Un copil a murit și peste 700 de persoane au ajuns la spital după ce au consumat shaorma la ofertă. S-a întâmplat la un restaurant din Iordania, într-un oraș situat la nord de capitala Amman. Proprietarul a decis să scadă prețul unei shaorme la doar un euro și 20 de cenți, lucru ce a atras sute de clienți.
Autoritățile au descoperit că alimentele erau alterate. Printre persoanele afectate se numără și copii, acestea fiind cazurile cele mai grave. Iordania s-a confruntat cu un val uriaș de căldură, cu temperaturi de peste 40 de grade, care se pare că au afectat restaurantul ce comercializa shaorma.
Cum recunoști mâncarea alterată?
Este foarte important să înveți să recunoști mâncarea alterată, în special carnea, pentru a evita toxiinfecția alimentară. Carnea sigură este de culoare roșie, conform Departamentului de Agricultură din SUA, dar și cea mai închisă la culoare, care a fost vidată. Trebuie să te ferești de carnea neagră, sau cu nuanțe de verde.
De asemenea, nu consuma fructe foarte zemoase, preparate care au urme de gheață, sau fructe de mare cu miros de pește. Este important să acorzi atenție mirosului, dar și aspectului felurilor de mâncare pe care le consumi în călătorii.
Surse: digi24.ro, soyummy.com, news.abs-cbn.com, protv.md.