piticii de toate vârstele și le puteți viziona la cele două săli în care jucăm – Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21 – 23), cu spectacole pentru categoria de vârstă 0 – 6 ani, dar și la Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”, cu spectacole pentru cei un pic mai mari, începând cu vârsta de 6 ani. Luna aceasta vom juca în acest spațiu, cea mai nouă producție a Teatrului, „TILL”, un spectacol de teatru contemporan cu muzică, rime și multe peripeții de înfruntat, pe data de 28 ianuarie, de la ora 11:00. 

Pentru a descoperi mai multe despre Teatrul Ion Creangă, vă invităm să accesați noul website, lansat la începutul acestei stangiuni – www.teatrulioncreanga.ro

PROGRAM IANUARIE 2023

Amintiri într-o valiză (2-5 ani)

13.01, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Plimbate prin întreaga lume – și aduse cu grijă acasă – amintirile din valiza noastră sunt îmbrăcate în straturi de sens. Un prilej de bucurie pentru cei mici, care urmăresc cu entuziasm cum obiecte aparent obișnuite se transformă într-o invitație la joacă și o ocazie pentru cei mari de a privi cu alți ochi bagajul experiențelor care ne însoțesc, spectacolul Amintiri într-o valiză impresionează prin expresivitatea și candoarea mijloacelor coregrafice.

Povești cu fire (1-4 ani)

14.01, ora 10:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Într-un spațiu atemporal, ne pregătim să pornim spre un tărâm croșetat din întâlniri neprevăzute. Conduși de un fir invizibil, în fața noastră, o sferă uriașă de lână și trei personaje interesante vor apărea rând pe rând. Împreună, ele vom porni în descoperirea și deslușirea firelor ce ne înconjoară. Spectacolul „Povești din fire” este universul ideal al oricărui copil care se lasă desprins din mâinile părinților și, ghidat de curiozitate, se bucură de explorarea necunoscutului.

Mica sirenă (3-6 ani)

14.01, ora 18:30 & 26.01, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23) 

Iubirea îi face pe oameni să facă lucruri la care nu s-ar fi gândit niciodată. De fapt, nu doar oamenii sunt afectați astfel. Ariel, fiica cea mică a Zeului apelor, se îndrăgostește de un om. Pentru a-și împlini iubirea, face sacrificiul suprem. Renunță la propriul suflet pentru a-și preschimba coada în picioare. Pornește apoi într-o aventură plină de peripeții și înfruntă întreg universul pentru iubire, într-un spectacol muzical fascinant care vă va face s-o adorați pe mica sirenă.

CUTInE (0-3 ani)

15.01, ora 10:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

O simplă cutie poate că e - doar o cutie. Mai multe cutii se pot transforma în tot ce vrei. Imaginația este și ea un joc care îți desenează în fața ochilor obiecte și forme nebănuite la început. Iar pentru ca jocul să fie și mai fascinat - deschide cutia. Ce să vezi? Înăuntru se arată alte lucruri numai bune de folosit în completarea distracției. Spectacolul „CUTInE” îi ajuta pe copii să construiască împărății din mici obiecte ușor de folosit.  

Cei trei purceluși (3-6 ani)

15.01, ora 18:30, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Când vrei să te apuci de construcția unei căsuțe trebuie să te gândești serios la materialul din care o vei face. Cei trei purceluși se gândesc și ei cam tot atât de serios. Numai că o vor acum, imediat. Dar un lucru bun necesită timp, mai ales când acesta trebuie să reziste împotriva unui lup flămând cu planuri malefice pentru micuții protagoniști. Noroc că din trei purceluși, măcar unul e cu băgare de seamă.

Călătorii prin galaxii (+4 ani)

19.01, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Oamenii au studiat cerul și astrele de foarte multă vreme. Dar astrele se studiază, oare, între ele? Marele Soare și frumoasa Lună se cunosc cu celelalte planete? Ce personalitate are o planetă și cum comunică între ele? Veniți alături de aceste personaje fantastice de dincolo de nori să vedeți un spectacol deosebit, care le va trezi interesul celor mici pentru lumea vastă cuprinsă în bolta cerească.

