- Timp preparare:
- 1-2 ore
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Muraturi, La foc, Iarna, Toamna, Legume, Romanesti, Craciun, Revelion, Muraturi asortate, Muraturi in saramura, Pranz, Cina, Gustari, Gustoase, Vegetariene
- Ingrediente principale:
- legume, sare
Ingrediente pentru muraturi asortate:
3 kg de legume: castraveti, gogonele, conopida, pepeni mici, sfecla rosie*
radacina de hrean proaspat
bete de marar uscat si cimbru uscat
frunze si radacina de telina, radacina de hrean
2 cepe, 1 catel de usturoi
3-4 mere
1 kg de morcovi
5-6 ardei iuti
frunze de dafin
boabe de piper, ienibahar si de mustar
sare fara iod, grunjoasa
Cum prepari muraturi asortate:
Sterilizeaza recipientele in care vei pune muraturile. Spala legumele. Taie ceapa julienne, curata usturoiul. Radacina de hrean se taie in bastonase de 1 cm, radacina de telina se taie in felii groase. Aseaza pe fundul recipientelor 2-3 tije de telina cu frunze, un strat de legume, cimbru, marar, usturoi, ceapa, elina, ardei iuti si bete de hrean, si iarasi legume, pana ce se umple recipientul. Legumele le poti pune intregi sau poti alege sa le tai in felii mai groase. Prepara saramura, aproximand cantitatea de apa care trebuie, in functie de cantitatea de recipiente si legume. Important este ca pentru fiecare litru de apa sa pui 1 lingura cu varf de sare neiodata. La fierbere adauga si frunze de dafin si boabe de piper. Lasa saramura sa se raceasca si toarna peste legumele din recipiente. Aranjeaza la suprafata bete de marar dispuse in asa fel incat sa nu permita legumelor sa se ridice la suprafata (sa stea acoperite cu saramura), aseaza o greutate deasupra, acopera recipientul si depoziteaza intr-un loc racoros. Muraturile asortate vor fi gata in 2-3 saptamani. Pofta buna!
* Atentie! Sfecla rosie va oferi tuturor muraturilor o culoare roz. Daca preferati o culoare mai naturala a muraturilor asortate, renuntati la ea.
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!