De ce apar hemoroizii în sarcină

De ce apar hemoroizii în sarcină

Bianca Petcu - Redactor Senior

Hemoroizii sunt structuri sinusoidale (vene umflate) aflate la nivelul canalului anal, care provoacă senzații de mâncărime, arsură, durere și chiar sângerări. Din nefericire hemoroizii reprezintă o problemă comună cu care se confruntă mămicile de-a lungul sarcinii, în mod special în ultimul trimestru. Dacă simptomele sunt severe și profund deranjante, adresează-te medicului specialist pentru mai multe detalii.

Care sunt cauzele hemoroizilor în sarcină?

Una dintre problemele frecvente care pot conduce în cele din urmă către apariția hemoroizilor este reprezentată de constipație. Alături de aceasta, sarcina în sine facilitează apariția lor, ca drept urmare a faptului că fătul exercită presiune pe venele aflate în spatele uterului.

Nici statul exagerat în poziția șezut nu te va ajuta prea tare! Cu cât mai mult stai așezată, cu atât mai predispusă vei fi la dezvoltarea hemoroizilor, ulterior. Cu toate acestea, nu te îngrijora! De cele mai multe ori hemoroizii dispar de la sine imediat după ce are loc nașterea.

multi gyn comprese

Cum putem preveni apariția hemoroizilor în sarcină?

Cea mai bună modalitate de prevenție a hemoroizilor în timpul sarcinii este reprezentată de evitarea constipației. Poate fi dificil pentru anumite persoane, a căror digestie a avut întotdeauna de suferit, însă este recomandată o dietă corespunzătoare și o atenție specială la acest detaliu.

Poți încerca o dietă bazată pe fibre și alături de aceasta hidratare intensă! Ai grijă să bei suficientă apă și încearcă suc de prune, ocazional, dacă sesizezi că problema persistă. Fructele și legumele joacă și ele un rol crucial atunci când vine vorba despre o dietă echilibrată, așa că ai grijă să le incluzi în cantități cât mai mari în mesele tale zilnice.

Nu neglija mersul la toaletă! Încearcă pe cât posibil să fii conștientă de nevoile corpului tău și să le îndeplinești cu sfințenie, atunci când acesta îți cere. Nu mai amâna mersul la toaletă!

Poate lucrezi de acasă sau poate că pur și simplu munca ta constă în a sta cât mai mult timp la un birou și dacă adăugăm la acest lucru și faptul că ești însărcinată, găsim deja scuza ideală de a sta jos cât mai mult timp. Încearcă să te ridici mai des, să faci câteva exerciții ușoare sau să ieși la o scurtă plimbare!

Cum putem trata hemoroizii în sarcină?

Disconfortul provocat de hemoroizi poate fi tratat chiar la tine acasă, cu ajutorul unei serii de tratamente alternative sau prin intermediul produselor medicale special destinate.

Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru propietățile sale vindecătoare atunci când vine vorba despre multe afecțiuni - hemoroizii cu siguranță se numără printre ele. Simplele comprese cu apă și bicarbonat de sodiu aplicate local te vor ajuta să elimini din disconfortul produs de hemoroizi. O altă variantă o reprezintă băile calde cu bicarbonat. Adaugă în cadă bicarbonat de sodiu, strânge apă caldă și relaxează-te cu o baie bună și totodată benefică.

Dacă disconfortul este puternic, poți încerca comprese locale cu apă caldă de câte ori este nevoie, zilnic. De asemenea poți încerca și aplicarea compreselor cu gheață, ocazional.

Pentru o curățare mai delicată a zonei intime, poți încerca să utilizezi hârtia igienică umedă, în loc de cea uscată - vei simți o diferență considerabilă!

comprese multi gynCu toate acestea, dacă hemoroizii îți dau bătăi de cap și nimic din tot ceea ce ai încercat până acum nu pare a funcționa, compresele anale special destinate acestui tip de problemă ar putea fi soluția optimă. În acest caz te poți orienta către Compresele anale din gama Multi-Gyn. Compresele anale Multi-Gyn au un efect calmant puternic asupra țesuturilor afectate, a mâncărimii și a iritației, ameliorând în mod direct disconfortul în zonele intime externe. Totodată sunt recunoscute pentru reducerea umflării și prevenirea infecțiilor, având o aplicare unică, ușor de realizat cu ajutorul unor comprese moi, protective. Se recomandă utilizarea de minim două ori pe zi, timp de cel puțin zece minute.

Cu siguranță hemoroizii pot fi adevărate bătăi de cap, dar cu grija corespunzătoare, răbdare și produsele potrivite vei putea scăpa cu ușurință de senzațiile neplăcute pe care le provoacă!

MagazinVavianPharma.ro

Surse: mayoclinic.com, americanpregnancy.com, webmd.com 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Hemoroizii la bebeluși. Cum îi recunoaștem, de ce apar și cum pot fi tratați?
    Hemoroizii la bebeluși. Cum îi recunoaștem, de ce apar și cum pot fi tratați?

    Deși pare o problemă care afectează persoanele trecute de o anumită vârstă, care au o dietă necorespunzătoare, hemoroizii apar și la bebeluși. Din fericire, pot fi tratați cu...

    Pete roșii pe piele la copii: de ce apar și cum le tratezi
    Pete roșii pe piele la copii: de ce apar și cum le tratezi

    Există multe motive pentru care apar pete roșii pe piele la copii. De cele mai multe ori, acestea nu reprezintă motive serioase de îngrijorare, însă pot ascunde si afecțiuni...

    Oxiurii la copii: când, de ce apar și ce tratamente există
    Oxiurii la copii: când, de ce apar și ce tratamente există

    Oxiurii sunt frecvent întâlniți la copiii preșcolari și cei de vârstă școlară. Oxiurii sunt extrem de contagioși, astfel încât ei se transmit cu...

    Durerile de cap și stările de greață: de ce apar și cum le tratezi
    Durerile de cap și stările de greață: de ce apar și cum le tratezi

    Durerile de cap pot interveni la orice vârstă și, în anumite cazuri, sunt însoțite și de alte manifestări neplăcute. Printre astfel de manifestări se regăsește și...

    Soțul meu nu-mi mai permite să apar în sutien în fața fiului nostru adolescent
    Soțul meu nu-mi mai permite să apar în sutien în fața fiului nostru adolescent

    Linda, mamă a trei băieți de vârste diferite nu se mai poate afișa în fața băiatului cel mare îmbrăcată sumar, acest lucru fiindu-i impus de soțul ei. Intrigată...

    Dinți de lapte măcinați: de ce apar și ce trebuie să faci
    Dinți de lapte măcinați: de ce apar și ce trebuie să faci

    Dinții de lapte sunt cei care apar primii, începând cu vârsta de 6-7 luni. Erupția lor este treptată, până în jurul vârstei de 2 ani și jumătate. Pe...

    De ce transpiră bebelușii în somn? Când apar motive de îngrijorare
    De ce transpiră bebelușii în somn? Când apar motive de îngrijorare

    Printre preocupările unei mămici în primul an de viață al copilului ei se regăsește și aceasta: să se asigure că bebelușul are un somn sănătos. Un aspect pe care îl...

    O sarcină gemelară poate da un test de sarcină fals negativ? Care este explicația
    O sarcină gemelară poate da un test de sarcină fals negativ? Care este explicația

    În anumite situații, există posibilitatea să primești un rezultat negativ după un test de sarcină deși, de fapt, ești însărcinată. Printre asemenea situații se...

    © 2024 Qbebe