Fără frică (3-6 ani)

19.01, ora 18:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

În grădina vrednic lucrată de doi iepuri politicoși și foarte ascultători, au loc în ultimul timp neînțelegeri între ei și noua lor invitată - Rița. Deși veverița ar prefera singuratatea în locul prietenilor, se întâmplă ceva ce o va face să-și schimbe părerea. Pămătuf și Urechilă trebuie să-și învingă frica pentru a o salva pe Rița. Oare curajul este cu adevărat mai mare decât frica?

Fata babei și fata moșului (3-6 ani)

21.01, ora 10:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Amu, cică era odată o poveste veche, neaoșă și amuzantă, așa cum sunt toate poveștile lui Ion Creangă, cu o fată a moșului bună la suflet și senină, de-ți era mai mare dragul de ea, și o fată a babei leneșă și rea la inimă, de numai năzbâtii cocea. Ați recunoscut cu siguranță aventurile pe care urmează să le urmărim pe scenă. Dar să nu zăbovim, căci ne așteaptă un drum plin de peripeții și încercări – și un spectacol plin de umor, muzică și dans. 

actori in piesa de teatru

Ursul păcălit de vulpe (3-6 ani)

21.01, ora 17:00 Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Un urs flămând întâlnește o vulpe vicleană; ca toate vulpile. Grămada de pește din jurul acesteia îl fac pe urs să poftească la hrana vecinei sale. Însă, o baltă întreagă doar pentru el sună mai bine decât un singur pește. Din gelozie pentru coada frumoasă despre care se vorbește în toată pădurea, vulpea îi plănuiește acestuia o farsă. Despre cum l-a pacalit vulpea pe urs ne va povesti chiar peștele, mărul discordiei. Lăcomia și falsa prietenie îi vor da ursului din poveste o lecție pe care nu o va uita prea curând.

Hainele cele noi ale împăratului (3-6 ani)

22.01, ora 10:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Luminăția Sa, măritul Împărat prea bine îmbrăcat și foarte lăudat are tot timpul nevoie de aplauze și complimente. Lui nu-i pasă de regat; toată ziua visează țesături fine și broderii de calitate, de fiecare dată unele mai noi și mai grozave. Dar când supușii săi ajung la capătul puterilor și al răbdării, împăratului i se pregătește o surpriză. Spectacolul livrează o întreagă paletă de dungi, buline și nuanțe fine. Și un final neașteptat, pe care copiii și părinții vor trebui să îl descurce, pentru a salva Împărăția.

Punguța cu doi bani (3-6 ani)

22.01, ora 17:00, Sala Mică (Str. Biserica Amzei nr. 21–23)

Un spectacol muzical și interactiv, Punguța cu doi bani este o oportunitate de a redescoperi poveștile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deși au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă talentată, spectacolul ne introduce în universul unui alai pestriț: un boier mult prea cumpătat, un vizitiu mult prea somnoros, o bucătăreasă mult prea aprigă – și, bineînțeles, un cocoș teribil de năstrușnic. Că de n-ar fi, nu s-ar mai povesti.

TILL (+6 ani)

28.01, ora 11:00, găzduit de Teatrul Național de Operetă și Musical „Ion Dacian” (Bd. Octavian Goga nr. 1)

Till Buhoglindă este un personaj cum nu ați mai auzit ori văzut. E plin de farmec, dar și foarte poznaș. Încă de la naștere a primit un nume de familie care îl va caracteriza toată viața. „Buh” vine de la bufniță, ceea ce îl face înțelept, iar „oglindă” semnifică darul vederii. De altfel, se spune că Till, cu ajutorul acestui dar poate să vadă lumea așa cum vrea el. Nu prea poate fi păcălit așa de ușor și s-ar putea chiar să te păcălească el înainte. Till călătorește mult, anotimp după anotimp, își face prieteni sau nu; și descoperă oamenii și lumea într-un mod cu totul și cu totul diferit.

