1. Toddler Teasers
Aplicatiile seriei Toddler Teasers au aparut dupa ce doi parinti si-au dat seama ca micutul lor, in varsta de doar 2 ani, poate folosi iPhone la fel de bine ca ei. Incepand cu anul 2009, aplicatiile Toddler Teasers s-au vandut in milioane de exemplare in intreaga lume si au primit mii de review-uri de la parinti. In plus, aplicatiile seriei Toddler au primit si aprobare din partea profesorilor si specialistilor.
Aplicatiile Toddler educa in timp ce amuza. Concentrandu-se pe claritate si explicatii atent formulate, aplicatiile ii ajuta pe prescolari si scolari sa se joace si sa invete in acelasi timp, fara sa fie ajutati de un adult. Plansele colorate, testele, jocurile de perspicacitate si puzzle-urile ofera incredere si optimism micutului. Alege una sau mai multe dintre aplicatiile seriei, seteaza limba si dificultatea si lasa-ti copilul sa exploreze lumea!
2. White Noise Baby
Recomandata mamelor cu copii pana in varsta de 5 ani, aplicatia ajuta micutul sa nu mai planga, sa se relaxeze, sa adoarma mai repede si chiar sa doarma mai bine. Include sunete extrem de reale pe care copilul le va adora: masini, valurile marii, muzica vesela, muzica clasica si chiar o reproducere a sunetelor asa cum sunt auzite in timpul vietii intrauterine.
3. Talking Tom Cat
Este una dintre aplicatiile pe care nu prea le inteleg dar, recunosc, copiii o adora. Nu am intalnit copil pana in 6-7 ani care sa nu se amuze copios pe seama motanului vesel si credul, care incaseaza cu zambetul pe buze pumni si palme, moare de foame sau se indragosteste lulea. Ba chiar poti sa il tragi de coada si repeta ce ii spui daca vorbesti cu el. Recent l-am vazut in doua hipermarketuri pe Talking Tom Cat, in varianta identica celei din aplicatie, dar cu mai multe posibilitati de distractie!
4. Color Me
Este o aplicatie minunata pentru desenat si colorat. Exista o multime de aplicatii asemanatoare in varianta gratis (free), insa aceasta aplicatie, din cate am citit, isi merita banii in varianta full, deoarece ofera sute de desene si sabloane in plus, sute de alte culori si optiuni mai usor de folosit. Dupa fiecare desen, daca zgaltai telefonul, desenul colorat dispare, ecranul "se curata" si fie alegi acelasi desen pentru o colorare diferita, fie alegi un altul.
Aplicatia este destinata copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani, cu scopul de a le dezvolta rabdarea, atentia, imaginatia si simtul formelor.
5. Peekaboo Barn
In 2009, la Expozitia MacWorld, a fost votata "Cea mai buna aplicatie pentru copii a tuturor timpurilor". Peekaboo Barn este destinata copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani, pe care ii ajuta, in limba engleza sau spaniola, sa invete totul despre animale. Poti ghici animalul prin intrebari sau recunoscand sunete specifice lui, odata ce bati la poarta grajdului, apoi animalutul iese pe neasteptate din grajdul sau, spre deliciul copilului. Aplicatia este una bilingva, ceea ce nu poate decat sa te bucure, pe langa avantajul de a-i dezvolta din timp copilului imaginatia, gandirea si vorbirea!
Mai mult decat atat, Peekaboo Barn este una dintre putinele aplicatii realizate de specialisti si educatori, cu experienta in stiinte cognitive si dezvoltarea copiilor.
6. Buka
Nu este una dintre aplicatiile cu multe plusuri pe partea educationala, insa este una dintre acele aplicatii de care ai nevoie cand copilul este agitat sau plictisit, ori la drum lung, cand vrei sa il tii ocupat cu ceva amuzant. Buka este o minge vorbitoare, foarte haioasa, care trebuie sa ajunga in siguranta in Locul Vesel. Pana acolo insa, trebuie sa evite tot felul de obstacole, altfel o sa explodeze.
7. Kidsopia
Joculetele aplicatiilor Kidsopia sunt extrem de indragite de copiii cu varste intre 2 si 5 ani din intreaga lume. Toate sunt educative, interactive, vesele, colorate, amuzante. Copilul invata cu ele cifrele, literele, formele, anotimpurile, sunetele animalelor sau din natura. Aplicatiile se pot descarca gratuit si fiecare varianta de joc-aplicatie poate fi descarcata in limba nativa a copilului, apoi, cand avanseaza, si intr-una din limbile pe care parintele doreste sa le invete micutul. Ai de ales intre limbile romana, engleza, franceza, spaniola, italiana, germana, ucraineana si ceha.8. Angry Birds
Desi a aparut de ceva timp pe piata de jocuri din Romania, copiii cu varste peste 3 ani sunt in stare sa se joace ore intregi cu pasarile ambitioase, care isi fac de cap si nu se lasa pana cand nu iese cum vor ele. O latura mai putin cunoscuta a acestui joc aparent facil este ca dezvolta suficient de mult si de bine imaginatia copilului, plus ca il ajuta sa isi insuseasca mici notiuni de fizica. Sariturile fantastice ale pasarilor suparate, trebuie si ele, totusi, gandite!
9. Glow Puzzle
O alta aplicatie care la prima vedere pare superficiala, prea colorata si fara substanta. Cu putin mai multa rabdare din partea parintelui, se va descoperi adevarata utilitate a aplicatiei cu puncte si linii: antrenarea creierului, dezvoltarea atentiei, imaginatiei si rabdarii. Scopul este acela de a unii liniile si punctele unui anumit tip de forma fara sa ridici degetul de pe ecran. Fiecare nivel, din ce in ce mai greu, afiseaza si un mesaj de incurajare.
Aplicatia este destinata copiilor cu varste peste 5 ani.
10. iReward Chart
Daca te-ai cam saturat sa te rogi de copilul tau si sa alergi dupa el ca sa ii amintesti ce are de facut, aplicatia asta iti poate fi un real ajutor. iReward Chart ii va aminti copilului tau ca trebuie sa isi faca patul, ca a uitat sa isi stearga ghetele, ca mai are de facut tema la mate sau ca te poate ajuta in bucatarie. Secretul sta in sistemul de recompense. Fiecare sarcina dusa la bun sfarsit inseamna castigarea unei stelute. Dupa ce a atins numarul de stelute setat de tine de la inceput, copilul primeste recompensa promisa sau, daca asa conveniti, are libertatea sa aleaga intre doua sau mai multe recompense, cum ar fi o jucarie, o haina, o carte sau o iesire la film.
Aplicatia iti ofera si o lista de sugestii pentru recompense. Cu astfel de atribute, nu este de mirare ca iReward Chart este aplicatia numita "Cea mai buna aplicatie pentru un parinte" ("Best Parenting App") trei ani la rand: 2010, 2011 si 2012, via BestAppEver.com
Toate aplicatiile de mai sus le vei regasi pe https://play.google.com/store si in aplicatia Google Play sau Magazin Play a oricarui telefon tip Android cu sincronizare Google. Atentie! Unele aplicatii pot fi cu plata, tocmai de aceea sub prezentarea fiecarei aplicatii ti-am atasat si o poza in format mare, pe care te invit sa o vizualizezi cu atentie.
Sa ai o zi minunata, alaturi de puiul tau!