Google classroom în România: aplicația pe care o folosesc elevii noștri pentru cursuri

Google classroom în România: aplicația pe care o folosesc elevii noștri pentru cursuri

Irina Olteanu - Redactor Senior

Google classroom este o aplicație care a câștigat popularitate în ultima perioadă în rândul cadrelor didactice și al elevilor, ușurând atât predarea, cât și învățarea și efectuarea temelor de acasă. Află în continuare mai multe despre această aplicație și cum o poți folosi.

Google Classroom este un program gratuit conceput de Google pentru școli, având obiectivul de a simplifica cererea, distribuirea și clasificarea sarcinilor online, dar și să eficientizeze procesul de partajare al fișierelor între profesori și elevi. Acesta funcționează împreună cu alte aplicații dezvoltate anterior de Google, precum Meet sau Drive. O alternativă aproape la fel de populară și de frecvent utilizată ca acesta este reprezentată de Zoom, un program gratuit dezvoltat de o companie din China; a fost însă criticat pentru diverse probleme de securitate, însă alături de profesori și elevi, companii și persoane private apelează la el pentru a organiza teleconferințe. Alte aplicații similare sunt Google Meet, EasyClass, ClassDojo, SQ, Kahoot, Quizziz, Wordwall, Padlet, Twinkl sau Digitaliada.

Cum te ajută Google classroom online

Acest serviciu este disponibil nu doar pentru școli, ci și pentru organizații non-profit sau orice persoană cu un cont Google personal și îi ajută pe cei care învață să se conecteze mai ușor cu cei care predau, atât în cadrul școlilor, cât și în afara acestora. Economisește timp și hârtie și ușurează crearea cursurilor, repartizarea temelor, comunicarea și organizarea.

Iată ce beneficii oferă pentru utilizatori:


• Este ușor de configurat – Profesorii pot să adauge studenți direct sau să le trimită un cod de înscriere. Configurarea durează doar câteva minute.
• Economisește timp – Datorită fluxului simplu de teme, care nu implică folosirea hârtiei, profesorii pot să creeze, să verifice și să noteze temele repede și centralizat.
• Îmbunătățește organizarea – Studenții își pot vedea toate temele pe pagina dedicată, iar toate materialele cursului (de exemplu, documente, fotografii și videoclipuri) sunt organizate automat în dosare în Google Drive.
• Stimulează comunicarea – Classroom le oferă profesorilor posibilitatea să trimită anunțuri și să înceapă imediat discuțiile la curs. Studenții pot să-și trimită reciproc resurse sau să răspundă la întrebările din flux.
• Convenabil și sigur – Ca și celelalte servicii G Suite for Education, Classroom nu conține anunțuri, nu folosește niciodată conținutul tău sau datele studenților în scopuri publicitare și este gratuit.

Structura Google classroom

Google Classroom conectează Google Drive, Google Docs, Sheets and Slides și Gmail pentru a ajuta instituțiile educaționale să se bucure de un sistem de educație fără hârtii. Google Calendar a fost integrat ulterior pentru a ajuta la termenele limită atribuite, excursii și prezentări. Studenții pot fi invitați în clase prin intermediul bazei de date a instituției, cu ajutorul unui cod privat care poate fi apoi adăugat în interfața de utilizator a studentului sau poate fi importată automat dintr-un domeniu al școlii. Fiecare clasă creată cu Google Classroom creează un fișier distinct în Google Drive al utilizatorului respectiv, unde studentul poate să înscrie ce a lucrat pentru a fi notat de un profesor.

Classroom.google.com student sign in sau cum te poți loga

Cu ajutorul acestei aplicații, profesorii și studenții se pot înregistra de pe orice computer sau dispozitiv mobil ca să acceseze temele de clasă, materialele de curs și feedback-ul. În funcție de setarea de învățare, te poți înscrie în Google Classroom cu unul dintre următoarele tipuri de cont de utilizator:

• Cont de școală – cunoscut și cont G Suite pentru Educație, este un cont creat de o școală acreditată, de forma you@yourschool.edu. Dacă nu cunoști detaliile contului tău G Suite pentru Educație, cere-l profesorului sau administratorului TIC al școlii.
• Cont Google personal—acesta este creat de tine, părintele sau gardianul tău. De obicei folosești un Cont Google în afara unei unități școlare, precum școala de acasă, având forma you@example.com.
• Cont G Suite— Acesta este creat de administratorul organizației tale, fiind de forma you@yourcompany.com.
De reținut faptul că nici părinții și nici tutorii nu pot accesa Google Classroom sau temele copiilor lor ca urmare a unor interdicții legale. Tutorii pot primi pe e-mail rezumate ale activității dacă profesorul copilului respectiv permite acest lucru.

Google classroom: cum se face conectarea

În cazul în care folosești Family Link ca să gestionezi un Cont Google pentru copil, poți să-l conectezi la Google Classroom pe dispozitivul Android folosind contul său de școală. Când este conectat, poți în continuare să îi gestionezi contul personal folosind Family Link. Poți și să conectezi copilul la Google Classroom pe dispozitivul cu sistem de operare Chrome cu contul său de școală, însă nu poți să îi gestionezi contul de școală folosind Family Link.