Descoperă mai multe:

www.teatrulioncreanga.ro

→ Facebook.com/TeatrulIonCreanga

→ Instagram.com/TeatrulIonCreanga

→ Youtube.com/TeatrulIonCreanga

→ Casa de Bilete – tel. 0767 934 374

Articolul urmator
Ce se vede în luna iunie la Teatrul Ion Creangă
Ce se vede în luna iunie la Teatrul Ion Creangă

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Copiii cu dizabilități primesc o indemnizație compensatorie între 64 și 316 de lei, în ianuarie 2023
    Copiii cu dizabilități primesc o indemnizație compensatorie între 64 și 316 de lei, în ianuarie 2023

    Persoanele cu dizabilități, inclusiv copiii, vor primi o indemnizație compensatorie în ianuarie 2023. Suma va fi acordată o singură dată, la începutul anului, iar față de...

    Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe în 26 ianuarie!
    Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe în 26 ianuarie!

    Începând cu data de 26 ianuarie, copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-Covid. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, în...

    Copilul meu mi-a spus că sunt o mamă strictă și mă bucur nespus că mă vede așa
    Copilul meu mi-a spus că sunt o mamă strictă și mă bucur nespus că mă vede așa

    Probabil că fiecare om are o părere diferită despre ce înseamnă strictețea. Atunci când această mamă a auzit de la fiul ei că este o mamă strictă, nu s-a supărat, ba...

    „Mai scăpăm și noi de colăcei?”, „Se vede că te-ai cam obișnuit cu kilogramele din sarcină”. Cum faci față acestor comentarii răutăcioase după sarcină?
    „Mai scăpăm și noi de colăcei?”, „Se vede că te-ai cam obișnuit cu kilogramele din sarcină”. Cum faci față acestor comentarii răutăcioase după sarcină?

    Corpul femeii în sarcină trece prin numeroase transformări, care se văd ulterior, în perioada postpartum. Indiferent câte kilograme în plus a acumulat mama...

    Top 10 lucruri neștiute despre Dragobete ❤️
    Top 10 lucruri neștiute despre Dragobete ❤️

    Dragostea este cea mai puternică și mai populară emoție a sufletului universal. Ea a construit și a destrămat, a scris istorie, a iscat războaie și a adus pace. În conștientul...

    Povestea incredibilă a mamei care are trei copii de vârste diferite, toți născuți în aceeași zi
    Povestea incredibilă a mamei care are trei copii de vârste diferite, toți născuți în aceeași zi

    O mămică de peste granițe se confruntă cu o adevărată provocare în fiecare an, pe 11 ianuarie, de ziua celor trei copii ai săi care nu, nu sunt tripleți, ci doar născuți...

    "Au oprit operația, ni l-au adus și ni l-au pus în brate și au spus ca nu mai pot face nimic pentru el". Lupt pentru a-mi ajuta copilul să vadă lumina zilei
    "Au oprit operația, ni l-au adus și ni l-au pus în brate și au spus ca nu mai pot face nimic pentru el". Lupt pentru a-mi ajuta copilul să vadă lumina zilei

    Numele meu este Andreea și sunt mama lui Robert, un băiețel minunat dar și special, care împlinește cinci anișori săptămâna viitoare.

    Soțul meu este mai bătrân decât mama mea și toată lumea crede că sunt cu el pentru bani
    Soțul meu este mai bătrân decât mama mea și toată lumea crede că sunt cu el pentru bani

    Diferența de vârstă între partenerii din cuplu a fost mereu un subiect controversat, iar situația de față nu face excepție. Glenda, în vârstă de 33 de ani...

    © 2024 Qbebe