- Timp preparare:
- 45 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Deserturi, Finger Food, La cuptor, Fursecuri cu rahat, Fursecuri, Prajituri, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustari, Gustoase, Simple
- Ingrediente principale:
- rahat, faina
Ingrediente pentru cornuleţe cu rahat:
1/2 de pahar de ulei, 1 pahar de apă minerală, 300 g de rahat, 1/2 de cub de drojdie proaspătă, 1 praf de sare, 100 g de zahăr tos, 200 g de zahăr pudră, 500 g de făină albă
Cum prepari cornuleţe cu rahat:
Zdrobeşte drojdia între degete, pune-o într-un vas mare, presară un praf de sare şi o lingură de zahăr tos, amestecând uşor ca să se lichefieze drojdia. Pune uleiul peste drojdie, apoi apa minerală şi la final făina. Frământa aluatul până ce devien elastic şi gras pe care îl laşi deoparte pentru 30 de minute.
După dospire, rupe din aluat câte o bucată de mărimea unei mingi de tenis, întinde aluatul bine cu sucitorul pe masa de lucru, împarte-o în 8 triunchiuri, aşează la baza fiecarui triunchi câte o bucată de aluat, apoi rulează până ce formezi cornuleţe şi aşează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptorul preîncălzit şi coace cornuleţele timp de 25 de minute până ce se rumenesc bine. Pudrează-le cu zahăr pudră, lasă-le la răcit şi serveşte-le cu poftă!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!