Top 10 Aplicatii pe telefon, pentru copiii energici

Top 10 Aplicatii pe telefon, pentru copiii energici

Raluca Cristea

Duse sunt zilele in care distractia micutilor in casa se rezuma la hartii, creioane colorate, lipici, jucarii de plus, papusi sau masinute... Daca ai cel putin un copil, dar si un smartphone, atunci inseamna ca stii deja ca micutul este cel putin la fel de interesat ca tine de gadgetul pe care il posezi. Fa-l fericit, trezeste-i curiozitatea, antreneaza-i mintea sau invata-l sa fie rabadator instalandu-ti pe telefon cateva aplicatii prietenoase cu copiii.

Asa cum iti promiteam in articolul Top 10 Aplicatii pentru mamele moderne, mai jos vei citi Top 10 Aplicatii pe telefon pentru copiii plini de energie.

1. Toddler Teasers

Aplicatiile seriei Toddler Teasers au aparut dupa ce doi parinti si-au dat seama ca micutul lor, in varsta de doar 2 ani, poate folosi iPhone la fel de bine ca ei. Incepand cu anul 2009, aplicatiile Toddler Teasers s-au vandut in milioane de exemplare in intreaga lume si au primit mii de review-uri de la parinti. In plus, aplicatiile seriei Toddler au primit si aprobare din partea profesorilor si specialistilor.

Aplicatiile Toddler educa in timp ce amuza. Concentrandu-se pe claritate si explicatii atent formulate, aplicatiile ii ajuta pe prescolari si scolari sa se joace si sa invete in acelasi timp, fara sa fie ajutati de un adult. Plansele colorate, testele, jocurile de perspicacitate si puzzle-urile ofera incredere si optimism micutului. Alege una sau mai multe dintre aplicatiile seriei, seteaza limba si dificultatea si lasa-ti copilul sa exploreze lumea!

2. White Noise Baby

Recomandata mamelor cu copii pana in varsta de 5 ani, aplicatia ajuta micutul sa nu mai planga, sa se relaxeze, sa adoarma mai repede si chiar sa doarma mai bine. Include sunete extrem de reale pe care copilul le va adora: masini, valurile marii, muzica vesela, muzica clasica si chiar o reproducere a sunetelor asa cum sunt auzite in timpul vietii intrauterine.

3. Talking Tom Cat

Este una dintre aplicatiile pe care nu prea le inteleg dar, recunosc, copiii o adora. Nu am intalnit copil pana in 6-7 ani care sa nu se amuze copios pe seama motanului vesel si credul, care incaseaza cu zambetul pe buze pumni si palme, moare de foame sau se indragosteste lulea. Ba chiar poti sa il tragi de coada si repeta ce ii spui daca vorbesti cu el. Recent l-am vazut in doua hipermarketuri pe Talking Tom Cat, in varianta identica celei din aplicatie, dar cu mai multe posibilitati de distractie!

4. Color Me 

Este o aplicatie minunata pentru desenat si colorat. Exista o multime de aplicatii asemanatoare in varianta gratis (free), insa aceasta aplicatie, din cate am citit, isi merita banii in varianta full, deoarece ofera sute de desene si sabloane in plus, sute de alte culori si optiuni mai usor de folosit. Dupa fiecare desen, daca zgaltai telefonul, desenul colorat dispare, ecranul "se curata" si fie alegi acelasi desen pentru o colorare diferita, fie alegi un altul.

Aplicatia este destinata copiilor cu varste cuprinse intre 2 si 6 ani, cu scopul de a le dezvolta rabdarea, atentia, imaginatia si simtul formelor.

5. Peekaboo Barn

In 2009, la Expozitia MacWorld, a fost votata "Cea mai buna aplicatie pentru copii a tuturor timpurilor". Peekaboo Barn este destinata copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 7 ani, pe care ii ajuta, in limba engleza sau spaniola, sa invete totul despre animale. Poti ghici animalul prin intrebari sau recunoscand sunete specifice lui, odata ce bati la poarta grajdului, apoi animalutul iese pe neasteptate din grajdul sau, spre deliciul copilului. Aplicatia este una bilingva, ceea ce nu poate decat sa te bucure, pe langa avantajul de a-i dezvolta din timp copilului imaginatia, gandirea si vorbirea!

