Trucuri pentru a-ți menține bronzul pentru cât mai mult timp

Trucuri pentru a-ți menține bronzul pentru cât mai mult timp

Alina Nedelcu - Redactor Senior

O piele bronzată, ce radiază de sănătate și frumusețe, este idealul oricui. Pentru a reuși să te bucuri de ea inclusiv după încheierea vacanței, poți să apelezi la indicațiile de mai jos. Oricare dintre ele nu vor fi dificil de pus în aplicare și îți pot garanta un bronz de durată și o piele ce și-a menținut totodată tinerețea.

Cum are loc procesul de bronzare

Pentru a înțelege mai bine cum ne putem bucura de un bronz de durată, este necesar să știm și cum are loc procesul de bronzare. Astfel, pielea este formată din trei straturi: hipoderma (este stratul cel mai adânc, ce asigură izolare și conține vase de sânge și nervi), derma (acesta conține, pe lângă terminații nervoase și vase de sânge, colagen și elastină) și epiderma. Acest strat este cel mai de suprafață și este locul în care are loc bronzarea.

Epiderma conține 90% keratinocite (celule de tip mai dur sau cornoase), 5% melanocite (acestea produc melanina și secretă un pigment galben spre maroniu sau portocaliu, ce colorează pielea și absoarbe razele ultraviolete) și 5% celule Langerans (asigură apărarea pielii de microorganisme și sunt vulnerabile la razele ultraviolete) și Merkel (formeaza un receptor senzorial cutanat care detectează diverși stimuli tactili).

Cu alte cuvinte, melanocitele sunt responsabile cu bronzarea, transmițând melanina în celulele keratinocite. Va dura cam 4 săptămâni pentru ca celulele keratinocite, ce conțin melanina, să ajungă mai aproape de suprafața pielii.
Toți avem același număr de melanocite, numai că variază cantitatea de melanină pe care o vom produce. Aceasta depinde de tipul de piele pe care îl avem. De aici și posibilitatea noastră de a ne bronza mai mult sau mai puțin.
În plus, tot de tipul de piele va depinde protecția solară pe care o vom alege, astfel încât să ajungem să avem un bronz sănătos și frumos.

Ce putem face pentru a ne bucura de un bronz de durată

Femeie ce doreste sa isi dea cu crema pe picioare

Trebuie să avem grijă să ne hidratăm cât mai bine pielea

Odată ce pielea noastră a fost expusă la soare, dermatologii ne asigură că hidratarea nu va fi nicicând de prisos, în contextul în care pielea este mai predispusă la uscare.
Pentru a ne bronza așa cum trebuie, este necesar să ne hidratăm pielea și înainte de expunerea la soare. Mai întâi vom realiza însă o exfoliere, pentru a îndepărta celulele moarte și după aceea vom aplica pe piele un agent de hidratare. Numai așa pielea va fi pregătită bine pentru bronzare.

În același timp, hidratarea pielii este mai mult decât importantă după ce ne-am bronzat deja. Vom începe prin a aplica o loțiune tip after sun, care nu numai că ne va calma pielea, dar va preveni și uscarea rapidă. Ideal este, conform specialiștilor, un after sun pe bază de aloe , care ne poate ajuta inclusiv să ne bucurăm mai mult timp de pielea bronzată.
Nu uitați să aplicați loțiunea după ce ați făcut duș, astfel încât aceasta să se poată absorbi complet în piele.

Nu uita să-ți exfoliezi pielea

 

Femeie ce isi exfoliaza pielea

Specialiștii în domeniu ne recomandă, pentru a obține un bronz sănătos și rezistent, să ne exfoliem pielea încă de dinainte de a ne expune la soare. Putem folosi o mănușă specială pentru exfoliere, când facem baie sau duș pentru ca celulele moarte să dispară. Va trebui să ne concentrăm mai ales pe următoarele zone: genunchi, coate, încheieturi, glezne, partea inferioară a picioarelor. După aceea va trebui să îndepărtăm celulele moarte la duș și să aplicăm o loțiune/un ulei cât mai hidrantante. Totodată, nu trebuie să uităm să ne exfoliem și tenul. Numai așa ne vom bucura de un bronz frumos și pe față.

