- Turtă dulce pufoasă
- Ingrediente pentru 12 porții de Turtă dulce pufoasă
- Cum se prepară Turta dulce pufoasă
- Steluțe magice, cu gem și anason
- Ingrediente pentru 36 de Steluțe magice, cu gem și anason
- Cum se prepară Steluțele magice, cu gem și anason
- Fudge alb, cu merișoare și citrice
- Ingrediente pentru 8 felii de Fudge alb, cu merișoare și citrice
- Coroniță de Crăciun Pavlova
- Cum se prepară Coronița de Crăciun Pavlova
- Cheesecake cu portocale roșii
- Ingrediente pentru 8-10 porții de Cheesecake cu portocale roșii
- Cum se prepară Cheesecake cu portocale roșii
- Timp preparare:
- 20 de minute- 2 ore si 50 de minute
- Varsta:
- Familie
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, La foc, Iarna, Lactate, Craciun, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- fructe, faina, oua, zahar, produse lactate, mirodenii
Turtă dulce pufoasă
Crăciunul nu ar avea același farmec fără turtă dulce. Dacă vrei o variantă mai specială al acestui preparat, încearcă să urmezi rețeta propusă de către Martha Stewart. Nu este greu de pregătit, iar rezultatul va fi o turtă dulce aromată și pufoasă, pe gustul tuturor.Ingrediente pentru 12 porții de Turtă dulce pufoasă
8 linguri de unt, la temperatura camerei (vei mai avea nevoie și pentru a unge tava în care vei coace turta dulce)1 cană apă fiartă
2 lingurițe ghimbir măcinat
1/2 linguriță cuișoare măcinate
1 praf de sare
100 g zahăr brun
1 lingură ghimbir proaspăt, ras
450 g făină
1/2 linguriță praf de copt
1 linguriță și jumătate de scorțișoară
1 cană melasă
2 ouă
Timp de preparare: 1 oră
Cum se prepară Turta dulce pufoasă
Pasul 1: Încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 2: Combină apa fiartă cu praful de copt și lasă la răcorit
Pasul 3: Combină făina, sarea, mirodeniile măcinate și amestecul cu praf de copt
Pasul 4: Vei combina untul cu zahărul brun, până când zahărul se topește complet
Pasul 5: Vei adăuga peste ele melasa și ghimbirul proaspăt
Pasul 6: Amestecul cu unt va fi alăturat celui de făină. Peste ele vei pune și ouăle bătute
Pasul 7: Vei obține un aluat omogen, care va fi pus într-o tavă tapetată cu hârtie de copt
Pasul 8: Vei lăsa turta dulce în cuptor cam 30-35 de minute
Pasul 9: După ce se mai răcește, vei tăia pătrățele și poți pudra cu zahăr pudră
Steluțe magice, cu gem și anason
Fursecurile sunt întotdeauna binevenite în gustările și deserturile de Crăciun. Nu-ți va fi greu să pregătești niște steluțe cu gem, pe care și Martha Stewart obișnuiește să le aducă în meniul de Sărbători. Acestea se frăgezesc pe măsură ce vor sta și vor cuceri prin aroma de anason. Pentru a te organiza mai bine, poți să le prepari cu câteva zile înainte de Crăciun și să le depozitezi apoi în niște cutii de aluminiu sau de plastic, bine închise.
Ingrediente pentru 36 de Steluțe magice, cu gem și anason
400 g făină
200 g zahăr pudră (plus pentru ornat)
1 lingură semințe de anason
2 bucăți de unt
2 ouă mari
1 lingură apă
170 g gem (de orice fel)
1 praf de sare
Timp de preparare (fără timpul în care aluatul va sta la frigider): 1 oră și 20 de minute
Cum se prepară Steluțele magice, cu gem și anason
Pasul 1: Vei pune în robotul de bucătărie făina, zahărul, sarea și semințele de anason. După ce acestea se vor zdrobi complet, vei sparge ouăle și vei pune gălbenușurile peste amestecul de făină, la fel și untul. Vei amesteca bine și vei începe să frămânți, adăugând și 1 lingură de apă
Pasul 2: Aluatul omogen va fi divizat în 2 bile. Îl vei da apoi la frigider pentru cel puțin 1 oră
Pasul 3: Vei încinge cuptorul la 180 de grade
Pasul 4: Vei lua aluatul din frigider și îl vei aplatiza în 2 discuri. Vei lua forme de steluță și vei decupa aluatul, având grijă să le suprapui apoi câte 2 pentru a le decupa mijlocul.
