De ce și-a dus Jorge fiul de 5 ani la psiholog
Jorge se consideră un tătic împlinit și se mândrește ori de câte ori are ocazia cu cei trei copii ai săi: Karina (12 ani) - cu fosta soție, Alina Laufer, David (5 ani) - cu actuala soție, Ramona Podea și Ilinca (19 ani) - fiica Ramonei dintr-o căsnicie anterioară, pe care artistul o iubește ca și cum ar fi copilul său biologic.
Artistul este extrem de atent și de implicat în creșterea copiilor săi, mai ales când vine vorba de mezinul său, David, pe care de ceva timp îl duce la psiholog!
Jorge a dezvăluit, pentru EGO.ro, că David are câteva probleme când vine vorba de lucrul în echipă, el preferând doar activitățile individuale. Artistul a povestit că a încercat să îl înscrie pe cel mic la mai multe activități colective, însă rezultatul nu a fost cel dorit. L-a dus, inițial, la fotbal, însă lui David nu i-a plăcut pentru că erau prea mulți copii. Ulterior, Jorge și-a dus fiul la tenis, însă nici acolo nu a fost prea fericit. Pentru a afla ce se întâmplă, artistul a decis să îl ducă pe cel mic la psiholog. Acesta l-a calmat, spunându-i că nu este nimic în neregulă cu fiul său:
„L-am dus pe David la fotbal și nu i-a plăcut, mi-a zis că sunt prea mulți copii și lui nu îi place. L-am dus la tenis, acolo îi place pentru că este doar el cu antrenorul. Am consultat un psiholog pe ideea asta ca să înțeleg ce se întâmplă, de ce nu vrea în colectivitate. Că nici la dansuri nu a mai vrut, că erau mai mulți. Vrea doar la activități individuale. Și psihologul mi-a spus să nu-l forțez, căci mai târziu o să învețe și jocul în echipă dacă o să vrea”, a dezvăluit Jorge pentru EGO.ro.
Aristul este de părere că un copil ar trebui să facă și ceea ce nu îi place pentru a se putea dezvolta și descurca în orice situație, mai târziu, în viață:
„E bine pe copil să-l lași să facă ce vrea, dar e bine să-l scoți și din zona de confort pentru că și noi ca adulți trebuie să ieșim din zona de confort. N-ai cum să evoluezi dacă nu ieși din zona de confort. Eu lui David, oarecum, încerc să-i depășesc limitele pentru că, în viață, când o să ajungă mare, eu nu vreau să facă doar ce îi place. Eu vreau să facă și ceea ce nu-i place pentru că pentru ceea ce nu îți place și totuși faci te ajută să te dezvolți. Ăla este punctul în care tu depășești bariera ta. Aici este greșeala pe care o fac mulți. Spun să facem doar ce ne place în viață”, spune artistul.
De la ce vârstă mergem cu copiii la psiholog?
Pentru mulți părinți, și nu numai, mersul la psiholog reprezintă ultima soluție la care apelează atunci când vor să rezolve dificultățile prin care trec copiii lor. De cele mai multe ori, aceștia iau în calcul ajutorul unui specialist abia atunci când epuizează toate variantele, întrucât consideră că ai lor copii sunt prea mici pentru a merge la psiholog. Se gândesc că poate copiii trec doar printr-o faza pe care o vor depăși singuri cu timpul. Însă mersul la psiholog nu trebuie amânat doar din cauza vârstei copilului, spun specialiștii.
Indiferent de vârsta copilului, dacă tu, ca părinte, consideri că poate ar fi cazul să ceri opinia unui psihoterapeut, nu ezita! Există tipuri de terapie concepute special pentru bebeluși și copii mici, lucru care îi surprinde pe cei mai mulți părinți. Bineînțeles, acest tip de muncă implică și prezența părintelui care, în timpul ședințelor de terapie, învață cum să facă față comportamentelor dificile ale copiilor și cum să îi ajute. Pe măsură ce copilul crește, părinții devin mai puțîn implicat în terapie și îi ajută pe copii să își exerseze abilitățile dobândite în urma ședințelor cu terapeutul. Copiii de vârstă gimnazială și liceală, de exemplu, merg de obicei singuri la terapie, cu excepția cazului în care terapeutul solicită prezența părinților, potrivit Green Psychology Group.
Surse foto: Instagram
Surse articol: ego.ro, greenepsychologygroup.com