- Timp preparare:
- 60 de minute
- Varsta:
- 8 - 12 luni
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Carne de porc, Carne de pui, Ciorbe, Carne de curcan, Piept de pui, La foc, Primavara, Ciorbe de legume, Ciorbe de post, Ciorbe romanesti, Ciorbe usoare, Ciorbe acre, Carne, Piept de curcan, Legume, Ceapa, Pranz, Cina, Gustoase
- Ingrediente principale:
- stevie, bors
Ingrediente pentru bors de stevie:
3-4 legaturi stevie, o legatura ceapa verde, 2 morcovi, 2 linguri pasta de tomate, 100 ml de bors, un ou, o legatura de leustean, ulei si sare (daca bebe are peste 1 an), 200 g de carne (optional - poti alege carne de porc, de pui, de curcan, de gaina, in fucntie de varsta copilului)
Cum prepari bors de stevie:
Daca vrei sa folosesti si carne, taie-o in bucati si pune-o la fiert separat. Pune o alta oala cu apa la fiert. Intre timp spala si curata frunzele de stevie. Pune stevia in apa fierta si las-o sa se opareasca pentru 3-4 minute. Dupa ce frunzele si-au schimbat culoare, scoate-le din apa si lasa-le la scurs intr-o sita. Dupa ce s-au scurs, toaca-le marunt. Inabuseste legumele (ceapa si morcovul tocate marunt) intr-o tigaie cu cateva linguri de apa, pentru 7-8 minute, adaugand apa. Adauga stevia. Dupa ce acestea s-au calit in apa, adauga 1 littru de apa si mai lasa la fiert 10-15 minute, adauga borsul, pasta de tomate, carnea si amesteca. Mai lasa la fiert 5 minute. Adauga oul batut si opreste focul. Pentru a-l subtia, bate oul cu putina zeama din ciorba si apoi toarna in oala, amestecand bine. Adauga si 1-2 linguri de ulei. O ciorba de stevie fara leustean parca nu are farmec, asa ca ultimul pas in prepararea retetei este sa punem si leusteanul tocat. Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!