În acele momente, parcă nicio tehnică de parenting din cărți sau seminarii nu mai funcționează. Cum să acționezi cu calm și răbdare când țipetele copilului sunt din ce în ce mai răsunătoare? Ei bine, această mamă din Statele Unite se laudă pe TikTok cu faptul că fetița ei este foarte cuminte la vârsta de 2 ani și că, spre deosebire, de alți copii, face foarte rar crize de furie. Iar atunci când se întâmplă, reușește să facă în așa fel încât fiica ei să își revină repede. Iată cum reușește!
Nu-i spune niciodată fiicei sale să își ceară scuze pentru felul în care se comportă în timpul unei crize de furie
Rachael Rogers, o mămică din Statele Unite, a devenit cunoscută pe TikTok după ce a dezvăluit cum procedează atunci când fiica ei face crize de furie. Ea spune că în loc să țipe la ea și să o facă să înțeleagă că are un comportament greșit, preferă o abordare ceva mai blândă.
Într-un clip recent postat pe TikTok, Rachael a trecut în revistă toate tipurile de parenting și a spus că abordarea ei a venit după un lung drum în care a învățat să înțeleagă emoțiile fiicei sale și să o lase să le trăiască, în loc să îi ceară să își controleze stările și să înceteze cu plansul.
„Parentingul blând înseamnă să ne învățăm copiii că a simți emoțîi este absolut normal și în regulă. Și că ar trebui să se simtă în siguranță să arate aceste emoții și să treacă prin ele de față cu alte persoane. Când ești blând cu copilul tău, îi oferi posibilități de adaptare. Parentingul blând diminuează comportamentul problematic, deoarece un copil se simte înțeles mai degrabă decât controlat într-un tantrum”, explică mămica.
@rachlynnrogers For ideas, see IG Caption ❤️ #toddlertip #toddlertips #toddlermom #parentinghack #parentinghacks #parentingdoneright #McDonaldsCCSing #momsoftiktok
♬ original sound - Rachael Rogers
Folosindu-se de exemplul copilului care își lovește părintele într-o criză de furie, Rachael a spus că abordarea blândă a părinților ar fi să le spună copiilor că „este în regulă să fie supărați, dar nu este în regulă să lovească”. Ea îi îndeamnă pe părinți să își întrebe copiii de ce anume au nevoie și să le spună că sunt acolo pentru a-i ajuta.
@rachlynnrogers For clarification...????????♀️ #parenting #gentleparenting #respectfulparenting #cyclebreaker #cyclebreakers
♬ original sound - Rachael Rogers
Mai mult, mama spune că nu îi spune niciodată fiicei sale să își ceară scuze - în schimb, încearcă să o facă să înțeleagă de ce anume este greșit ceea ce face. „Nu îi spun niciodată că ar trebui să își ceară scuze. Încerc să o fac, mai degrabă, să își dea seama singură de ce anume este greșit să lovești pe cineva în așa fel încât chiar să îi pară rău și să realizeze că nu este în regulă cum a procedat. Forțând copiii să-și ceară scuze după ce au făcut ceva greșit, îi învață că pot minți că le pare rău și că pot spune asta doar ca să meargă mai departe”, a spus femeia.
@rachlynnrogers Modeling Empathy: a real life example #toddlertip #toddlertips #toddlermom #momsoftiktok #dadsoftiktok #parentinghacks #momhack #dadhack
♬ original sound - Rachael Rogers
„Există o parte a creierului unui copil numită cortex prefrontal care controlează impulsurile și emoțiile și este responsabilă pentru luarea deciziilor cu calm. Această parte a creierului este subdezvoltată până la vârsta de 20 de ani. Așa că atunci când ai un copil de doi ani care se sperie emoțional și care lovește sau țipă, lovește sau mușcă impulsiv, totul se reduce de fapt la dezvoltarea creierului”, a mai explicat mămică.
Tu ce părere ai despre abordarea femeii?
- Surse: thesun.co.uk, tiktok.com
Surse foto: tiktok.com