Iata cum poti arata cel mai bine ca proaspata mamica:
Uita-te dupa imbracaminte, care este usor de curatat, confortabila si practica pentru tine ca mamica noua. Acesata din urma este importanta mai ales cand alaptezi: cauta haine, care iti permit miscare si rapiditate. Acum este momentul sa-ti achizitionezi sutiene speciale pentru mamicile care alapteaza. Daca pana acum nu ai dat importanta materialului din care este confectionat sutienul este timpul sa o faci, deoarece nu este momentul sa te confrunti cu o iritatie.
Alimenteaza-te corect si incerca sa te odihnesti cat mai mult posibil. Chiar si in timpul acestor saptamani nedormite, o baie cu bule 15-20 minute poate face minuni. O dieta buna este foarte importanta pentru noile mamici. O alimentatie corecta ajuta la revitalizarea organismului si la intarirea sistemului imunitar. De asemenea o buna nutritie va ajuta, ca parul si pielea sa-si revina la normal cat mai rapid posibil.
Timp doar pentru tine. Timpul tau, este, de asemenea, important pentru sanatatea si bunastarea ta si a bebelusului si implicit a intregii familii. Dupa cateva luni in care te-ai trezit din ora in ora, stresul, oboseala si sechestrul la domiciliu, poti lua o mica pauza. Iesi cu taticul, petrece ceva timp cu niste prieteni sau la cumparaturi doar pentru cateva ore. Acest lucru te poate ajuta sa-ti recapeti fortele si sa scapi de stresul unui parinte proaspat.
O noua coafura. Chiar inainte de nasterea copilului este cazul sa te gandesti la o restilizare a parului. Ia aminte ca nu-l mai poti ingriji ca inainte si un par lung neingrijit nu da chiar bine. Pentru mame care, totusi prefera sa-si pastreze parul lung, unele clame elastice sau agrafe atractive de par le vor veni cu siguranta la indemana.
Ascunde kilogramele in plus cu bluze mai lungi. Acestea au, in general, un efect de subtiere a corpului, sunt confortabile si daca acestea au in dotare si nasturei vor fi cu atat mai practice pentru mamicile care alapteaza.
Incaltamintea confortabila este, de asemenea, importanta. Acum nu mai pleci la plimbare singura ci ai de transportat un carucior cu un bebelus nou-nascut, geanta lui si poate si geanta ta. Incaltamintea cu talpa joasa sau ortopedica (daca esti o purtatoare de tocuri) te vor face sa nu intampini greutati mari, cum ar fi umflarea picioarelor sau mai rau: basici.
Mai presus de toate, nu te stresa prea mult cu privire la aspectul tau. A fost nevoie de noua luni pentru aceste modificari ale organismului deci este necesar de inca cateva luni pentru a-si reveni la forma initiala.
Vestea buna este ca, de cele mai multe ori unele modificari pot fi imbucuratoare pentru tine. Unele frustrari se pot inversa in timp cu o dieta adecvata si exercitii fizice. Cateva dintre aceste modificari corporale pot deveni chiar imbunatatiri, cum ar fi o preche de sani mai mari si un corp mai bine proportionat.