Tocmai de aceea am incercat sa aduc laolalta pentru tine cateva elemente esentiale de care ar trebui sa tii cont, daca ai nascut si vrei sa iti recapeti formele de dinaintea sarcinii. Cu putina disciplina, poti reveni foarte usor la kilogramele pe care le aveai, fara a pierde prea mult timp, ba chiar concentrandu-ti in acelasi timp atentia si asupra copilului tau. Iata care ar fi aceste mici schimbari necesare:
Miscarea
Daca ai nascut de putin timp, probabil ca ai atatea lucruri pe cap incat ti se pare aproape imposibil sa iti faci timp pentru a merge la sala ori a alerga prin parc. Nicio problema insa, pentru ca poti face miscare si in alte moduri ... in plus, pana in sase saptamani nici nu prea ai voie sa faci foarte multa miscare, iar aceasta perioada poate fi prelungita in cazul unei nasteri prin cezariana. Dupa cele sase saptamani poti incepe chiar cu scurte plimbari in jurul blocului, ori poti face cateva exercitii in casa, atunci cand copilul doarme. Daca stai la etaj, o modalitate eficienta de a face putina miscare o reprezinta si urcatul scarilor.
Alaptatul
Atunci cand alaptezi ai nevoie, in medie, de 500 de calorii in plus fata de necesarul organismului tau. Dar din moment ce alaptatul arde de la 600 la 800 de calorii pe zi, atunci oricum vei reusi sa pierzi cateva kilograme, fara sa faci prea mult afort.
Exista anumite femei care reusesc sa piarda toate kilogramele in plus acumulate pe parcursul celor noua luni, doar prin alaptat.
Exercitiile cu greutati
Decat sa cheltuiesti bani pe diferite aparate de fitness pe care mai devreme sau mai tarziu le vei abandona si vor ocupa loc prin casa degeaba, specialistii recomanda mai bine achizitionarea unor gantere de maxim 2 - 2,5 kg. Exercitiile cu greutati accelereaza metabolismul si in felul acesta arderile au loc mai repede.
Daca astfel de exercitii nu sunt pe gustul tau insa, poti face putin sport jucandu-te cu propriul copil. Intinde-te in pat si ia-l in brate, ridicandu-l si apropiindu-l de piept de cateva ori. Poate ca faci asta deja, fara sa realizezi ca si aceasta miscare conteaza atunci cand vrei sa dai cateva kilograme jos. Imbina utilul cu placutul si ai sa vezi ca rezultatele vor aparea mai repede decat te asteptai!
Dieta echilibrata
Mai ales daca alaptezi, ai grija ca dieta ta sa fie una echilibrata si fereste-te de bauturile carbogazoase dulci ori de cipsuri, biscuiti si alte gustari de acest fel. Consuma multe fructe si legume, lactate, carne alba si bea numai apa sau sucuri naturale. Mai multe despre alimentatie poti citi si aici .
Odihna suficienta
Este adevarat ... e foarte greu sa te odihnesti suficient atunci cand ai un copil mic in casa. Dar incearca, pe cat posibil sa dormi macar doua ore dupa amiaza, atunci cand si cel mic doarme, iar noaptea odihneste-te cat de mult poti.
Tine cont de faptul ca daca vei fi obosita nu vei avea energia necesara pentru a avea grija de copilul tau si cu atat mai putin pentru a incerca sa dai jos kilogramele in plus. Mai mult de-atat, te poti imbolnavi!
Socializarea
Socializarea cu alte mamici poate fi de real folos atunci cand esti o mama tanara. Nu numai ca puteti schimba idei si sfaturi, dar iti va da un plus de energie la nivel psihic...Vei realiza ca nu esti singura mamica care trece prin astfel de schimbari si nici nu esti singura care se confrunta cu probleme.
La fel, cand vine vorba de scaderea in greutate, sfaturile prietenelor tale pot fi de mare ajutor, mai ales daca ele au trecut deja printr-o sarcina.