Google classroom în România

Aplicația Google Classroom este un serviciu gratuit de care pot beneficia profesorii și elevii din orice școală, făcând parte din pachetul de aplicații Google pentru educație. Interfața sa este accesibilă, intuitivă, prietenoasă și sigură, poate fi configurată în doar câteva minute de administratorul TIC al școlii și poate fi utilizată și de pe dispozitivul pentru educație Chromebook. Deoarece este disponibil gratuit, nu generează costuri suplimentare pentru școală. Un alt avantaj oferit constă în economia de timp pentru profesori datorită utilizării la clasă a instrumentelor digitale moderne de predare și colaborare oferite de această platformă. Cu ajutorul său, profesorii își eficientizează timpul, își organizează mai bine lecțiile și comunică în timp real cu elevii. Crearea, colectarea și notarea temelor se realizează în mediul online, iar profesorii pot afla din timp elevii care au finalizat tema, oferind feedback direct fiecăruia, pot posta anunțuri și întrebări. În acest mod comunicarea la clasă devine mai eficientă și se extinde și în afara orelor. În ceea ce privește avantajele oferite părinților și copiilor, temele devin mai interesante și mai plăcute deoarece prin aplicație pot accesa printr-un singur click toate informațiile și materialele de care au nevoie. Este facilitată interacțiunea și colaborarea profesor-elev, elevii având posibilitatea de a iniția conversaii cu profesorul și de a adresa întrebări la care pot primi răspuns în timp real. Temele pot fi predate de pe orice dispozitiv utilizat de elevi (smartphone, tabletă, desktop). Elevii au prin intermediul Google Classroom posibilitatea de a insera imagini la întrebări și răspunsuri multiple în formularele Google. Părinții pot primi rezumate ale activității copiilor pentru a fi informați permanent despre evoluția și rezultatele lor la școală.

google classroom romania

Google classroom download: cum descarci google classroom

Aplicația este disponibilă și poate fi descărcată din toate magazinele virtuale de aplicații, inclusiv Google play, App Store si chiar direct din Google.
https://apps.apple.com/us/app/google-classroom/id924620788
https://classroom.google.com/u/0/h
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.classroom&hl=en

Google classroom în română

Pentru setarea aplicației în limba română trebuie în primul rând să te conectezi pe contul Google, să introduce e-mail-ul, apoi parola primită. După ce introduci parola primită de la administrator/informatician, ți se va cere să schimbi parola cu una personală. Apoi vei putea vizualiza pagina de pornire a contului Google, care va fi probabil în limba engleză. Accesând secțiunea setări poți selecta limba română, iar apoi vei căuta aplicația Classroom.

Surse:www.mediafax.ro, https://en.wikipedia.org, https://support.google.com,www.eduapps.ro

Articolul urmator
Copiii au o superputere! Se numește neuroplasticitate și iată cum o folosesc
Copiii au o superputere! Se numește neuroplasticitate și iată cum o folosesc

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Am 2 familii, cu 2 bărbați diferiți și mă folosesc de Google Calendar să plănuiesc vacanțele în mod egal
    Am 2 familii, cu 2 bărbați diferiți și mă folosesc de Google Calendar să plănuiesc vacanțele în mod egal

    O femeie din SUA care se află într-o relație poliamoroasă cu 2 bărbați, are 2 familii diferite cu aceștia. În articolul următor ne dezvăluie modalitatea prin care...

    A fost lansată aplicația prin care copiii pot sesiza cazurile de bullying!
    A fost lansată aplicația prin care copiii pot sesiza cazurile de bullying!

    Numărul elevilor care devin victime ale bullying-ului în școli continuă să fie unul semnificativ. Potrivit unui studiu Salvați Copiii România realizat pe 4.449 de elevi, cu...

    Prima școală pentru copiii cu abilități înalte din România! De la ce vârstă poți înscrie copilul și ce cursuri poate urma
    Prima școală pentru copiii cu abilități înalte din România! De la ce vârstă poți înscrie copilul și ce cursuri poate urma

    În România sunt cel puțin 500.000 de copii au abilități înalte, însă puțini dintre aceștia ajung la psiholog pentru putea fi identificați. Simona Mirea,...

    Violența în școlile din România. Elevii sunt înjunghiați în pauze, agresorii se întorc la ore
    Violența în școlile din România. Elevii sunt înjunghiați în pauze, agresorii se întorc la ore

    Din păcate, pare că incidentele de violență în România nu se opresc. Un elev de 13 ani a fost înjunghiat de către colegul său în comuna Movileni, județul...

    România a ocupat locul 4 la Olimpiada Internațională de Matematică. Faceți cunoștință cu elevii geniali
    România a ocupat locul 4 la Olimpiada Internațională de Matematică. Faceți cunoștință cu elevii geniali

    Elevii olimpici români au obtinut 5 medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internațională de Matematică din Japonia de anul acesta. România s-a clasat pe primul loc...

    Simona Halep, Viorica Dăncilă și Denise Rifai, printre cele mai cunoscute femei din România de către elevii de gimnaziu. STUDIU
    Simona Halep, Viorica Dăncilă și Denise Rifai, printre cele mai cunoscute femei din România de către elevii de gimnaziu. STUDIU

    Simona Halep, Viorica Dăncilă și Denise Rifai sunt printre cele mai cunoscute/ importante femei din Romania pentru elevii de 11-13 ani, potrivit unui studiu recent al Coaliţiei pentru...

    Elevii intră în vacanța „mobilă”! Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar
    Elevii intră în vacanța „mobilă”! Este pentru prima oară când o astfel de vacanță este prevăzută în structura anului școlar

    Elevii și profesorii din România au, între 20 și 24 februarie 2023 așa-numita vacanță „mobilă” de o săptămână. Parcurge articolul pentru mai multe...

    De ce nu folosesc și nu voi folosi vreodată crema de soare pentru copiii mei
    De ce nu folosesc și nu voi folosi vreodată crema de soare pentru copiii mei

    În timp ce majoritatea părinților nici nu concep să își lase copiii să se joace în soare fără să le aplice pe piele creme cu cel mai ridicat factor de protecție...

    © 2024 Qbebe