Mai mult decat atat, Peekaboo Barn este una dintre putinele aplicatii realizate de specialisti si educatori, cu experienta in stiinte cognitive si dezvoltarea copiilor.

6. Buka

Nu este una dintre aplicatiile cu multe plusuri pe partea educationala, insa este una dintre acele aplicatii de care ai nevoie cand copilul este agitat sau plictisit, ori la drum lung, cand vrei sa il tii ocupat cu ceva amuzant. Buka este o minge vorbitoare, foarte haioasa, care trebuie sa ajunga in siguranta in Locul Vesel. Pana acolo insa, trebuie sa evite tot felul de obstacole, altfel o sa explodeze.

7. Kidsopia

Joculetele aplicatiilor Kidsopia sunt extrem de indragite de copiii cu varste intre 2 si 5 ani din intreaga lume. Toate sunt educative, interactive, vesele, colorate, amuzante. Copilul invata cu ele cifrele, literele, formele, anotimpurile, sunetele animalelor sau din natura. Aplicatiile se pot descarca gratuit si fiecare varianta de joc-aplicatie poate fi descarcata in limba nativa a copilului, apoi, cand avanseaza, si intr-una din limbile pe care parintele doreste sa le invete micutul. Ai de ales intre limbile romana, engleza, franceza, spaniola, italiana, germana, ucraineana si ceha.

8. Angry Birds

Desi a aparut de ceva timp pe piata de jocuri din Romania, copiii cu varste peste 3 ani sunt in stare sa se joace ore intregi cu pasarile ambitioase, care isi fac de cap si nu se lasa pana cand nu iese cum vor ele. O latura mai putin cunoscuta a acestui joc aparent facil este ca dezvolta suficient de mult si de bine imaginatia copilului, plus ca il ajuta sa isi insuseasca mici notiuni de fizica. Sariturile fantastice ale pasarilor suparate, trebuie si ele, totusi, gandite!

9. Glow Puzzle

O alta aplicatie care la prima vedere pare superficiala, prea colorata si fara substanta. Cu putin mai multa rabdare din partea parintelui, se va descoperi adevarata utilitate a aplicatiei cu puncte si linii: antrenarea creierului, dezvoltarea atentiei, imaginatiei si rabdarii. Scopul este acela de a unii liniile si punctele unui anumit tip de forma fara sa ridici degetul de pe ecran. Fiecare nivel, din ce in ce mai greu, afiseaza si un mesaj de incurajare.

Aplicatia este destinata copiilor cu varste peste 5 ani.

10. iReward Chart

Daca te-ai cam saturat sa te rogi de copilul tau si sa alergi dupa el ca sa ii amintesti ce are de facut, aplicatia asta iti poate fi un real ajutor. iReward Chart ii va aminti copilului tau ca trebuie sa isi faca patul, ca a uitat sa isi stearga ghetele, ca mai are de facut tema la mate sau ca te poate ajuta in bucatarie. Secretul sta in sistemul de recompense. Fiecare sarcina dusa la bun sfarsit inseamna castigarea unei stelute. Dupa ce a atins numarul de stelute setat de tine de la inceput, copilul primeste recompensa promisa sau, daca asa conveniti, are libertatea sa aleaga intre doua sau mai multe recompense, cum ar fi o jucarie, o haina, o carte sau o iesire la film.