Pasul 5: Vei pune steluțele pe hârtie de copt și le vei mai da la frigider pentru aproximativ 15 minute
Pasul 6: Vei pune steluțele la cuptor pentru 14-18 minute
Pasul 7: Le vei lăsa la răcit
Pasul 8: Vei pune gemul într-o cratiță mică, la foc mediu. Îl vei lăsa la foc aproximativ 1 minut, pentru a deveni cât mai lichid. Îl poți strecura apoi, astfel încât să fie înlăturate eventuale coji de fructe, sâmburi etc.
Pasul 9: Vei mai lăsa gemul la răcit și apoi vei începe să umpli cu el mijlocul rezultat în urma alăturării a câte 2 steluțe. Pudrează-le cu zahăr pudră.
Fudge alb, cu merișoare și citrice
Fudge-ul este un fel de ciocolată de casă, dar mult mai cremoasă, având o consistență similară mousse-ului. Încearcă o variantă inedită de la Martha Stewart, care se bazează pe ciocolată albă și coji de citrice, astfel încât să vă bucurați mai mult de aroma specifică a Crăciunului.
Ingrediente pentru 8 felii de Fudge alb, cu merișoare și citrice
400 g ciocolată albă
400 ml lapte condensat
1/2 cană de coajă de portocale/de lămâi glasate
3/4 cană merișoare uscate
1/4 linguriță cardamom măcinat
1 praf de sare
unt (pentru uns vasul în care va sta fudge)
Timp de preparare: 20 de minute
Cum se prepară Fudge alb, cu merișoare și citrice
Pasul 1: Vei lua o formă de sticlă, ca de chec, pe care o vei unge cu unt. Vei pune în ea o bucată de hârtie pergament
Pasul 2: Vei pune într-un vas ciocolata, laptele și sarea și le vei lăsa pe foc până când ciocolata se va topi.
Pasul 3: Vei lua amestecul de ciocolată de pe foc și vei pune peste el coaja de citrice glasate, cardamomul și merișoarele
Pasul 4: Vei turna crema în vasul pregătit în prealabil
Pasul 5: Pentru a obține fudge-ul, va trebui să lași amestecul la rece pentru cel puțin 4 ore
Pasul 6: Abia după ce se încheagă bine poți să-l feliezi
Coroniță de Crăciun Pavlova
Dacă îți dorești un desert clasic, menit să impresioneze prin aspectul său, încearcă să pregătești o prăjitură Pavlova. La sfârșit, o poți decora cu fructele dorite și cu zahăr pudră.
Ingrediente pentru 10 porții de Coroniță de Crăciun Pavlova
6 albușuri provenite de la ouă mari
1 cană și jumătate merișoare (proaspete sau parțial dezghețate)
1 linguriță oțet alb distilat
1 linguriță extract de vanilie
1 cană și 1/4 de iaurt grecesc
1 linguriță amidon
1/2 cană smântână
400 g zahăr plus 1 lingură
fructe pentru decor
Timp de preparare: 2 ore și 50 de minute (cu tot cu timpul de coacere)
Cum se prepară Coronița de Crăciun Pavlova
Pasul 1: Încinge cuptorul la 160 de grade
Pasul 2: Vei trasa cu creionul, pe hârtie pergament, un cerc cu diametru de aproximativ 22 cm. Mai trasează încă unul, cu diametru de aproximativ 6, 5 cm. în mijlocul cercului mare
Pasul 3: Vei bate albușurile cu mixerul, adăugând în ele 1cană și jumătate de zahăr. Pune peste albușuri și oțetul, amidonul și extractul de vanilie
Pasul 4: Pune acest amestec într-o pungă pentru turnarea cremei. Cu ajutorul acesteia vei obține 10 forme ca de bezea (cam de 5 cm înălțime și 3 cm diametru). Ca să le plasezi mai ușor, te vei folosi de șablonul cerc mai mare
Pasul 5: Cu dosul unei linguri, vei crea câte o denivelare în fiecare dintre aceste forme de bezea. Le vei da la cuptor pentru aproximativ 1 oră și 10 minute
Pasul 6: Vei lua 1/2 de cană de apă și 1/2 cană de zahăr și le vei lăsa la fiert. Vei opri focul și vei turna peste ele merișoarele. Vei lăsa până când fierbe
Pasul 7: Vei strecura merișoarele și le vei lăsa la răcit, cam 30 de minute
Pasul 8: Vei lua câte 3 linguri de merișoare și le vei da prin zahăr
Pasul 9:După ce bezeaua și merișoarele se răcesc, vei pune peste bezele smântâna, restul de zahăr
Pasul 10: Adaugă și alte fructe, pe întreaga suprafață a prăjiturii
Cheesecake cu portocale roșii
Cheesecake-ul este un desert îndrăgit atât de cei mari, cât și de cei mici. Inspiră-te de la Martha Stewart și prepară o rețetă mai specială, bazată pe portocale roșii și brânză ricotta.
