- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Aperitive, Aperitive reci, Carne de curcan, Feluri de mancare, Mic dejun copii, Aperitive de Craciun, Aperitive speciale, Finger Food, Aperitive rapide, La foc, Carne, Piure bebelusi, Piept de curcan, Legume, Oua, Usturoi, Piure, Oua de gaina, Mic dejun, Gustari, Simple
- Ingrediente principale:
- ficat de curcan, piept de curcan, unt
Ingrediente pentru pate din ficat de curcan:
300 g de ficat de curcan
200 g de piept de curcan
3 oua fierte
3 catei de usturoi
1 ceapa
1 morcov
100 g de unt
1 lingurita de ulei de masline
sare - dupa gust- daca bebe are peste 1 an
Cum prepari pate din ficat de curcan:
Spala si curata legumele. Pune la fiert ficateii si pieptul de curcan alaturi de ceapa si morcov. Cand s-au fiert, taie-le in cuburi mici si pune-le in robot. Adauga usturoiul, galbenusurile de la oua, untul, uleiul de masline si sarea. Poti sa adaugi si alte ingrediente sau condimente care iti plac: boia, masline, marar, patrunjel, ciuperci, etc. Amesteca bine, pana ce compozitia devine compacta. Daca ti se pare prea tare, adauga cate o lingura din zeama in care a fiert carnea cu legumele, pana ce capata textura dorita. Pune apoi amestecul intr-o forma de prajitura si lasa la rece cateva ore. Poti decora cu albusurile de ou, sau poti umple albusurile de ou cu pate ... orice este pe placul micutului tau si familiei tale. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!