Pentru a ne bucura însă de un bronz cât mai de durată, nu trebuie să uităm să efectuăm o exfoliere a corpului și feței și după ce ne-am expus la soare. Esențial este ca exfolierea să nu fie prea puternică, întrucât acest demers ar duce la îndepărtarea excesivă a celulelor moarte, reducând totodată bronzul.
Putem încerca să ne folosim de o perie specială cât mai moale și de un gel de duș exfoliant. Va trebui să evităm însă un exfoliant pe bază de acid salicilic sau de acid glicolic, întrucât acestea vor îndepărta o parte prea mare din celulele de la suprafața epidermei, diminuând aspectul de piele bronzată.

Folosește protecția solară

Chiar dacă te-ai bronzat, acest lucru nu înseamnă că nu te mai poți arde. Iată de ce este necesar să continui să folosești o loțiune de protecție solară, cu factor de protecție mediu sau ridicat, atunci când știi că te vei expune la soare.
De asemenea, protecția solară va împiedica uscarea rapidă a pielii și, implicit, acumularea de celule moarte care, după ce vor fi îndepărtate, vor elimina și bronzul.

Citește și: Top 10 remedii pentru arsuri solare

Hidratează-te suficient

Dermatologii ne sfătuiesc, pentru a beneficia de un bronz cât mai rezistent, să avem grijă să ne hidratăm corespunzător. Astfel, pielea se va menține hidratată, își va păstra elasticitatea și nu se vor mai forma atât de multe celule moarte. În schimb, ne vom putea menține nuanța plăcută a pielii, care va avea și un aspect tânăr și sănătos, chiar dacă ne-am expus la soare.

Ai grijă la dieta adoptată

Vom putea să avem un bronz de durată și dacă vom consuma alimente care să conțină fie beta-caroten, fie tirozină.
Printre cele mai recomandate alimente cu beta-caroten, ideale pentru o piele bronzată, se numără: morcovii, spanacul, cartofii dulci sau caisele.
În rândul alimentelor ce conțin tirozină (aceasta este un aminoacid cu rol esențial în sinteza proteinelor și în stimularea melaninei) putem include: carnea de curcan, brânza dulce, avocado, albușul de ou, somonul, migdalele.

Evită traumele pielii

În primul rând, trebuie să te străduiești să eviți apariția arsurilor solare pe pielea bronzată. Dacă nu vei respecta această indicație, riști să-ți pierzi bronzul mult mai rapid și să te alegi cu o piele cu un aspect tern, îmbătrânit.
În al doilea rând, ocolește să te epilezi cu ceară. Din păcate, inclusiv benzile cu ceară la rece vor îndepărta primul strat de celule de la suprafața pielii și vor îndepărta treptat bronzul.
Nu în ultimul rând, nu folosi nici cremele depilatoare. Și acestea pot conține substanțe iritante ce vor afecta sănătatea celulelor pielii.
Ideal este să te epilezi cu lama, dar ai neapărat grijă să te hidratezi corespunzător după acest demers, astfel încât pielea să nu aibă de suferit.

Evită apa prea fierbinte

Va fi mai simplu să ne menținem un bronz de durată dacă vom avea grijă, pe cât posibil, să evităm apa prea fierbinte.
Dușurile sau băile cu apă fierbinte nu vor face altceva decât să ne usuce mai rapid pielea, ceea ce va grăbi procesul de îndepărtare a celulelor responsabile cu bronzarea.
Alege mai degrabă dușurile cu apă călduță și folosește, în loc de gelul de duș obișnuit, un gel puternic hidratant sau chiar ulei de corp. Astfel, pielea ta se va menține mai hidratată.

Fii cât mai activă

Specialiștii sunt de părere că, dacă vrem să ne mențimen cât mai mult bronzul, să continuăm să desfășurăm cât mai multe activități în aer liber. Explicația este următoarea: pielea se va putea vasculariza mai bine, metabolismul ei se va intensifica, iar producția de melanină poate crește.
Nu trebuie însă să neglijăm nici protecția solară!

Fata ce se da cu lotiune pentru protectia solara

 

Apelează la uleiul de bebeluși

Experții în domeniu ne îndeamnă, dacă vrem ca pielea să se mențină cât mai mult timp bronzată și să nu-și piardă strălucirea, să apelăm cu încredere la uleiul de bebeluși. Acesta poate fi aplicat atât pe pielea umedă (în duș), cât și pe pielea uscată. De exemplu, putem să folosim acest ulei sub formă de spray, pulverizând pe piele de mai multe ori pe zi.

