- Timp preparare:
- 30 min
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Feluri de mancare, Finger Food, La cuptor, La foc, Fara foc, Mancaruri rapide, Primavara, Fructe, Lactate, Prajituri, Biscuiti, Clatite, Mancaruri, Americane, Zi de nastere, Gustari, Deosebite
- Ingrediente principale:
- fructe, ciocolata si multa dragoste
1. Biscuiti de casa
Pentru aceasta reteta ai nevoie de:
200 de grame de unt
140 gr. de zahar
1 galbenus
1 lingurita de extract de vanilie
280 gr. de faina
Zahar pudra (optional)
Timp de preparare: 30 de minute
Preparare:
Amesteca untul cu zaharul, galbenusul si extractul de vanilie. Incorporeaza in compozitie cele 280 de grame de faina. Amesteca bine acest aluat, apoi asaza-l pe o suprafata presarata cu faina si intinde-l si framanta-l pana capata omogenitatea dorita. Foloseste forme de prajituri pentru a decupa mici inimioare din aluat. Ar trebui sa-ti iasa cam 40 de biscuiti.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade si coace biscuitii aproximativ 30 de minute.
Pentru topping ai nevoie de :
2 cesti de zahar pudra
3 linguri de lapte degresat
1 sfert de lingurita de extract de vanilie
Colorant alimentar (rosu)
Glazura se prepara in cateva minute, amestecand bine zaharul pudra cu laptele, vanilia si colorantul alimentar. Fii creativa si exprima-ti iubirea prin mesaje simpatice si delicioase cu care poti orna biscuitii.
2. Clatite americane cu fructe de padure
Pentru faimoasele clatite americane ai nevoie de:
500 gr. de faina
2 pliculete de praf de copt
3 oua, 100 g de zmeura sau mix de fructe de padure
500 ml de lapte
3 linguri de unt moale
Un praf de sare
5 linguri de zahar
2 pliculete de zahar vanilat
Timp de preparare: 15 minute
Preparare:
Pune in blender fructele de padure si mixeaza pana ce devin o pasta. Mixeaza ouale cu zaharul vanilat, adaugand treptat untul. Pune intr-un vas faina, adauga praf de copt apoi amesteca continutul celor doua vase. Adauga esenta de rom sau de vanilie, fructele de padure si ai grija sa amesteci foarte bine pentru a nu face cocoloase. Compozitia ar trebui sa fie mai groasa decat la clatitele normale. Incinge tigaia, si cu un polonic, toarna compozitia in tigaie. Nu agita tigaia, compozitia ar trebui sa se intinda singura. Clatitele se fac repede, asa ca ai grija sa nu le arzi.
Si aici toppingul face diferenta. Poti savura delicioasele clatite cu toppinguri specifice unei sarbatori a dragostei: ciocolata sau siropuri din fructe de padure.
3. Briose cu ciocolata
Pentru 12 incantatoare briose cu ciocolata ai nevoie de:
100g de faina
1 lingura de praf de copt
20 g de cacao
1 lingura de cafea instant sau ness
150 g de zahar
40 g de unt
120 ml de lapte integral
1 ou, esenta de vanilie
Pentru glazura: 200 g de unt, 200 g de zahar pudra, 200 g de ciocolata alba, esenta de vanilie
Timp de preparare: 50 de minute
Prepara intai glazura: amesteca untul (la temperatura camerei) cu zaharul pudra. Topeste ciocolata alba in bain marin. Adauga peste unt si zahar cate o lingura de ciocolata amestecand in continuu. Adauga esenta de vanilie. Lasa amestecul la frigider timp de 30 de minute.
Amesteca faina, cacao, zaharul si untul in robotul de bucatarie, la viteza mica. Adauga jumatate din lapte. Separat amesteca cealalta jumatate de lapte cu oul. Adauga apoi peste amestecul initial, amestecand incet. Pune amestecul in forma de briose, umpland 3/4 din forma. Baga la cuptor timp de 20 de minute. Lasa-le sa se raceasca si adauga glazura si orice ornament doresti.
4. Cheesecake romantic
Pentru reteta de cheesecake ai nevoie de :
400 gr biscuiti digestivi
100 gr unt
8 linguri lapte
Pentru crema:
200 gr mascarpone
200 gr crema de branza
250 ml frisca batuta
Pentru decor: ciocolata de menaj si fructe de padure
Timp de preparare: 30 de minute
Preparare:
Amesteci biscuitii in robot pana se faramiteaza, adaugand laptele si untul. Intinzi compozitia intr-o tava cu pereti detasabili, o uniformizezi bine-bine apoi o dai la rece pana prepari crema.
Bate crema de branza cu mascarpone, dupa care poti adauga frisca batuta si chiar si o pastaie de vanilie pentru un plus de savoare. Crema rezultata se adauga biscuitilor apoi se introduce la congelator, dar nu mai mult de 15-20 de minute. O poti muta apoi in frigider, unde o poti lasa si peste noapte.
Pentru a orna cheesecake-ul poti opta pentru mici inimioare de ciocolata. Topeste ciocolata in bain marin, apoi, pe o folie de alumniu modeleaza inimioare. Baga-le la congelator tot pentru 20 de minute si apoi desprinde-le de pe folie si orneaza prajitura ta facuta cu dragoste.
5. Briose din gelatina
Pentru briosele din gelatina ai nevoie de:
1-2 plicutele de gelatina, zahar
Decoratiuni pentru prajituri
Colorant alimentar sau sirop de zmeura (pentru culoarea rosie)
Timp de preparare: 20 de minute
Preparare:
Pentru aceasta reteta mai speciala ai nevoie de cateva pliculete de gelatina granule pe care le gasesti in orice supermarket. Pe plic este mentionata cantitatea de lichid pe care o incheaga. Daca tot esti la cumparaturi, alege si cateva decoratiuni pentru prajituri, cum ar fi mici bombonele sau inimioare din zahar.
Gelatina granule se toarna intr-o cana si se adauga apa s-o acopere. De obicei este nevoie cam de 100 de ml de apa pentru 10 grame de gelatina. Lasa granulele sa se hidrateze si sa se umfle timp de 10 minute. Pune apoi totul la incalzit in bain-marie si amesteca incet pana cand se dizolva de tot. Nu o lasa se fiarba! Poti adauga zaharul si siropul pentru a obtine culoarea rosie. Dupa ce ai terminat, trebuie sa o lasi sa se raceasca usor, aproximativ 1 minut. O poti turna apoi in formele dorite pe care le poti orna cat mai creativ. Lasa briosele din gelatina la frigider pentru 30 de minute cel putin, sau, daca esti organizata, si pregatesti reteta cu o zi inainte, lasa-le la rece o noapte intreaga.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!