Ingrediente pentru 8-10 porții de Cheesecake cu portocale roșii
2 căni brânză ricotta
4 gălbenușuri
150 g zahăr
3 linguri zeamă de lămâie
1 linguriță extract de vanilie
1/2 cană de frișcă
6-7 biscuiți graham, zdrobiți
4 linguri unt
1 plic de gelatină simplă
1 vârf de sare
1/2 cană plus două linguri de lapte
coaja rasă de la 1/2 de portocală
120 g cremă de brânză dulce
Ingrediente pentru Glazura de Cheesecake cu portocale roșii
7 linguri de suc de portocale roșii
2 linguri zahăr
3/4 linguriță de gelatină
1/4 linguriță amidon
Timp de preparare: 1 oră și jumătate (fără timpul în care ingredientele vor sta la rece)
Cum se prepară Cheesecake cu portocale roșii
Pasul 1: Înainte de a fi folosită la prăjitură, ricotta va trebui lăsată la strecurat timp de o noapte
Pasul 2: Vei pune untul al topit
Pasul 3: Vei începe să prepari blatul pentru cheesecake: vei combina biscuiții zdrobiți cu 2 linguri de zahăr. Vei pune untul topit peste amestecul de biscuiți și vei amesteca bine. Vei pune biscuiții pe fundul unui vas rotund, termorezistent și îl vei da la copt pentru 10 minute
Pasul 4: Vei pune gelatina să se înmoaie în zeama de lămâie, amestecând bine
Pasul 5: Vei bate gălbenușurile de ou. Vei turna peste ele laptele și restul zahărului. Adaugă și sarea.Vei pune amestecul acesta pe foc, dar nu îl vei lăsa să fiarbă (va sta pe foc pentru aproximativ 7 minute)
Pasul 6: Vei lăsa aceste ingrediente să se mai răcorească și vei adăuga peste ele gelatina, coaja de portocală, extractul de vanilie, amestecându-le până când gelatina se dizolvă
Pasul 7: Vei pune peste ricotta crema de brânză dulce
Pasul 8: Vei turna peste brânză restul ingredientelor și le vei pune într-un robot de bucătărie
Pasul 9: Vei pune peste cheesecake și frișca și o vei lăsa la frigider peste noapte
Pasul 10: Te vei ocupa de gelatina din portocale roșii: vei stoarce portocalele roșii și vei pune 2 linguri de suc alături de gelatină. Vei lăsa gelatina la înmuiat pentru aproximativ 10 minute
Pasul 11: Într-o crăticioară vei combina 4 linguri de suc de portocale roșii cu zahărul și le vei lăsa la fiert.
Pasul 12:Sucul rămas va fi combinat cu amidonul, amestecând bine, până când acesta se dizolvă
Pasul 13: Sucul cu amidonul va fi turnat peste sucul cu zahăr și le vei mai lăsa la foc, turnând peste ele gelatina deja înmuiată. Vei mai amesteca până când gelatina se dizolvă complet
Pasul 14: Lasă glazura să se răcească și o vei turna apoi peste amestecul de ricotta și cremă de brânză dulce cu frișcă
Pasul 15: Vei da prăjitura la frigider până când glazura se va întări bine
Surse:
www.marthastewart.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!