- Timp preparare:
- 2h30
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Finger Food, La foc, Lapte, Lactate, Romanesti, Craciun, Revelion, Pasti, Zi de nastere, Gustoase
- Ingrediente principale:
- faina, lapte
Ingrediente detaliate pentru gogosi pufoase:
250ml lapte
1 lingura ulei
1 lingura zahar
1 praf de sare
1 ou intreg
1 lamaie (doar coaja)
500g faina
10g drojdie uscata
Pt: prajit
200ml ulei de floarea soarelui
100g zahar praf
Cum prepari gogosi pufoase:
Prepara aluatul cu ajutorul masinii de paine. Pune ingredientele enumerate mai sus, in ordinea scrisa, cu specificatia ca trebuie sa bati oul putin inainte de a-l adauga in cuva masinii, iar lamaia sa o dai pe razatoarea mica, apoi seteaza pe framantat si dospit si asteapta semnalul sonor.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem intr-o foaie subtire, pe masa de lucru si decupam cercuri, cu ajutorul formei sau cu un pahar/cana. Le mai lasam la dospit inca 20 de minute. Intre timp, pregatim o tigaie antiaderenta, incingem uleiul si prajim rand pe rand gogosile, pe ambele parti. Le scoatem pe servet absorbant. Cat sunt gogosile, inca calde, le trecem prin zahar praf. Le servim calde sau reci deopotriva.
Pofta buna!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!