Aplicatia iti ofera si o lista de sugestii pentru recompense. Cu astfel de atribute, nu este de mirare ca iReward Chart este aplicatia numita "Cea mai buna aplicatie pentru un parinte" ("Best Parenting App") trei ani la rand: 2010, 2011 si 2012, via BestAppEver.com

Toate aplicatiile de mai sus le vei regasi pe https://play.google.com/store si in aplicatia Google Play sau Magazin Play a oricarui telefon tip Android cu sincronizare Google. Atentie! Unele aplicatii pot fi cu plata, tocmai de aceea sub prezentarea fiecarei aplicatii ti-am atasat si o poza in format mare, pe care te invit sa o vizualizezi cu atentie.

Sa ai o zi minunata, alaturi de puiul tau!

Articolul urmator
Copiii parentificați, sau ce se întâmplă când copiii sunt forțați să fie adulți
Copiii parentificați, sau ce se întâmplă când copiii sunt forțați să fie adulți

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Am limitat timpul pe telefon fiului meu de 5 ani și acum el observă că stau prea mult la laptop și telefon
    Am limitat timpul pe telefon fiului meu de 5 ani și acum el observă că stau prea mult la laptop și telefon

    O mamă i-a limitat copilului ei timpul petrecut în fața ecranelor. Nimic mai simplu și mai normal, nu-i așa? Doar că s-a întâmplat ceva neașteptat: a descoperit că...

    Reacția lui Tudor Chirilă când copiii lui i-au cerut telefoane mobile: „Dacă vreți telefon, Nokia 1611, alea vechi de ani de zile...”
    Reacția lui Tudor Chirilă când copiii lui i-au cerut telefoane mobile: „Dacă vreți telefon, Nokia 1611, alea vechi de ani de zile...”

    Tudor Chirilă este unul dintre cei mai apreciați artiști din România, bucurându-se de o carieră de succes în muzică și pe scenă teatrelor. Artistul este, de...

    Caligrafie pe telefon! Copiii pot scrie de mână pe o aplicație pusă la punct de șase tineri din Cluj!
    Caligrafie pe telefon! Copiii pot scrie de mână pe o aplicație pusă la punct de șase tineri din Cluj!

    Scris de mână sau pe dispozitive electronice? 6 tineri din Cluj au reușit să le combine pe amândouă. Cu ajutorul aplicației Rito Kids, copiii pot deprinde scrisul de...

    Copilul meu este gelos când stau pe telefon
    Copilul meu este gelos când stau pe telefon

    Cu toții pierdem noțiunea timpului atunci când stăm cu ochii în telefon. Asta pățește, uneori, și o mămică de peste hotare, iar fiica sa de 5 ani i-a atras atenția,...

    Când este, de fapt, copilul pregătit să aibă propriul telefon mobil?
    Când este, de fapt, copilul pregătit să aibă propriul telefon mobil?

    De la ce vârstă este bine să-i cumperi copilului telefon? Sau, mai bine zis, cum știi că cel mic este pregătit pentru asta? Află mai jos.

    De ce este absolut necesar ca cel mic să știe numărul tău de telefon
    De ce este absolut necesar ca cel mic să știe numărul tău de telefon

    Îți amintești și tu că atunci când erai mic, te puneau să reții numărul de telefon de acasă? În caz că te pierdeai, puteai să apelezi la un adult care să te...

    Elevi din Cluj, premiați pentru crearea unei aplicații foarte utile pentru nevăzători
    Elevi din Cluj, premiați pentru crearea unei aplicații foarte utile pentru nevăzători

    Un grup de elevi talentați din Cluj a creat aplicația „Palmsy”, care îi ajută pe nevăzători să se orienteze și să citească atunci când nu au la dispoziție...

    Într-o societate în care toți părinții își urmăresc copilul prin telefon, eu am ales să nu fac asta. Mă tem totuși pentru siguranța lui, dar vreau să-i ofer libertate
    Într-o societate în care toți părinții își urmăresc copilul prin telefon, eu am ales să nu fac asta. Mă tem totuși pentru siguranța lui, dar vreau să-i ofer libertate

    Când se oprește monitorizarea părinților și când încep copiii să își câștige independența? Într-o lume plină de pericole, de părinți speriați...

    © 2025 Qbebe