Folosește un autobronzant pentru față

Pentru a-ți menține un bronz de durată la nivelul feței, apelează inclusiv la un autobronzant. Condiția este ca acesta să nu fie mult mai închis decât pielea ta și să te exfoliezi înainte să-l aplici.
Cel mai bine va fi să folosești un autobronzant ce asigură o intensificare graduală a nuanței feței, păstrând totuși un aspect natural.

Citește și: Sfatul specialistului: bronzul sănătos este cel mai frumos

Voi știați până acum ce ar trebui să faceți pentru a vă bucura de un bronz de durată?

Surse:
www.corpul-uman.com; www.eatplaylovenglow.com; www.theblondesalad.com; www.topbeautybrands.com; www.tipsfortanning.com; www.vogue.co.uk;www.wikihow.com

 

Articolul urmator
Cât de mult a crescut fiica Ioanei Ginghină! Cum se înțelege vedeta cu adolescenta

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Robert de Niro vorbește sincer despre cum este să fii tată la 80 de ani. „E cel mai minunat sentiment. Vreau să fiu cât mai mult timp lângă ea"
    Robert de Niro vorbește sincer despre cum este să fii tată la 80 de ani. „E cel mai minunat sentiment. Vreau să fiu cât mai mult timp lângă ea"

    Celebrul actor Robert De Niro este tată pentru a șaptea oară la venerabila vârstă de 80 de ani. Micuța Gia îl fascinează și îl determină să își dorească...

    Cât de mult „te costă” dacă îți alăptezi copilul timp de un an, conform specialiștilor
    Cât de mult „te costă” dacă îți alăptezi copilul timp de un an, conform specialiștilor

    În ultimele decenii, oamenii de știință s-au străduit să demonstreze beneficiile alăptării pentru mamă și pentru copil. Recent, specialiști din cadrul unei universități din...

    Adela Popescu și Radu Vâlcan își fac o casă la Șușani pentru a le oferi copiilor ocazia să crească și la țară. "Vrem ca ăștia mici să petreacă cât mai mult timp într-un loc cu “viață” în el
    Adela Popescu și Radu Vâlcan își fac o casă la Șușani pentru a le oferi copiilor ocazia să crească și la țară. "Vrem ca ăștia mici să petreacă cât mai mult timp într-un loc cu “viață” în el

    Adela Popescu și Radu Vâlcan își construiesc o casă la țară, în comuna Șușani, unde locuiesc părinții actriței și își petrec adesea vacanțele. Cuplul a...

    După cât timp mai pot fi folosiți embrionii crioconservați?
    După cât timp mai pot fi folosiți embrionii crioconservați?

    Ați auzit de cazul gemenilor care s-au născut în octombrie 2022, în urma unor embrioni congelați de 30 de ani? Cei doi bebeluși s-au născut în urma unui transfer cu...

    Pești în acvariu: cum alegi speciile potrivite pentru ca micuții tăi să se bucure cât mai mult de ei
    Pești în acvariu: cum alegi speciile potrivite pentru ca micuții tăi să se bucure cât mai mult de ei

    Animalele de companie, inclusiv cele acvatice, îi oferă unui copil numeroase beneficii. Spre exemplu, îl stimulează să respecte și să îndrăgească natura, îi...

    Cât plătește la stat o familie cu un copil de-a lungul vieții? Suma este șocantă și urmează să crească și mai mult
    Cât plătește la stat o familie cu un copil de-a lungul vieții? Suma este șocantă și urmează să crească și mai mult

    Pornind de la schimbările ce afectează viața fiecăruia dintre noi, KPMG România și-a propus ca o dată la 3 ani să efectueze o analiză a costurilor fiscale ale unei familii...

    Nu am copii pentru că nu îmi doresc. Singurele mele țeluri în viață sunt să merg la cumpărături, să dorm cât mai mult și să îmi fac unghiile...
    Nu am copii pentru că nu îmi doresc. Singurele mele țeluri în viață sunt să merg la cumpărături, să dorm cât mai mult și să îmi fac unghiile...

    Dacă pentru anumite femei scopul major în viață este să devină mame, pentru altele lucrurile nu stau deloc așa. Astfel, nu sunt puține situațiile în care nu numai că se...

    Ce familie frumoasă are Simona Gherghe! Cât de mult au crescut copiii ei
    Ce familie frumoasă are Simona Gherghe! Cât de mult au crescut copiii ei

    Cunoscută mai ales datorită emisiunii „Acces Direct”, dar și pentru că prezintă show-ul „Mireasa”, Simona Gherghe este una dintre cele mai apreciate...

    © 2024 Qbebe