In deschiderea evenimentului, Dl. Stefan Cristian Sandulache - Director Executiv al Directiei pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti a subliniat importanta proiectului PRO F.A.M. pentru beneficiarele grupului tinta:
„Sunt foarte importanti, pentru dumneavoastra si pentru viitorul copiilor dvs., pasii pe care ii veti urma. Acest proiect ofera increderea ca veti avea, la finalitatea proiectului, o sansa noua pentru dumneavostra si copilul dumneavoastra, o sansa de a deveni o mama de succes".
Andreea Constandache, Expert cheie CNIPMMR, a realizat o prezentare generala a proiectului, cu precizarile ca proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin POSDRU 2007 - 2013, se va incheia in luna octombrie 2015 ?i este implementat de CNIPMMR, lider de proiect, in parteneriat cu Asociatia Prietenii Monicai.
„Proiectul urmareste implicarea activa a mamelor cu copii cu dizabilitati. In acest proiect se vor furniza servicii de formare profesionala, in vederea calificarii/recalificarii pentru minim 750 de persoane din grupul tinta, se vor organiza sesiuni de formare destinate mamelor copiilor cu dizabilitati interesate de initierea si dezvoltarea unei activitati independente/afaceri din regiunile Bucuresti-Ilfov, Centru si Sud-Est pentru minim 200 de persoane din grupul tinta, se vor oferi servicii de consultanta si asistenta antreprenoriala pentru femeile din grupul tinta in vederea initierii a peste 20 de activitati independente."
„CNIPMMR vine cu exeprtiza proprie pentru a ajuta mamele sa isi deschida propria afacere sau sa invete cum sa lucreze de acasa. Fiecare dintre dumneavoastra puteti deveni o femeie de succes, fie ca este vorba de o cariera, fie ca este vorba de o afacere."
In continuare, au fost prezentate activitatile proiectului pentru urmatoarea perioada constand in: demararea campaniei radio in data de 13 octombrie 2014, continuarea campaniei de promovare a povestilor de succes ale femeilor de afaceri in toate regiunile (Focsani 16 octombrie, Constanta 22 octombrie, Targu Mures 27 octombrie, Ilfov 4 noiembrie si Galati 18 noiembrie) si nu in ultimul rand, demararea cursurilor de formare profesionala.
Beatrice Iordache, Presedinta Asociatiei Prietenii Monicai, a prezentat activitatile proiectului, prezentand informatii utile mamelor de copii cu dizabilitati cu privire la inregistrarea grupului tinta, organizarea cursurilor de formare profesionala, asistenta in initierea unei afaceri si reteaua profesionala multiregionala dedicata mamelor copiilor cu dizabilitati. In finalul prezentarii sale au fost facute precizari cu privire la activitatile ce vor fi insusite de mame prin participarea la de cursurile initiere si calificare/recalificare.
In continuarea prezentarii, Claudia Paraschiv si Oana Mihai, doua mame de copii cu dizabilitati, au prezentat povestile lor de viata - adevarate povesti de succes - pornind de la nevoile si abilitatile identificate la proprii copii.
Nu in ultimul rand, doctorul psiholog Doinita Ciobanu, a prezentat specificul proiectului din punct de vedere al psihologului, subliniind necesitatea integrarii/reintegrarii pe piata muncii a mamelor din grupul tinta - fie prin construirea unei cariere, fie prin initierea unei afaceri - mama devenind, la randul ei, un model pentru copilul cu nevoi speciale.